reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

to już masz przerypane....
u nas się ochłodziło...
w nocy troszkęę popadało a dziś niebo zachmurzone....
oby tylko się nic nie zmieniło i mnie głowa nie będzie bolała.....
bo chyba nie wytrzymaam.....:dry:
póki co nie kraczę.....;-)

reklama
dziubasku urlop macierzyński trwa 20 tygodni (przy ur. 1 dziecka)

Wczoraj udało mi się podsłuchać bicie serduszka dzidzi za pomocą stetoskopu. Szukałam długo, ciągle słyszałam tylko swoje serce, ale w końcu się udało! Ale tylko przez chwilkę, bo dzidzia zrobiła fikołka i już potem nic nie było słychać :-(

Teraz dopiero doceniam, że trafiłam na normalnych lekarzy.
Dziewczyny mam sprzeczne informacje, ile trwa teraz urlop macierzyński 18 czy 20 tygodni?

Urlopy macierzyńskie wydłużone od 2009 r. - eGospodarka.pl - Prawo pracy

"Pracownicy, która urodzi jedno dziecko, będzie od stycznia 2009 r. przysługiwać 20 tygodni urlopu macierzyńskiego."
całość tutaj:
Dłuższy urlop macierzyński w dwóch częściach - Praca i ubezpieczenia - Gazeta Prawna - największy dziennik gospodarczy

a ja się cieszę bo w ie to 26tyg macierzyńskiego + 16wychowawczego chociaż bezpłatnego :tak:

Ja wczoraj miałam USG połówkowe 3D, niunia zdrowa, 18 cm długa i waży 429 g, przepływy w porządku, wszystkie organy w porzadku, płci nie znamy, bo niunia miała położona rękę między nogami i nie chciała nic pokazać. A i tak jestem szczęśliwa, że wszystko ok, to tyle u nas

Pozdrawiam wszystkie dziewczynki, gratuluję córeczek i synusiów:tak:

macierzynski na jedno dziecko to 20tyg ale od stycznia 2010 jest 22 wiec automatycznie nam sie przedluza urlop o te 2tyg...wychowawczy moze trwac do 3 czy 4roku dziecka ale przez jaki czas jest platny to nie wiem??

A ja mam 31 tygodni macierzyńskiego przy bliźniaczkach :-D
Szczęściara :-)
Wyliczyłam że jak pójdę na macierzyński 19 października tj ok 3tyg przed terminem to do pracy wrócę w okolicach 8 sierpnia (albo lipca - już nie pamiętam)
Pozostaje kwestia znalezienia żłobka bo nie wszystkie biorą dzieciaczki poniżej 12m-ca życia...
Swoją drogą nie wyobrażam sobie oddania takiego maleństwa w cudze ręce no ale zobaczymy jak to będzie...

Witam po dłuższej przerwie oj długo mnie nie było... ile czytania mam do nadrobienia :-D

Zaczynam 23 tydzień, na USG wyszło że będzie córeczka :-DBardzo się cieszymy.Niunia jest zdrowa.Gorzej ze mną trochę morfologia mi się "popsuła" i łykać trzeba leki.A tak to ok.

ja wyliczyłam że jak jestem na moim zwolnieniu od 1 czerwca to będę z macieżyńskim i jeszcze bezpłatnym tak mniej więcej do połowy lipca na zwolnieniu:-D

reklama
Witam po dłuższej przerwie oj długo mnie nie było... ile czytania mam do nadrobienia :-D

Zaczynam 23 tydzień, na USG wyszło że będzie córeczka :-DBardzo się cieszymy.Niunia jest zdrowa.Gorzej ze mną trochę morfologia mi się "popsuła" i łykać trzeba leki.A tak to ok.

Gratulacje!!! Krew w ciąży się niestety rozrzedza. Mi na początku kazali łyka witaminy co 2-3 dni, a po którymś badaniu powiedzieli, że codziennie, bo mi się krew rozrzedziła i wyniki za niskie powychodziły.

Do góry