reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Dziewczyny bardzo się cieszę że można poczytać same dobre wiadomości
no prawie
tylko dudziakowa biedna leży...

a chciałam Wam dopisać pamiętacie że nie mogłam trafić na lekarza chodziłam prywatnie i mnie naciagał jeden :wściekła/y:
i poszłam na kasę chorych
no więc kupa stresu mnie to kosztowało
jakoś przetrwałam i ten nowy lekarz powiedział że ze względu na moje inne choroby i wcześniejsze porody nie wrócę już do pracy
a dzisiaj nie chciał dać mi zwolnienia:szok:bo dzidzia ok
a to jak się mama czuje okazało się mało ważne:-(

musiałam wygłosić referat żeby dostać zwolnienie

ja z astmą w te upały ledwo zyję ciągle na inhalatorze wiszę
do tego jelita mi wysiadają i muszę częsciej biegać do chirurga
nie wspomnę o bardzo niskim ciśnieniu

jestem na lekach podtrzymujących ciążę a zwolnienie mi niepotrzebne:wściekła/y:
A to gnojek !! Nie przejmuj się, jutro wyjazd (jutro, tak?). Podejrzewam, że będziesz odcięta od netu, ale jak wrócisz to opowiem Ci o fajnej pani doktor (w razie jakbyś chciała zmienić lekarza.)

reklama
no i stwierdziłam że lekarz zaprzecza sam sobie
mówi że mam więcej leżeć odpoczywać oszczędzać się bo nie wiadomo co będzie z tym łożyskiem nic nie dzwigać
a z drugiej strony nie widzi przeszkód żebym w te duchoty dojeżdżała do pracy 2 godziny dziennie siedziała 8 godzin przy komputerze miała stres bo taką mam pracę gdzie jest to nieuniknione
i jeszcze mam drugie dziecko którym muszę się zająć
no luzik:-p
nie wiem tylko kiedy miałabym leżeć:baffled:

na usg wszystko pomierzył ale nie mogłam zobaczyc dzidzi ani na sekunde:-(

poczułam dzisiaj mocno że nie byłam na prywatnej wizycie

strasznie to przykre w końcu płacę składki jak każdy inny i powinnam być normalnie potraktowana

NEREIDA :) polecam - dr Ewa jest super :)

witam
chcialam pogratulowac gie-osce facecika :-),ciesze sie baaaardzo:-)

kaskak wiesz co jak czytam to co napisalas to az mnie zlosc ogarnia,skad biora sie tacy ludzie,przeciez to nieludzkie.jestes w ciazy i do tego ta astma itd bez dwoch zdan powinnas zostac w domu,nie wiem co ci lekarze sobie mysla-gnojki!!!
Kochana jedz na urlop odpocznij sobie ,ciesz sie wolna chwila i nie mysl o niczym,zycze spokojnego wypoczynku i pieknej pogody:-)pozdrawiam

hej dziewcvzynki po wczorajszym lekarzu jestem zadowolona strasznie:tak:
będziemy mieć córeczkę:-)
jak narazie ta wiadomość jest w 70% potwierdzona bo miała między nóżkami pępowinkę.... ale ostatecznie będę wiedziała za miesiąć....
narazie nastawiliśmy się na Victorie bo D podoba się to bardziej od Nadine :-p
wszystko jest ok... pani doktor mierzyła po kolei każdą część ciałka...
powiedziąła że wszystko w normie a dzidzia jest malutka.... waży 267...

jestem szczęśliwa :-D
a przy okaji... hehe dziś wstałam o 7.30:szok: dawno tak wcześnie nie wstawałam;-)

gie-ośka gratulacje synka :)

Ostatnia edycja:
hej... zacznę od tego że będziemy mieć dziewczynkę..
ale to w 70% :tak: bo zakryła sobie to co między nóżkami pępowinką:-p
waży 267 i wszystko w normie....

po 2 dziś wstałam o 7.30 co mnie szokuje:szok: bo ostatnio było z tym ciężko....:zawstydzona/y:
po 3 wczoraj super spędziłam dzionek....;-) hiii i zrobiłam udany zakum z mary_mary :-D
no i nawet nie chce mi się wymiotować,...
a pani doktor była dla nas miła... dała nam jakieś gazetki w prezencie hehe i powiedziała że tym wymiotowaniem mam się nie martwić wszystko będzie ok...

A no to rozumiem :) W ciazy napewno Ci odpoczna :-) a Teraz bedzie Ci latwiej i taniej nalozyc czekoladke na glowe (bo pewnie sama sobie nakladasz ;-))
hehe jakbbyś zgadła... ale z zamiłowania jestem fryzjerką:-p więc zawsze sama się cięłam i farbowałam i dużo osób w moim mieście... a teraz dużo soób tutaj...

hej... zacznę od tego że będziemy mieć dziewczynkę..
ale to w 70% :tak: bo zakryła sobie to co między nóżkami pępowinką:-p
waży 267 i wszystko w normie....

po 2 dziś wstałam o 7.30 co mnie szokuje:szok: bo ostatnio było z tym ciężko....:zawstydzona/y:
po 3 wczoraj super spędziłam dzionek....;-) hiii i zrobiłam udany zakum z mary_mary :-D
no i nawet nie chce mi się wymiotować,...
a pani doktor była dla nas miła... dała nam jakieś gazetki w prezencie hehe i powiedziała że tym wymiotowaniem mam się nie martwić wszystko będzie ok...

Kam i na tym watku jeszcze raz BARDZO CI GRATULUJE :) Ciesze sie ze corcia rozwija sie prawidłowo :-):-):-)

Kaśka K ja miałam tak samo. Tłumaczyłam lekarzom, że po pierwsze mam bardzo mocne mdłośći, po drugie pracuję na hali gdzie nie mogę biegać co chwile do toalety a po trzecie, że pracuje przy ołowiu. Niestety jeden powiedział, że nie ma mowy o zwolnieniu bo z ciążą wszystko ok, drugi powiedział wprost, że prywatnie daje L4 i nie obchodzi go z jakiego powodu je chcę i dopiero za trzecim razem trafiłam na super babkę, która nie dość, że bardzo miła to jeszcze dała mi L4 bez problemu. Do trzech razy sztuka hehe... Wiem, że mogłam iść prywatnie i nie musiałabym tyle latać ale wolę te 100 czy 150 zł miesięcznie przeznaczyć na wyprawkę dla dzidziusia a nie płacić za coś co nam się prawnie należy. Niestety ginekologia jest drugą (zaraz za stomatologią) dziedziną zdrowia najbardziej sprywatyzowaną i większość lekarzy traktuje nas porządnie dopiero jak przyjdziemy prywatnie. Niestety na to wpływu nie mamy...

reklama
Teraz dopiero doceniam, że trafiłam na normalnych lekarzy.
Dziewczyny mam sprzeczne informacje, ile trwa teraz urlop macierzyński 18 czy 20 tygodni?

Do góry