reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

ja tez państwowo chodze i wlasnie lekarz chyba tak dba o swoje pacjentki ze nie moze z nimi sie rozstac na dłuzej niz 2-3 tyg ;) hehe moze i dobrze przynajmnije caly czas pod kontrola jestem przy drugiej ciazy bede spokojniejsza pewnie bo juz bede wiedziala co sie dzieje z moim organizmem :)
To dobrze:tak:, ja tak bym chciala:tak:. I placic z
a wizyty nie musisz, a jestes pod dobra opieka:tak::-):-):-)

reklama
a mnie czeka jeszcze jeden wydatek :wściekła/y::no2: telewizor wlasnie mi sie popsuł :angry: i to juz 3 raz i nie wiem czy jest sens naprawiać żeby znów miesiąc tylko pochodził

a mnie czeka wyposazenie calego mieszkania wiec bedzie wesolo szczegolniw ze w lotka nie wygralam...

Kasia ja tez dostaje l4 od wyzyty do wizyty teraz dostalam na caly mc:-)ale ja niestety nie mam innego wyjscia jak chodzic prywatnie:(

Ja też dostaje od wizyty, do wizyty zwolnienie. Najpierw było to co 3 tyg, a teraz miałam dwie wizyty po miesiącu, a teraz tez minie 3tyg. Mówił mi, że skoro jestem całą ciąże na L4, to nie moze za dlugiego zwolnienia pisac, żeby sie zus nie doczepil, że skoro pacjentka jest na zwolnieniu, to musi byc pod stała opieka lekarza. A chodze prywatnie wiec za kazda wizyte palce 80zł, ale niestety do tej pory nie spotkałam takiego lekarza z NFZ-u, ktoremu bym zaufała z prowadzeniem ciąży.

Robiłam dziś badanie na cukrzyce. Wszyscy straszyli że takie to straszne, bo nie smaczne, ale idzie przeżyc. Wypiłam raz dwa i po problemie, tylko strasznie słodkie. Koleżanka i lekarz polecali zabrać ze sobą cytryne, żeby wcisnąć do tego, to bardziej lemoniadowe i znośne. Pani w lab też pytała czy mam cytryne...

natalunia całodniowa to u mnie nic.... w sobotę będzie już jako całotygodniowa:baffled:
a moja bratowa miała też taką straszną zgagę w ciąży i kupiła w aptece siemie lniane i sobie to parzyła i piła. Okropne i śliskie ale jak bardzo ci zgaga doskwiera to nawet tego spróbujesz. Są też tabl z siemienia lnianego, ale one mogą słabiej działać.

a moja bratowa miała też taką straszną zgagę w ciąży i kupiła w aptece siemie lniane i sobie to parzyła i piła. Okropne i śliskie ale jak bardzo ci zgaga doskwiera to nawet tego spróbujesz. Są też tabl z siemienia lnianego, ale one mogą słabiej działać.

siemie lniane... uwielbiam....:-D
kiedyś w pl piłam sobie od tak... jak miałam zachciankę:-p
muszę powiedzieć mamie żeby mi wysłała......

A ja już na szczęście czuję się świetnie (odpukać) i brzucho miękki, ale na samej wodzie i suchej bułeczce dzisiaj:zawstydzona/y::tak:. Oj, nikomu nie życzę takich sensacji... I ten okropny ból i strach, że to skurcze:-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y:.
A ciekawe co tam u Kaśki K, bo ona chyba miała dzisiaj wizytę z tego co pamiętam.. Chyba że przeoczyłam info:zawstydzona/y::baffled:

reklama
mirian napisz jak się czujesz.... wracaj do zdrówka........
Dzieki, u nas z Viki ciut lepiej, skurcze juz tylko nocami - w dzien mam troche spokoju. Leze to wyciek minimalny. Jak wstaje to niestety dalej sie ze mnie saczy, wiec pewnie jeszcze troche polezymy. USG mam za 15 dni, a do tego czasu mam "odpoczywac tylkiem do gory"... Wytrzymalysmy 10 dni, wytrzymamy i 100...

Do góry