reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Klaudzia Ty jesteś ekspertem w tej dziedzinie, poradź coś proszę: jak się pozbyć łupieżu? Ja też mam strasznie suchą skórę i pewnie stąd ten łupież. Boję się stosować leczniczych szamponów, a te na bazie naturalnych składników nie za bardzo pomagają. Jak nawilżyć skórę głowy?

Bura przedewszystkim napewno nie masz lupiezu. Gdybys miala lupiez to ropialaby Ci skora na glowie, bardzo by Cie swedzialo a nawet krwawilo. No i przedwszystkim nieladnie wtedy by pachnialo.
Skorka ktora widzisz na wlosach w postaci malych bialych plateczkow to nic groznego. Jest to czesto wywolane stresem i hormonami ktore teraz w nas buzuja podwojnie, czesto jest to tez wywolywane przez tabletki anty ale w naszym przypadku to raczej niemozliwe hehe Polecam kupic szampon lub odzywke (maske do wlosow) mietowa lub z wyciagiem eukaliptusa, co poprawi krazenie krwi i zrelaksuje skore na glowie. Najlepiej kupic taka odzywke i nalozyc ja na kilka minut przy kapieli w wannie :) Niestety jednak napewno nie poprawi to Twojego stanu w 100% Sprobuj moze tez kupic sobie szampon przeciw lupiezowy. jest ich tyle na rynku teraz napewno nie zaszkodza ani Tobie ani maluszkowi a moze pomoga :) Mam nadzieje ze choc troszke pomoglam:-)

reklama
bakterie w moczu w ciązy zdarzają się dość często! ja też mam i z polecenia ginki biorę urosept (to lek ziołowy bez recepty) . miałam bakterie na samym początku ciązy, brałam go wtedy i pomógł, więc mam nadzieję, że i teraz zadziała! wiem, że niekiedy też lekarze zalecają urinal!
na bakterie też dobrze działa natka pietruszki! kup sobie, pokrój i jedz ze wszystkim czym się da! ja też to stosuję! lubię natkę, więc nie ma z tym problemu!
no i sok z żurawin bądź same żurawiny - to z tych naturalnych sposobów.
może skontaktuj się z lekarzem ? bo może on zaleci coś innego?
najważniejsze to zacząć te bakterie leczyć, bo nie leczone mogą doprowadzić do zapalenia pęcherza, a wtedy to już tylko antybiotyk!

Dzięki za info! Kupię urosept i zobaczymy. Dziś lekarz mi powiedział że to może być z cewki i kazał zrobic posiew z moczu i przy okazji zrobił wymaz z szyjki macicy.
Mnie włosy i paznokcie się poprawiły.
Dziś miałam usg połówkowe i wszystko jest w porządku. Dzidzia waży 314 g, a;e niestety nie chciała pokazać czy to chłopczyk czy dziewczynka :) Podejrzę ją jeszcze raz za tydzień. Generalnie jest wszystko w porządku, strasznie się wierciła :)))) Serduszko w trakcie oglądania zakrywała rączką :))) Jest smiesznie ułożona bo pionowo, głowa przy pępku moim a nogi w kierunku pachwin, jakby stała tak po lewej stronie mojego brzucha :)

Brzuch smaruje Zajka i oliwka na zmiane jest ok, ale na rekach i nogach pomimo oliwki skora sie luszczy, jest sucha. A graniera masz mleczko czy balsam czy krem? Ja dotychczas uzywalam tylko do rak krem i tez byl super(a mam sklonnosc do krokodylej skory-efekt alergii:-(, ale on mi pomogl:tak:, i zmywarka w domu do mycia naczyc, hahaha:-D)
Stosuje dokladnie ten w tej normalnej stojacej butelce jest to kremowe mleczko przynajmniej tak na niemieckich butelkach pisze;-)I tak jak pisalam niezostawia tlustej warstwy ,a skora jest nawilzona.
Co do rak polecam nivea sos rewelacja,tak samo nutrogena tak dla info;-)
Ja ogolnie lubuje sie w kosmetykach garniera do twarzy uzywam tych z seri podstawa pielegnacji,/ i czysta skora,mam tez maseczki ta trzy w jednym super sprawa ale to uzywam raczej jak cos wyskoczy na pysku,rewelacyjny jest tez peling kremowy.
Uzywam juz dlugo bez zadnej alergi itd ale to kazdy musi wyprobowac na sobie bo kazda z nas ma inna cere.

Bura przedewszystkim napewno nie masz lupiezu. Gdybys miala lupiez to ropialaby Ci skora na glowie, bardzo by Cie swedzialo a nawet krwawilo. No i przedwszystkim nieladnie wtedy by pachnialo.
Skorka ktora widzisz na wlosach w postaci malych bialych plateczkow to nic groznego. Jest to czesto wywolane stresem i hormonami ktore teraz w nas buzuja podwojnie, czesto jest to tez wywolywane przez tabletki anty ale w naszym przypadku to raczej niemozliwe hehe Polecam kupic szampon lub odzywke (maske do wlosow) mietowa lub z wyciagiem eukaliptusa, co poprawi krazenie krwi i zrelaksuje skore na glowie. Najlepiej kupic taka odzywke i nalozyc ja na kilka minut przy kapieli w wannie :) Niestety jednak napewno nie poprawi to Twojego stanu w 100% Sprobuj moze tez kupic sobie szampon przeciw lupiezowy. jest ich tyle na rynku teraz napewno nie zaszkodza ani Tobie ani maluszkowi a moze pomoga :) Mam nadzieje ze choc troszke pomoglam:-)
Baaardzo pomogłaś :-) Dzięki wielkie! Nie ma to jak porada eksperta! Przynajmniej teraz wiem, że to nic groźnego!

czekamy na info jak bylo na usg...Dudziakowa odezwala sie wczoraj u niej w miare ok lezy pod kroplowka i sie nudzi:-)
Natalka a Ty jeszcze pracujesz??

Tak, pracuję :-) Byłam tydzień na zwolnieniu i mi wystarczy ;-) nie mam ciężkej pracy - głównie przy biurku i czasami sprawy urzędowe załatwiam. Więc nie mam zbyt ciężko :tak: Lubię pracować, wtedy czuję się potrzebna i wiem, że to co robię ma sens i nie mam czasu na myślenie o głupotach :tak:

Klaudzia, Kevinka, nasza podróż stoi pod znakiem zapytania, bo chcemy jechać do Słowacji i Węgier na 2 tygodnie. Tydzień tu i tydzień tu. Ale na Słowacji są podtopienia terenów i nie wiadomo jak to będzie.

Bura mnie jedna fryzjerka zaproponowalam kupno jednej lub dwuch saszetek NIZORALU w aptece,jedna saszetka starczyla mi na dwa razy i juz niemam tego problemu ;)
Polecam

Cześć dziewczyny, dziś miałam usg połówkowe, niestety dzidzia nie chciała pokazać co ma między nóżkami, jest zdrowa, bardzo ruchliwa i waży 314 g. :))))
Za tydzień jeszcze raz ją podejrzę :))))

Będę eksperymentować. Na razie testuję jakiś szampon z biosiarką (chyba) i tak średnio pomaga. Będę musiała się wybrać na zakupy - na pewno skorzystam z Waszych rad!

Dzieki Klaudzia! Ja staram sie o nie dbac, ale jak widac one wygrywaja...Kiedys nie mialam tego problemu, ale wraz z wiekiem tak;), ach ta starosc, haha.
Jak nie bedzie padac to ide dzis po ten krem :) i bede dzialac!!!

Baaardzo pomogłaś :-) Dzięki wielkie! Nie ma to jak porada eksperta! Przynajmniej teraz wiem, że to nic groźnego!

Dziewczyny nie ma za co. Sluze pomoca jak tylko moge :)

Bura mnie jedna fryzjerka zaproponowalam kupno jednej lub dwuch saszetek NIZORALU w aptece,jedna saszetka starczyla mi na dwa razy i juz niemam tego problemu ;)
Polecam

:tak::tak: Slyszalam juz o nich! Niestety nie widzialam ich w Anglii :-( Ale nizoral ma bardzo dobre produkty wiec pewnie i w tej dziedzinie sie sprawdza :-)

reklama
Do góry