reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witam laseczki!!!
My z mezem bylismy wczoraj ponad 7 godz na zlocie`zeglowcow w Gdyni, bylo warto. Czadowa impreza, duzo ludzi, jedzonka, sloneczka,atrakcji i CHODZENIA. Smialam sie ze to byla proba wytrzymalosciowa przed tygodniem w gorach (jedziemy 15.07). Do lozka padlam, a nogi ledwodomylam, mam pare bombli i otarc (to wina zlych butow) i troche sobie spalilam dekold i nosek. Ludzie mnie podziwiali z tym brzuchem, a ja się tylko smialam. mawet wypilam sobie wczoraj zimnego redsa. Dzisiaj czuje sie super! malenstwo tez sobie tam bryka. Chyba czuje ze mamusia jest szczesliwa. Teraz musze pomyslec o sniadanku i zabrac sie za sprzatanie i prasowanie. Jutro dalej na Gdynie.

Ciesze sie z waszych dobrych wiadomosci z usg.
kas ka mam nadzieje ze po chwili wytchnienia wszystko samo sie ulozy, a u nas na kaszubach jest tak pieknie ze o wszystkim zapomnisz. Pogoda tez sliczna.
Dudziakowa co tam u ciebie slychac? jak znosisz te upaly i pobyt w szpitalu?

reklama
Ja mam 2 rozstępy tylko na udach... Żyłę taką co się kwalifikuje pod żylaka mam od klku lat, więc się nią nie przejmuję. ale mogę mieć to dziedziczne, bo moja mama ma.

Na rozstępy dobre jest szorowanie ciała szorstkimi rękawicami albo gąbkami. Uelastycznia skórę i po kąpieli kremik na rozstępy. Ja mam perfecty i jest super!

Macie jakieś sposoby na opuchliznę nóg? Moje pod koniec dnia wyglądają, jakby je ktoś nadmuchał... Ciężko wtedy cokolwiek robić...

Będę 10 u gina to zapytam co i jak, bo naprawdę ciężko jest wieczorami... A to hydrocoś tam pomaga? I jak tu ograniczyć picie, skoro taki upał i non stop pic się chce!

Ja mam 2 rozstępy tylko na udach... Żyłę taką co się kwalifikuje pod żylaka mam od klku lat, więc się nią nie przejmuję. ale mogę mieć to dziedziczne, bo moja mama ma.

Na rozstępy dobre jest szorowanie ciała szorstkimi rękawicami albo gąbkami. Uelastycznia skórę i po kąpieli kremik na rozstępy. Ja mam perfecty i jest super!

Macie jakieś sposoby na opuchliznę nóg? Moje pod koniec dnia wyglądają, jakby je ktoś nadmuchał... Ciężko wtedy cokolwiek robić...

Natalunia wlasnie robie to co piszesz tzn szorstkie gabki, rekawice itd a rozstepy i tak wyskakuja. Nie wspomne ze smaruje sie 3 x dziennie 2 razy jednym kremem a rano wlasnie perfekta.

co do stop mam tak samo. Kostek juz mi nie widac, tak sa spuchniete. dotego sa strasznie gorace i pieka. :dry: nie wiem co na to poradzic. kremy na zlagodzenie i ochlodzenie nie pomagaja. zimna woda fajna na 5 min. koszmar...

Z artykułu wynikało, że 22 tygodnie macierzyńskiego będzie nam się należało + 2 tygodnie "dobrowolnego" macierzyńskiego - tak napisali :) chyba, że coś pomyliłam :)
a gdzie to wyczytałyście o tym macierzyńskim? Słyszałam, ze te dodatkowe 2 tygodnie od nowego roku to przysługuje jeśli dziecko urodzi się już w przyszlym roku, ale tak tylko slyszałam to nic pewnego. Może jakaś pani kadrowa się wypowie :-)[/QUOTE]

Mary_mary podała wcześniej linki do tych artykułów:

Urlopy macierzyńskie wydłużone od 2009 r. - eGospodarka.pl - Prawo pracy
Dłuższy urlop macierzyński w dwóch częściach - Praca i ubezpieczenia - Gazeta Prawna - największy dziennik gospodarczy

Cześć ja na chwilkę
Byliśmy na usg i wszystko bardzo dobrze, mam wymarzoną córeczkę!!!!! Niby na 100%, choć kolejna koleżanka z innego wątku miała mieć dziewczynkę a jest Igorek! I sorry Cleo chyba Ci napis ukradne bo też myślę o Lence :-D :-D :-D

Cześć ja na chwilkę
Byliśmy na usg i wszystko bardzo dobrze, mam wymarzoną córeczkę!!!!! Niby na 100%, choć kolejna koleżanka z innego wątku miała mieć dziewczynkę a jest Igorek! I sorry Cleo chyba Ci napis ukradne bo też myślę o Lence :-D :-D :-D
Wcale się nie pogniewam, bo to bardzo ładne imię :) Wrzucaj napis :-D

reklama
Ja dostałam od mojej gin lekarstwo na odwodnienie (hydrocośtam) plus mam ograniczyc sól do zera i mniej pić :baffled:

Dlaczego ograniczać picie??? Nie rozumiem:sorry2: Mój lekarz przy każej wizycie mi mówi że mam pić nawet jak najwięcej sczególnie teraz w te upały bo mi nogi spuchną i będzie gestoza, nerki wysiądą i może być nieciekawie.Pierwsze słyszę żeby ograniczać napoje...
Tak na marginesie ma rację,piję jak najwięcej i zadnej opuchlizny mimo że gorąco jak diabli ostatnio.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry