reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

kurczę tak to jest jak na forum ostatnio nie ma czasu... :zawstydzona/y: Co z Dudziakową? Wszystko już u niej ok? Mam nadzieję, ze wydobrzeje i że z dzidzią wszystko w porządku! Dudziakowa, trzymaj się i wracaj do zdrówka!

Poweselny bałagan trochę się uspakaja. Mam już coraz więcej czasu. Jeszcze tylko sesję zamknąć na amen i mogę cieszyć się wakacjami i planować podróż poślubną.

Mam dzisiaj usg połówkowe... O 10.45. Strasznie się nie mogę doczekać a i moje maleństwo dzisiaj szaleje :-)

czekamy na info jak bylo na usg...Dudziakowa odezwala sie wczoraj u niej w miare ok lezy pod kroplowka i sie nudzi:-)
Natalka a Ty jeszcze pracujesz??

reklama
Natalunia daj znac odrazu jak tylko wrocisz z USG i 3mam kciuki, ale jak malenstwo daje czadu to napewno wszystko ok! :-):-)
A wlasnie gdzie sie wybieracie w podroz? :-)

A u mnie dzis pochmurno, co sie moze zmienic do pol godzinki ale ciesze sie strasznie bo stopki juz nie sa takie gorace dzis i spuchniete.
Mi w kostkach tak nie puchna, tylko stopy tak ze o rozmiar wieksze buty musze nosic bo boki poprostu do 37 sie nie mieszcza :dry:

W marcu i kwietniu cere mialam tragiczna. Syf na syfie. Teraz jest super. Jak ktoras z Was pisala mam ogromny problem z wysuszajaca sie skora, ale u mnie na rekach i nogach. I pekajace, suche, drapiace piety-juz nie wim co z nimi robic ;( zwykle kremy do piet nie pomagaja. Chyba kupie i sprobuje schulla(czy jakos tak). A co suchej skory-lepiej kupic balsam czy mleczko intensywnie nawilzajace? Chce tego czerwonego Garniera...

ja nie mam żadnych plam , krostek, syfków czy łuszczącej się skóry...
jestem taka sama jak ptrzed ciążą... i tak samo chyba nawet wyglądam...
nic się nie zmieniło na skórze jedyne co to wzmocniły mi się moje włosy :tak:
aaa no i ostatnio mi wyschły i 2 pieprzyki które miałam od lat....
jeden odpadł bo nie wiedziałam co się dzieje a drugi po czasie wrócił do normy i już ma tai wygląd jaki miał wcześniej :tak:

Kam ja tez ten jeden pieprzyk mam starsznie suchy. to moze dzieje sie to przez ciaze. a ten co Ci odpadl to duzy byl? i odrosl juz czy nie ma po nim sladu? ajj troszke sie tym moim pieprzykiem martwie.

przed ciążą miałam więcej problemów z cerą niż teraz. Pryszczy mam mniej, ale za to pojawiły mi się na dekolcie, ale to z powodu nowego balsamu. Włosy też mi szybciej rosną i mniej się przetłuszzają no i nie wypada ich za dużo. Paznokcie rosną mi w zawrotnym tempie!!!

Dziewczyny cieszcie sie wlosami i pazurkami poki mozecie. Moje wlosy rosna w zawrotnym tempie nie wspominajac o pazurkach.
Niestety po ciazy w 90% przypadkach wlosy beda szybciej wypadac a paznokcie lamac. Ale nie ma sie co martwic wlosy wypadna, ale zrobia miejsce dla nowych :-) Napewno nie wylysiejemy, choc na skroniach nieraz dziewczynom robia sie zakola i wyrastaja takie krociutkie wlosy co w Anglii nazywaja "baby hair" Czasami przekomicznie to wyglada :-)

witam dzieczyny,
ja znowu mam problem. Wczoraj jak wrocilam z pracy, to zauwazylam, ze mam mocno spuchniete stopy - kostek prawie nie widac. Myslalam, ze to normalne, ale po nocy mi nie przeszlo(a z tego co wiem, to chyba powinno). Spuchniete mam tylko kostki - reszta ciala jest normalna:) Czy wie ktoras z was co to moze oznaczac?
Ja jeszcze nie mam tego problemu ale w poprzedniej ciazy niestety tak. Nie mialam zadnych dolegliwosci, ale jak spuchly mi kostki na poczatku czerwca to zobaczylam je dopiero prawie 3 miesiace pozniej po porodzie. Ale bylam zdziwiona, ze sa taaakie szczuple:-D:-D:-D

W marcu i kwietniu cere mialam tragiczna. Syf na syfie. Teraz jest super. Jak ktoras z Was pisala mam ogromny problem z wysuszajaca sie skora, ale u mnie na rekach i nogach. I pekajace, suche, drapiace piety-juz nie wim co z nimi robic ;( zwykle kremy do piet nie pomagaja. Chyba kupie i sprobuje schulla(czy jakos tak). A co suchej skory-lepiej kupic balsam czy mleczko intensywnie nawilzajace? Chce tego czerwonego Garniera...

Royanna ja tez mialam problem ze stopami bo strasznie mi skora pekala ale kupilam wlasnie scholla do popekanych stop i po 3 dniach byl juz jakis wynik. Wczesniej jednak trzeba pozbyc sie suchego naskorka, najlepiej na sucho szorstkim pumeksem albo najlepiej na pedicure do salonu kosmetycznego ale to juz jest wiekszy koszt (ale profesjonalnie usunelyby Ci dziewczyny ta sucha skore) Ja sama mam fobie na punkcie stop i nie dalabym nikomu ich dotkac, ja sama tez nie potrafie i myje zawsze szorstka gabka i zaraz kremuje. Zawsze biore grubo ziarnisty pilling i pumeks a pozniej smaruje schollem. naprawde pomaga :-)

Klaudzia Ty jesteś ekspertem w tej dziedzinie, poradź coś proszę: jak się pozbyć łupieżu? Ja też mam strasznie suchą skórę i pewnie stąd ten łupież. Boję się stosować leczniczych szamponów, a te na bazie naturalnych składników nie za bardzo pomagają. Jak nawilżyć skórę głowy?

W pierwszej ciazy mialam ten sam problem z pietami,uzywalam kremu vichy na popekane stopy dobry byl,swego czasu uzywalam tez scholl ten co jest kuracja w 7 dni i tez bylam zadowolona,mialam tez jakis z apteki ale niepamietam nazwy zreszta zadowolona niebylam.
Co do nawilzania skory dobry efekt daje oliwka dla dzieci mozesz sobie nalac troche do wanny do kompieli,lub odrazu na mokra skore posmarowac odrazu po wyjsciu z wanny.Garnier tego czerwonego mam jest rewelacyjny i mocno polecam nawilza skore od srodka niezostawia tlustej warstwy skora jest nawilzona miekka,ale brzuch smaruje oliwka.

Dzieki Klaudzia! Ja staram sie o nie dbac, ale jak widac one wygrywaja...Kiedys nie mialam tego problemu, ale wraz z wiekiem tak;), ach ta starosc, haha.
Jak nie bedzie padac to ide dzis po ten krem :) i bede dzialac!!!

reklama
W pierwszej ciazy mialam ten sam problem z pietami,uzywalam kremu vichy na popekane stopy dobry byl,swego czasu uzywalam tez scholl ten co jest kuracja w 7 dni i tez bylam zadowolona,mialam tez jakis z apteki ale niepamietam nazwy zreszta zadowolona niebylam.
Co do nawilzania skory dobry efekt daje oliwka dla dzieci mozesz sobie nalac troche do wanny do kompieli,lub odrazu na mokra skore posmarowac odrazu po wyjsciu z wanny.Garnier tego czerwonego mam jest rewelacyjny i mocno polecam nawilza skore od srodka niezostawia tlustej warstwy skora jest nawilzona miekka,ale brzuch smaruje oliwka.
Brzuch smaruje Zajka i oliwka na zmiane jest ok, ale na rekach i nogach pomimo oliwki skora sie luszczy, jest sucha. A graniera masz mleczko czy balsam czy krem? Ja dotychczas uzywalam tylko do rak krem i tez byl super(a mam sklonnosc do krokodylej skory-efekt alergii:-(, ale on mi pomogl:tak:, i zmywarka w domu do mycia naczyc, hahaha:-D)

Do góry