reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

a ja sie nie zgadzam z passingby bo co ile chodz sie do ginka zalezy od lekarza i od tego jak ciaza przebiega...ja do konca ciazy z Maja chodzila co miesiac do ginka bo bylo wszystko ok!!wiec nie mozna uogulniac ze od ok 30tc!!
ja też od 30tc chodziłam co 2 tygodnie i wydaje mi się, ze jest to norma w państwowych placówkach. tak samo jak 3 usg w czasie ciązy. A w prywatnych to już zależy wszystko od lekarza.

reklama
Hej,
Jestem względnie nowa...czytam sobie i tylko czasem piszę ;-)
Termin na 21 listopada według ostatniego USG (choć był 26)
Ciąża pierwsza i od razu córeczka:-D

Pozdrawiam Was!

dziewczynny mam dziwne uczucie że coś jest nie tak:-( boję się wstać czuję jakby zara miał mi brzuch odpaść...
nie wiem kjak to opisać... niby nie boli ani nic... ale dziwnie mi się przerzuca... jakbym miała tam galaretkę.....:-( miala któraś już takie uczucie??

Kochana, może to po prostu zmęczenie? Jak zbyt dużo jestem aktywna w ciągu dnia to też czuję jakby mi brzuch miał spaść na stopy i choć nie jest jeszcze specjalnie duży to i tak go sobie podtrzymuję ;-)
W każdym razie uważam, że puki nic Cię nie boli, nie krwawisz czy nie masz skurczy - to nie przejmuj się na zapas i nie szukaj dziury w całym. Moja mam mówi mi często, że ciąża bywa po prostu "przeszkadzająca i męcząca" i widocznie musimy przejść przez te gorsze dni aby doczekać się naszych maluszków.
Tak czy owak - puki nic się nie dzieje prócz Twoich "dziwnych" odczuć - to pewnie wszystko jest w porządku!:-) głowa do góry ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Klaudia gratuluję i witaj w gronie mężatek :-) no i super, że Oliwierek zdrowy!

Nowe mamusie witam wśród nas :-)

Wszystkich serdecznie pozdrawiam

Hejka, witam nowe Listopadóweczki :-)
no i oczywiscie pozostałe dziewczyny również :tak:
Klaudzia przyłączam się do gratulacji i życzę samych pomyślności w dalszej Wspólnej drodze :-D

Kilolek , ale fajowo!!!
A ja byłam u ginki z moim swędzocym kroczem. Przepisała pimafucin. A przy okazji zbadała mnie ginekologicznie i powiedziała że mam za twardą macicę jak na 24tc. Cały czas teraz brałam no spę, a teraz przepisała mi jeszcze relanium:eek:. Zdziwiłam się, ale zakładam że to ona jest specjalistką,w dodatku od patologii, więc ufam. Mam brać jedną tabletkę 0,2 na noc. Co o tym myślicie? Słyszałyście żeby ktoś brał relanium w ciąży?Proszę piszcie, bo trochę się jednak boję...:sorry:

Kikolek tylko pozazdrościć urlopku i pogody :-) to byłam ja nowa Listopadówka:-)

Mamulica spokojnie, z tego co się orientuję, to relanium w ciąży jest przypisywane, właśnie na twardniejącą macicę, żeby ją usokoić ;-) Myślę, że to nie jest duża dawka, a skoro ginka ma specjalizację w patologi to możesz być spokojna.
Ja miałam twardą macicę na badaniu w 16 tygodniu, miałam wtedy przykaz leżenia i nospę, a i niestety celibacik. Na ostatniej wizycie było już ok, ale jak czuję twardnienie profilaktycznie mam brać nospę. Mam nadzieję, że teraz też będzie ok, bo planuję wyjazd do rodzinki:tak:
Także spokojnie oszczedzaj się, więcej sobie poleguj i ogólnie na zwolnionych obratach i będzie dobrze:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry