reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Ja tez od zawsze mam ciśnienie poniżej 100. Już przyzwyczaiłam się dla tego nawet teraz nie zrezygnowałam z kawy tylko ograniczyłam z trzech do jednej.

Gratuluje wszystkim córeczek i synków.
Hmm ja też na usg 4D się dowiedziałam, ze będzie córeczka, ale jakoś boję sie cieszy i kupowac różowe śpioszki. Marzyłam o dziewczynce a teraz sama sobie wkrecam śrubę, że lekarz mógł źle zobaczyc. Jeszcze co chwilę wspominacie, że ktoś tam znajomy miał miec córę a urodził się syn:zawstydzona/y:
Podpytam jeszcze mojego gina w poniedziałek co on tam widzi :confused:
Sylaba o mnie już chyba zapomnieli w pracy:dry: Wybieram się w przyszłym tygodniu ze zwolnieniem. Ale tak to chyba by mi się nie chciało, pozatym ze względu na moje łożysko lekarz by mi nie pozwolił.
Kaśka K miłego odpoczynku.

Witam :) mogę sie dołączyć? termin mam według OM na 25 listopada :) a w brzuszku najprawdopodobniej jest dziewczynka :)
Jestem młodą mamusią... mam 19 lat i jak widać mam juz malutkiego synka, a teraz jeszcze drugie dziecko... ale ja się bardzo cieszę:) jestem z trójmiasta i mam na imie Weronika :)
Witaj i serdecznie gratuluję:-D
Ja tez mam skurcze lydek i strasznie to boli mam nadzieje ze lekarz cos mi na to da??
Mnie lekarz przepisał magnez z witamina B6 i jak na razie skurcze minęły

Witajcie

Dolapal kompa wiec ejstem:) ehehhe

U nas dosc nerwowo wczoraj bylo
frown.gif
caly dzien pod EKG siedzilam....bo malemu tetno skakalo jak oszalale jak pilka do gry....
frown.gif
frown.gif
frown.gif
Trzymajcie się! Będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki
Witajcie:-)Pisałam już o moim wczorajszym usg na podstronce o usg , ale gdyby tam ktoś nie zajrzał to i tu się pochwalę :-) Będziemy mieli SYNKA !!!!!!!!!! Swoją męskość zaprezentował prawie z każdej strony więc nie ma wątpliwości:-DMaluch ma 386 g i jest zdrowy jak ryba :-)
Gratuluję synusia
Dziewczynki...ja wróciłam z usg 4d...jestem zaskoczona jak pięknie wszystko było widać...dzidzi zdrowa to najwazniejsze...no i będziemy mieć CÓRECZKĘ:-D tak bardzo się cieszę!!!!!!!!!!!!
Gratuluję córeczki
kolejna lalka :))) pięknie...
w sumie ile mamy chłopaczków a ile dziewczynek?
ja mam chłopca :)
ja tez mam chlopca, ale chyba panowie sa w mniejszosci:)
hej dziewczyny melduje sie po wizycie:-)bedzie facecik bardzo sie ciesze:-)m tez:-)bobas jest zdrowiutki,dobrze sie rozwija i wszystkie wymiary ma w normie:-)wazy ok 450g czyli waga odpowiada tc:-)
I Wam dziewczyny gratuluję:-D

Pozdrawiam serdecznie

Etna mam filmik...i oglądam go co chwilę tak się nadziwić nie mogę jak pięknie buziaczka widać...GRATULuję wszystkim dziewczynom po badaniach...a ja cały czas w wielkiej euforii..czułam,że to dziewczynka ..ale bałam się że to nie intuicja tylko że tak bardzo jaj pragnę ,że sobie wmówiłam...CUDOWNIE JEST:-D

Czesc laseczki, ja tez juz po polowkowym usg:) wczoraj mialam, strasznie dlugo to trwalo, ok. 45 min. lekarka sprawdzala wszystko bardzo dokladnie, w szoku bylismy (ja i moj R.) ze tak wszystko pieknie widac. Z dzidzia wszystko w porzadku, najbardziej w szoku bylam po badaniu serduszka dzidzi, tym, jak widoczne sa wszystkie komory serca i aorta glowna, no i jak nam podswietlono przeplyw krwi na czerwono i niebiesko, nie moglismy wzroku oderwac od monitora:) Tak szybko wszystko sie toczy, pulsuje, ehhh, nie do opisania, moglabym podziwiac i podziwiac:) No i na koniec pani powiedziala nam ze dopatrzec sie jajeczek nie moze, wiec na 90% kolejna dziewczynka na naszym forum:) Ja wciaz nie moge w to uwierzyc, czekam na trzecie usg ktore zrobie na koniec sierpnia w Polsce, bo tutaj w Szkocji to bylo moje ostatnie, no prawie...
Lozysko polozone jest bardziej po lewej stronie niz prawej (dlatego tez tak czesto widze uwypuklenie z lewej strony pepka:), ruchy czuje tez bardziej po lewej, no i wiecej kluc, wiec tam sobie dzidzia miejsce znalazla. Ale lozysko polozone jest dosc nisko, jak nisko nie wiadomo, bo mialam pusty pecherz a tutaj jakos inaczej sie bada. Musze wiec jutro wrocic z pelnym pecherzem na 10 minutowy skan i sie okaze. Mam nadzieje ze wszystko bedzie okej, bo troche mnie to zmartwilo, choc jeszcze nie powiedziano mi nic zlego.
Wciaz nie mam skanera, wiec nie mam nawet jak zdjecia zamiescic, sprobuje pokombinowac w niedziele, wtedy tez zalacze obiecane zdjecie brzusia, ktory rosnie z dnia na dzien:)

Buziaki dla was....

Dziewczyny bardzo się cieszę że można poczytać same dobre wiadomości
no prawie
tylko dudziakowa biedna leży...

a chciałam Wam dopisać pamiętacie że nie mogłam trafić na lekarza chodziłam prywatnie i mnie naciagał jeden :wściekła/y:
i poszłam na kasę chorych
no więc kupa stresu mnie to kosztowało
jakoś przetrwałam i ten nowy lekarz powiedział że ze względu na moje inne choroby i wcześniejsze porody nie wrócę już do pracy
a dzisiaj nie chciał dać mi zwolnienia:szok:bo dzidzia ok
a to jak się mama czuje okazało się mało ważne:-(

musiałam wygłosić referat żeby dostać zwolnienie

ja z astmą w te upały ledwo zyję ciągle na inhalatorze wiszę
do tego jelita mi wysiadają i muszę częsciej biegać do chirurga
nie wspomnę o bardzo niskim ciśnieniu

jestem na lekach podtrzymujących ciążę a zwolnienie mi niepotrzebne:wściekła/y:

no i stwierdziłam że lekarz zaprzecza sam sobie
mówi że mam więcej leżeć odpoczywać oszczędzać się bo nie wiadomo co będzie z tym łożyskiem nic nie dzwigać
a z drugiej strony nie widzi przeszkód żebym w te duchoty dojeżdżała do pracy 2 godziny dziennie siedziała 8 godzin przy komputerze miała stres bo taką mam pracę gdzie jest to nieuniknione
i jeszcze mam drugie dziecko którym muszę się zająć
no luzik:-p
nie wiem tylko kiedy miałabym leżeć:baffled:

na usg wszystko pomierzył ale nie mogłam zobaczyc dzidzi ani na sekunde:-(

poczułam dzisiaj mocno że nie byłam na prywatnej wizycie

strasznie to przykre w końcu płacę składki jak każdy inny i powinnam być normalnie potraktowana

reklama
jeszcze jutro muszę jechać tam ponownie żeby dostać to zwolnienie
druki się nagle skończyły

pojadę na 8 rano zawiozę do pracy podbiję legitymacje i spadam z tego poznania
potrzebuję odetchnąć od tych wszystkich lekarzy co już jak nie przyjmą prywatnie to olewają ludzi

czy naprawdę kobieta jak jest w ciąży to musi chodzić tylko prywatnie żeby być po ludzku potraktowana i wysłuchana

mam dosyć czuję że to mnie wypala

jadę odstresować się troszkę :-)i przynajmniej poodycham lasami i morskim powietrzem a nie tylko spalinami

coś mnie drażni to miasto..........

Do góry