reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Witam Listopadowe Mamusie!

Mam nadzieje,ze moge sie przylaczyc, mam termin na 28 listopada.
Wczoraj dowiedzielismy sie ze bedzie synek,mamy juz corcie, Isabelle, 14 m-cy hehe, roznica bedzie mala.

Pozdrawiam

Witam na forum. Ja rowniez mam termin na 28 listopada :-):-):-)

Dziewczyny ja juz tego nie rozumię... mamy ten sam termin ja, gloria i agissa a kazda ma inna date na suwaczkach ja wiem ze moj spieszy chyba o jeden dzien co by wskazywalo na to ze mamy taki sam licznik z aggisa no ale gloria ma roznice az 3 dni!! Jak to jest? hmmm...? Mi tam sie najbardziej moj licznik podoba:-D i wsumie taki tydzien zawsze podaje mi plozna :)

reklama

Dziewczyny ja juz tego nie rozumię... mamy ten sam termin ja, gloria i agissa a kazda ma inna date na suwaczkach ja wiem ze moj spieszy chyba o jeden dzien co by wskazywalo na to ze mamy taki sam licznik z aggisa no ale gloria ma roznice az 3 dni!! Jak to jest? hmmm...? Mi tam sie najbardziej moj licznik podoba:-D i wsumie taki tydzien zawsze podaje mi plozna :)
Klaudzia, u mnie pełen tydzień zawsze zaczyna się w niedzielę, czyli ten początek na suwaczku na pewno jest ok, czy dobrze odlicza do końca, to nie wiem. Ale też mnie zadziwiło dlaczego Glorii suwaczek tak się różni... Może termin na 28.11 jest z USG ?

A ja jeszcze raz z tym samym: czy ja mogę iść na bardzo głośny koncert ? Czy dziecina nie ogłuchnie albo jakiegoś wstrząsu nie dostanie ????:confused:

Witam, mamy termin na ten sam dzień :) A w Australii pewnie teraz zima ? :-D

Dziekuje za powitanie
:tak::tak:Tak, u nas zima wlasnie, na dworze 19 stopni, ale w nocy nawet do zera spada, tak to jest jak sie mieszka na srodku pustyni :-)

Moj suwaczek jest z ostatniej miesiaczki,ale musze go zmienic, bo i polozna mowi,ze dzidzia wysoko i usg,ze starsza, wiec na pewno pojawi sie w listopadzie.

Roznica miedzy dzieciaczkami bedzie 18 m-cy, wiec to dwa maluchy, ale moja mama przylatuje na pol roku, :tak::tak:, damy jakos rade.

z rana taki dobry humorek mialam ... wyspalam sie:) spalam od 7 wieczor do 6 rano z przerwa na jedzenie, sikanie i burze... a tu takie tematy... jestem w szoku.... wiem ze niektorzy na pewno nie powinni byc lekarzami... ale jak mozna kazac usunac zdrowa ciaze :( nie miesci mi sie to w glowie...
mam o tyle szczescie ze do ginekologa musialam isc bardzo wczesniej bo juz w podstawowce ze wzgledow zdrowotnych i moja mama zaprowadzila mnie do super babki i teraz po mimo tylu lat nie zmienilabym jej na zadnego innego lekarza tu link do opinii o niej
Bardzo Dobry ginekolog: Leokadia Siergiej, Gliwice - opinie w wyszukiwarce i rankingu lekarzy ZnanyLekarz.pl

Mammulica a ty gdzie chcesz rodzic? w Świetochlowicach czy Myslowicach?

A ja jeszcze raz z tym samym: czy ja mogę iść na bardzo głośny koncert ? Czy dziecina nie ogłuchnie albo jakiegoś wstrząsu nie dostanie ????:confused:
Na pewno nie ogłuchnie, ale pewnie nie będzie zadowolona. Już dobrze słyszy, a co za tym idzie nie lubi i boi się głośnych dźwięków - tak przynajmniej piszą we wszystkich kalendarzach ciąży. Myślę, że to prawda, bo wiem, jak moje szaleją, kiedy jest głośno. Czasami nawet potrafią się obudzić, kiedy coś głośniej powiem - myślę, że nie jest to dla nich przyjemne.

agissa tak jak Bura myślę, że może się bać, bo dziecko teraz słyszy już całkiem wyraźnie, na pewno nie ogłuchnie, ale nie wiem jak stres może na nie wpływać. Mi wczoraj montowali okna i hałasowali wiertarkami, musiałam wyjść, bo bałam się o dziecko, nie chciałam go wystraszyć.
Może stań daleko od nagłośnienia, załuz coś grubszego na brzuszek i osłoń go dłońmi, może to trochę zagłuszy.

KaśkaK fajnie urlopujesz się :) życzę ślicznej pogody i samych przyjemności.

gloria3pl witam :-) fajnie, że do nas dołączyłaś.

Iza30 gratuluję córci:-)
i znów przewaga dziewczynek z listopada, może moje to na 100% chłopczyk? Fajnie by było:tak: ale dowiem się 13-go.

Mój gnekolog też nigdy nie podał mi rozmiaru szyjki, ale zawsze podczas badania mówi, że jest o.k.:tak:, że zamknita- cokolwiek to znaczy.

Pozdrawiam i spadam sprawdzić jak prace remontowe się posunęły, wczoraj kupiłam meble kuchenne:)

dziewczyny te BÓLE PLECÓW to nie od złego spania tylko NIESTETY NORMALNA SPRAWA W CIĄŻY. dzidziuś naciska nam na pewne nerwy oraz ciężki brzusio zmienia nam naszą postawę i nieuniknione są bóle zwłaszcza w odcinku lędźwiowym. ta która ma zwykłe bóle, przechodzące po rozmasowaniu, basenie, spacerku jest szczęściarą. gorzej mają te kobietki (tak jak ja), które mają tzw. rwę kulszową (bardzo często występującą u ciężarówek). rwy kulszowej się nie pozbędziemy się do końca ciąży i uwierzcie - masakra. nie pomaga nic.
idę jutro do ginekologa więc zapytam się o jakieś bezpieczne maści rozgrzewająco-przeciwbólowe.
pozycja podczas bólu - na podłodze leżysz na plecach a nogi zgięte w kolanach kąt 90 stopni płasko położone stopy na podłodze i jak najmniej ruchu.

Czytam i czytam o tych Waszych przezyciach a lzy same splywaja mi po twarzy...Mysle sobie, Wam sie udalo, bo bylycie uparte, szukalyscie rady u innych specjalistow, ale ile jest kobiet, ktore zaufaly takim konowalom, ile istotek nie dostalo szansy ujrzenia swiata...Naprawde, w glowie sie nie miesci co sie dzieje! Takie historie powinny byc jak najwiecej naglasniane!!! Powino sie o nich duzo i glosno mowic!!!

reklama
Ja wiem, ze te bole pleckow to normalna sprawa, dodatkowotak jak piszesz, wszystko nam sie "luzuje". A z ta rwa, to jest tak, ze w pierwszej ciazy jej nie mialam, ale zaraz w pierwszym miesiacu po porodzie wystapila, i tak zostala...moze jakies nerwy sa uciskane...Teraz w ciazy czeciej sie pojawia. Wolalabym miec zgage bo z nia latwiej.

Do góry