reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Mnie sie wydaje ze byloby szkodliwe gdyby sie robiło wiele razy ale wiekszosc z nas idzie raz wiec nie sądze ze to mogloby zaszkodzic:baffled: A dziecko ucieka nawet przy zwyklym USG, mnie tak Zuzia skopała na końcu ciąży przy USG ze cała obolała wyszłam z gabinatu. Jednak myśle ze te minuty dyskomfortu maluszków rekompensuje wiedza o stanie ich zdrowia.

Ja sie cały czas zastanawiam czy iść...:confused: Pewnie jak popatrze na Wasze zdjecia to sie skusze:-D

agissa witamy wsrod listopadowek!!!

Jesli chodzi o usg3d to ja sie nie moge doczekac, musze sie tylko zapisac i ustalic termin.

Teraz czekam na męża bedzie za jakies 6 godzin. Mam nadzieje, ze te dwa misiace ktore bedzie w domu szybko nie zleca.

Dziewczyny oglądam straszny film na canal+ (horror) sama się dziwię, że to oglądam "Sierociniec". Straszny, ale dobry film mam nadzieje ze zasne

agissa witamy wsrod listopadowek!!!

Jesli chodzi o usg3d to ja sie nie moge doczekac, musze sie tylko zapisac i ustalic termin.

Teraz czekam na męża bedzie za jakies 6 godzin. Mam nadzieje, ze te dwa misiace ktore bedzie w domu szybko nie zleca.

Dziewczyny oglądam straszny film na canal+ (horror) sama się dziwię, że to oglądam "Sierociniec". Straszny, ale dobry film mam nadzieje ze zasne
Etna, jeśli męża nie ma w domu to nie zasypiaj - nie będzie Ci miał kto opowiedzieć końca filmu :) Ja mogę oglądać horrory tylko z małżonem - ja czytam książkę a on opowiada mi co jakiś czas film :)

Ach jak tak piszecie dziewczyny to chyba jednak sie zdecyduje i pojde :zawstydzona/y::-( ale bardzo sie boje. Ja naszczescie dentyste w czasie ciazy i rok po urodzeniu mam za darmo wiec kosztem leczenia nie musze sie chyba przejmowac. az mnie ciarki przechodza ze strachu :szok:

to dentystę też mamy darmowego:szok:
a ja też pójdę... coś mnie dolna 4 pobolewa... i górna 6.....:zawstydzona/y:
ale nie cchciałam iśc bo wiedziałam że dużo wybulę....a nie miałabym aż tyle ....
ale jak jest darmowy to z chęcią go odwiedzę.....:tak:

ale nie cchciałam iśc bo wiedziałam że dużo wybulę....a nie miałabym aż tyle ....
Mi tam nic nie wiadomo na temat darmowego dentysty Ka..M!! Upewnij się lepiej...
Mi na początku ciąży wyskoczyła pilna sprawa z leczeniem kanałowym chociaż myślałam ze załatwiłam wszystkie zęby przed ciążą!!
Trzeba było zrobić zdjęcie bo inaczej nie mogłam stwierdzić który ząb mnie boli, bo bolała mnie cała szczęka i głowa, łącznie z oczami. No w każdym bądź razie dentystka co prawda Polka (dzięki bogu) ale gabinet był irlandzki. No i zapłaciłam za tamtą wizytę tzn za zdjęcie, otwarcie kanału (na znieczuleniu, no ale lekarka powiedziała że w takich przypadkach to nei ma wyjścia bo jak się tego nei zrobi to nie będzie żadnej ciązy bo zakażenie się wda itd a bez znieczulenia nikt tego nie przetrzyma - i miała rację bo nawet ze znieczuleniem mnie bolała podczas czyszczenia kanału) + założenie lekarstwa zaplaciłam 140euro (chyba) ale kończyć sprawę będe w pl bo tutaj końcowe czyszczenie i zamknięcie kanału (do czego mało kto jest uprawniony!) to kolejne 900EURO!!!!!!!!:szok:
Paranoja....
Może w Anglii jest inaczej albo klaudzia ma medical karte albo ubezpieczenie...

tak !! dentysta oraz wszytskie leki na receptę masz za darmo w czasie ciąży i rok po urodzeniu dzidziusia. potrzebujesz jednak specjalnej legitymacji! położna która prowadzi Twoja ciążę na drugiej wizycie powinna Ci była dać zaświadczenie do odpisania i do wysłania do NHS. Taka legitymacja jest formatu karty kredytowej. Jest tam Twoje imię i nazwisko, rok urodzenia oraz data ważności karty ( rok po przypuszczalnej dacie urodzenia - ja mam ważną do 15.11.2010).

Mi tam nic nie wiadomo na temat darmowego dentysty Ka..M!! Upewnij się lepiej...
Może w Anglii jest inaczej albo klaudzia ma medical karte albo ubezpieczenie...
na bank jest darmowy ja tez o tym slyszalam znalazlam to:

You’ll qualify for free NHS dental treatment while you’re pregnant and for 12 months after your child is born.
Plus children up to the age of 18 years old also receive free dental care. Most dentists will give you a form to fill in but take your MATB1 certificate or Maternity Exemption Certificate with you.
You’ll also be entitled to free NHS prescriptions when you’re pregnant, and for 12 months after your child is born. And children up to the age of 16 automatically receive free prescriptions. Just fill in the back of the prescription form to claim.

czyli trzeba do dentysty zabrac certyfikat MATB1 (wydaje go polozna od okolo 20 tyg ciazy ten sam ktory trzeba miec zeby dostac pieniaadze na macierzynskim ja wlasnie jak wroce lece do poloznej po to trzeba go dostarczyc w pracy do 15 tygodnia przed porodem) albo karte na ktora wydaja darmowe recepty:happy2:

reklama
a teraz prosze o rade przedwczoraj rano obudzil mnie skurcz łydki i trzyma do dzis juz nie tak mocno jak wtedy ale ciagle boli boje sie ze dostane zakrzepicy zyl masuje to i probuje rozruszac boje sie ze to cos powaznego:baffled:

Do góry