Miałam podobnie, choć nie wiem, czy ten sam rodzaj bólu... Powiedziałam ginowi, a on, że takie "uroki" ciąży. Pytałam dlaczego jeśli coś mnie boli, to tylko z lewej str., a nigdy z prawej. Stwierdził, że to dlatego, że człowiek nie jest symetrycznie zbudowany, więc nie musi symetrycznie boleć.A ja dziś wybrałam się sama na zakupy do centrum handlowego i nagle tak mnie ścięło... Ból brzuch potworny, pot na twarzy, blada się zrobiłam Przerażona ekspedientka przytomnie przyniosła krzesło z zaplecza i wodę. Usiadłam, połknęłam nospę i po 20 min przeszło. Przeraziło mnie to. I nie wiem co myśleć...
reklama
mamulica
Fanka BB :)
Dzięki Agissa! Ja miałam ból zbliżony do bólu jaki miałam w czasie okresu... Coś podobnego... A Ty AgissaMiałam podobnie, choć nie wiem, czy ten sam rodzaj bólu... Powiedziałam ginowi, a on, że takie "uroki" ciąży. Pytałam dlaczego jeśli coś mnie boli, to tylko z lewej str., a nigdy z prawej. Stwierdził, że to dlatego, że człowiek nie jest symetrycznie zbudowany, więc nie musi symetrycznie boleć.
To było jakby kłucie, jakby mi ktoś pręt próbował wbić. Ale zdarzyło mi sie to ostatnio w zeszłym tygodniu, właśnie też na zakupach i myślałam, że mnie zwali z nóg. Usiadłam na kwietniku czy na czymś i czekałam aż przejdzie. Później wstałam, zrobiłam parę kroków i znowu. Z zakupów nici, modliłam sie tylko żeby doczołgać się do samochodu, dojechać do domu i sie położyć. To było przed południem, resztę dnia przeleżałam i od tego czasu spokój.Dzięki Agissa! Ja miałam ból zbliżony do bólu jaki miałam w czasie okresu... Coś podobnego... A Ty Agissa
B
Bura
Gość
Ja też mam często różne bóle - przeważnie takie kłucie, albo tępy ból. Czasem mam wrażenie ciężkości tam na dole, tak, jakby miało za chwilę ze mnie wszystko wypaść. Z tego, co mówi lekarz, to takie bóle są normalne w ciąży i są efektem rozciągającej się macicy. Ale ból podobny do tego przy okresie może być niebezpieczny, bo to skurcz macicy. Jeśli wystąpił jednorazowo, to pewnie nic groźnego, ale lepiej na siebie uważać i uważnie obserwować co się dzieje.
mamulica
Agissa, to chyba dokładnie to samo co u Ciebie... Dokładnie tak bym to opisała!!! Bura, ja przy okresie miałam bardzo silne bóle związane ponoć między innymi z tyłozgięciem macicy. Ale teraz zwrócę na sibie większą uwagę...
B
Bura
Gość
Na pewno to nie było nic groźnego Takie bóle są groźne, ale jeśli się powtarzają co kilka-kilkanaście minut. Ja już jestem wyczulona na tym punkcie przez te moje skurcze. Zaopatrzyłam się kilka dni temu w Aspargin i mam wrażenie, że mi pomaga. Dawno nie czułam się tak dobrzeAgissa, to chyba dokładnie to samo co u Ciebie... Dokładnie tak bym to opisała!!! Bura, ja przy okresie miałam bardzo silne bóle związane ponoć między innymi z tyłozgięciem macicy. Ale teraz zwrócę na sibie większą uwagę...
madziek
listopadówka 2009 :)
Cleo1981 popłakałam się podczas oglądania- piękne!!! Nie mogę się doczekać!!!!!!!
inez77
mamusia Igorka i Stasia
Dziewczyny takich bóli brzuszka jak przy okresie nie lekceważcie...nie chce Was straszyć ale gdyby się powtórzyło to lepiej to skonsultować...ja w pierwszej ciąży miałam takie bóle..dość silne,i koleżanka w pracy ,która miała już dzidzie pow żebym gnała do gina...tak też zrobiłam...i okazało się że mam 2 cm rozwarcia...to był początek 6 mies,i do końca ciąży już leżałam i musiałam brać fenoterol na podtrzymanie ciąży...a potem to mi Igorek taki numer wyciął,że tydzień po terminie się urodził tak tylko ku przestrodze Wam pisze,bo wiadomo,że macica się rozciąga i troche musi boleć..ale mimo wszystko lepiej być pewnym,że nic złego się nie dzieje! ŻYCZĘ ZDRÓWKA
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
Zobaczcie :-)YouTube - Narodziny Roberta
hehee to już wiem po co na mojej liście szpitalnej jest "old t-shirt";-) hiiiii
śliczne....
i chciałam pogratulować kasi Córeczki...... ciesze się bardzo....
reklama
oliwka1976
cleo dziekuje za troske.wkoncu udalo mi sie obejrzec.dla mnie bardzo wzruszajace
etna to bardzo mi przykro ze zmagasz sie z ta choroba,strasznie to uciazliwe.jak czlowiek poczuje na wlasnej skorze to dopiero wiem co to za dziadostwo:-(
tu w Niemczech jak najbardziej leczy sie atopowe zapalenie ziolami,sama przyznam ze mi pomagaja
to nic lece spac
dobranoc
etna to bardzo mi przykro ze zmagasz sie z ta choroba,strasznie to uciazliwe.jak czlowiek poczuje na wlasnej skorze to dopiero wiem co to za dziadostwo:-(
tu w Niemczech jak najbardziej leczy sie atopowe zapalenie ziolami,sama przyznam ze mi pomagaja
to nic lece spac
dobranoc