reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witam

Kasiu baw się dobrze

Iza 30 gratuluję dziewczynki!!! Wiem, że byłaś na usg razem ze mną w czwartek, to potem jeszcze raz leciałaś do ginki? i Na połówkowym nie powiedzieli płci?

Właśnie wciągnęłam cały budyń i aż mi słabo :-D , śmieje się, ale wczoraj u lekarza było mi słabo pierwszy raz w ciąży, ale wzięłam nisko głowę ( bo między kolana to juz nie dam rady) i przeszło, to pewnie przez tą duchotę na dworzu

Ja byłam na weekend w Lidzbarku i było super, popływaliśmy rowerkiem wodnym i trochę mnie przypiekło, ale brzusio był schowany, zreszta twarz też oszczędzam bo miałam już plamki od słońca.

Pozdrawiam i piszcie jak znacie płeć, na razie dziewczyny górą!!!!!!!!!!!!

reklama
Gosiu ja mleka bym nie przelka ani lyka... fuuuu.. ale migdaly wczoraj sprobowalam i naprawde pomogly :-):-)

Na zgagę pomagają pomidory, herbata miętowa no i jogurt. Są super!

Znalazłam sposób na opuchnięte nogi: pływanie! drugi sposób to spacerki a po spacerku, albo chodzeniu po mieszkaniu, lodowaty prysznic na stopy. okłady z zimnej wody z dodatkiem olejku mentolowego też pomagają. no i mnóstwo wody. Naljepiej 1,5 litra.

Na zgagę pomagają pomidory, herbata miętowa no i jogurt. Są super!

Znalazłam sposób na opuchnięte nogi: pływanie! drugi sposób to spacerki a po spacerku, albo chodzeniu po mieszkaniu, lodowaty prysznic na stopy. okłady z zimnej wody z dodatkiem olejku mentolowego też pomagają. no i mnóstwo wody. Naljepiej 1,5 litra.

Natalunia tyle ze ja chodze codziennie na spacerki. Codziennie zimny prysznic na nogi, pozniej krem chlodzacy i nic nie pomaga :wściekła/y::wściekła/y: A wody pije okolo 1-2l dziennie i nic nie pomaga!

Jak w pierwszej ciazy nogi mi spuchly to nic nie pomoglo. Kompletnie. Ostatnie 2 miesiace nie widzialam swoich kostek...
Narazie spokoj-z puchnieciem i ze zgaga :)
Plecki pobolewaja i ta rwa kluszowa czasem odezwie sie w posladku...

hej arminka,witam serdecznie na forum:-) no i trzymam kciuki za dzisiejsze badanie:-)

monia-arek Tobie tez powodzenia,przynos dobre wiesci:-)

Kaskak fajnie ze milo spedzacie czas i wypoczywacie,takie nabieranie energi jest nam teraz potrzebne,to wczasujcie sie dalej ,milego urlopiku:-)

iza 30 gratuluje corci,tak sie ciesze
moi skrytym marzeniem jest tez dziewczyna ale jak bedzie chlopiec to tez bedzie fajnie :)

hej enka1 ale mi narobilas smaku tym budyniem mniam mniam mniam ale nie ma akurat w domku:no:

aha chcialam Was kobitki zapytac bo zawsze zapomne czy na badaniu tym polowkowym lub zwylkym mierzyl Wam lekarz dlugosc szyjki?
u mnie mierzyl i ma 4,5 cm nic na ten temat nie wiem dlatego pytam Was,moze mozna porownac itd

Moje plecy też bolą... Najbardziej po spaniu, jakoś źle śpię, czy co? Do tego mam przytwardn ięty dziś brzucho i tak jakoś pobolewa... Nie wiem sama, czy to macica, czy żołądek... Tam już chyba z resztą wszystko jest pouciskane :baffled::confused:. Wezmę no spe... A brzucho to nie wiem czy nie boli mnie po tabl które mi gin przepisała na bakterie w moczu... Furgamid się nazywają i mają bóle jelitowe żołądkowe w skutkach ubocznych:baffled::dry:

hej enka1 ale mi narobilas smaku tym budyniem mniam mniam mniam ale nie ma akurat w domku:no:

aha chcialam Was kobitki zapytac bo zawsze zapomne czy na badaniu tym polowkowym lub zwylkym mierzyl Wam lekarz dlugosc szyjki?
u mnie mierzyl i ma 4,5 cm nic na ten temat nie wiem dlatego pytam Was,moze mozna porownac itd
Oliwko mi zawsze bada szyjkę, ale nigdy nie powiedział ile ma :sorry2: Ale wiem na pewno, że 4 cm i więcej to jest dobrze i nie masz się co martwić. Poniżej 4 cm grozi rozwieraniem, a co za tym idzie przedwczesnym porodem :-(

Witam po dłuższej nieobecności!
dziś miałam wizytę u ginki. generalnie wszystko ok. macica w porządku, tam gdzie być powinna, szyjka również ok! zamknięta, nie skraca się. co prawda mała zrobiła nam psikusa i nie dała zbadać tętna detektorem, tylko musiałam się pod usg podłączyć, ale dzięki temu sobie na nią popatrzyłam :)
serduszko biło miarowo 135 uderzeń na minutę. ostatnio było 140 uderzeń, ale mieszczę się w normie, więc się już tym nie stresuję.
przez ten miesiąc przytyło mi się 3 kg :szok: to dużo, jak na moją wagę i dlatego mam dietę. będę się stosować do rady ginki i koleżanki i mam nadzieję, że waga troszkę przystopuje. oczywiście nie będę się głodzić, tylko zdrowo odżywiać :) jeść mało, a często. pieczywo zwykłe idzie w odstawkę. od dziś jem tylko wasa :)
mam nadzieję, że to pomoże! nie chciałabym w żaden sposób zaszkodzić małej!
biorę leki na wysokie ciśnienie, a one zatrzymują wodę w organizmie, więc stąd też moja waga może troszkę szaleć.

reklama

mi mierzył. Ja mam 4cm

Do góry