reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

wiecie co dziewczyny zauważyłam że robię się ociężała :-D
cycki spadają mi na brzuch ciężko mi coś podnieść i chyba ostatni raz zrobiłam sobie paznokcie przy stopach
nie mogę się wygiąć za długo jakoś bokiem kombinowałam hi
i ciągle jestem mokra dodatkowo napewno przez te upały prysznic uruchamiam po 3-4 razy dziennie

od początku ciąży przybrałam 5,5 kg i zrobiło mi się ciężej:-D
w poprzedniej ciąży przybrałam 6 kg a tu jeszcze troszkę zostało do końca:tak:

reklama
tez zauważyłam to u siebie.... ostatnio nawet moj R malował mi paznokcie bo ciężko było mi sie schylic :-) a co dopiero bedzie pozniej....

na prawdę współczuję, niestety w dzisiejszych czasach ze świecą szukać takiego pracodawcy, który tak by zrobił, przez to musimy sami kombinować i oszukiwać. Ja na szczęście mam umowę na czas nieokreślony, ale firma została przejęta i boję się, że ją zlikwidują jeszcze przed moim rozwiązaniem, albo zaraz po macierzyńskim i wtedy już koniec. A kredyt miesięcznie na mieszkanie mamy nie mały do spłaty :(

no my niestety również kredyt mamy, ale jak mielibyśmy wynajmować to wyszłoby nas właściwie tyle samo. Już mi przeszło, ale z rana to faktycznie byłam roztrzęsiona. Głowa do góry i damy radę ;-). Z tego co się orientuję, to chyba nawet po likwidacji firmy miałabyś zapewniony urlop macierzyński, gorzej z wychowawczym.

Ka.....M dokładnie o takie wbijanie igiełki mi chodziło :-) niestety jest to maaałoooo przyjemne uczucie :dry:

Ka.....M dokładnie o takie wbijanie igiełki mi chodziło :-) niestety jest to maaałoooo przyjemne uczucie :dry:
co racja to racja... do przyjemnych to to nie nalerzy....
a często masz takie bóle?? u mnie zdarzają się około raz na może tydzień....
sama się czaem zastanawiam od czego to.... bo przychodzi z nienacka....
mam jedynie nadzieję że po ciąży to minie.....:sorry2:

a często masz takie bóle?? u mnie zdarzają się około raz na może tydzień....
sama się czaem zastanawiam od czego to.... bo przychodzi z nienacka....
mam jedynie nadzieję że po ciąży to minie.....:sorry2:

noo ja właściwie czasami nie mam w ciągu dnia żadnego, a niekiedy nawet kilka razy dziennie. Dziesiaj nocy np. aż się obudziłam, wzięłam nospę poduche pod pupę ;-) i jakoś przeszło. W ciągu dnia też pare razy mnie złapało. Wizytę mam 03.08 więc pogadam z moją ginką. Gdyby do tego doszedł ból brzucha to pewnie bym już do niej dzwoniła, ale możliwe, że to przez to, że nam sie wszyyyyyystkooo naciąga.

nieee no przegiełam dzisiaj z tym kompem, az mi wstyd :szok: mykam pod prysznic bo się topię normalnie :confused:

no i kurcze obiad muszę dokończyć dla Misiaka, bo w tym moim napiętym hormonogramie dnia jakoś czasu zabrakło :-D

życzę Wszystkim miłego wieczorka :-)

Witajcie w ten upalny dzień....
górki to mamy już z brzuszków....:-D:tak:
:-D:-D:-D:-D
dziewczynki chciałam się kotkiem pochwalić i wstawić kilka fotek....:zawstydzona/y:
nie macie nic przeciwko??
Śliczny kotek! Słodziutki

ja własnie jak pieski to tylko małe....
a kotki kocham od zawsze....:-D

co do października to masz rację.... bo częśc z majówek rozpakowała się w kwietniu więc nic nie wiadomo....:tak:
Ja bym chciała wcześniej urodzić choc parę dni przed terminem, ale najważniejsze żeby nie było żadnych komplikacji i nasze dzidzie zdrowe były!

Idę posprzątać troszkę bo na weekend szykują się u mnie goście:-)

Pozdrawiam

reklama
Do góry