reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

No my chętni :-D choć nie wiem czy po wczorajszej plaży nie byłoby to samobójstwo;-) :-D nawet Julia się zjarała:szok: no ale to moja wina, za późno je wysmarowałam.

Asia za to za działkę wczoraj poszła i wpadła w pokrzywy po pas. Całe nogi poparzone, ale o dziwo nie płakała, tylko przyszła skrzywiona z tekstem "Mama załóż mi coś na nóżki bo mnie osy gryzą" :-D

Miłego plażowania, na pewno gdzieś będziemy jechać tylko jeszcze nie wiemy gdzie, może i Was na plaży zahaczymy ;-)

reklama
No bo nas nie było ;-) wylądowaliśmy w końcu u teściów mojego brata. Cały dzień w ogrodzie, trochę nad jeziorem. Dziewczyny wypompowane, śpią od 19, już dawno tak szybko nie zasnęły.

JAKIE POLECACIE FOTELIKI NA ROWER?

Asia co prawda już dość fajnie śmiga na rowerze bez bocznych kółek ale absolutnie nie wyobrażam sobie by jechała na nim na wycieczkę. Chciałabym jakiś fotelik, nie najgorszy, ale też nie musi mi służyć wiele lat, wystarczy tylko ten sezon ;-) I czy na nią są jeszcze takie foteliki??? Może już jest za duża?

Dziunka co "hol rowerowy"?

My wczoraj - mała wycieczka i niestety dwa kleszcze w Dobrusi. W tym roku to plaga. Chyba za ciepła zima była. U nas pół się już nie uprawia więc zatrzęsienie tego dziadostwa.

Etna i jak zupka dobra? sama chetnie bym taką zjadła :) muszę Was koniecznie do Piasków zabrać- tam dopiero można odpocząć. Szu morza , piach , cisza, spokój, wędzona ryba , ogórek małosolny , buła z masłem, arbuz, piwko kto może:cool2: do najbliżaszego koca 100 metrów a po prawej rosyjska granica:cool2:

W piątek założyłam Antkowi kartę w bibliotece:tak:bardzo dumny był z siebie. Książeczka już przeczytana i dzis zapowiedział , że idzimey po nową. Mam nadzieję , że uda nam sie wychować kolejne pokolenie "czytaczy" a nie wtórnych analfabetów

Kilolku jak to mówią zawsze coś:-(. Powiedz mi jak tam u Zuzi już lepiej z tym uszkiem? No i jeszcze chciałam się zapytać jak Twoja dieta, walczysz jeszcze na dukanie??
chyba dobrze z Zuzi uszkiem. Nic jej na razie nie jest ale jak płacze to wkłada paluszek do uszka tak jakby ją cisneło
a z maja dietą cienko. Musiałam zarzucić na razie i tylko patrzę jak waga idzie w górę :-(

oj zazdroszczę Wam tego plażownaia... u nas w sobotę sezon basenowy rozpoczęty. woda miała ze 12 stopni a oni cąły dzine przesiedzieli. w niedzielę też zamierzali ale nadeszly burze, znowu

ja nareszcie mam wolne od wszystiego po dlugim maratonie. w tym tygodniu nawet żadnej wizyty u lekarza nie mam wiec luz na maxa, trzeba się wziąć za sprzatanie, bo brud taki, ze zaraza zaczęła żyć, wynalazłq kolo a teraz wybierają króla... no ale co zrobic jak praktycznie mnie w dmu nie bylo a jak bylam to padnięta na maxa. Niedzieli to już myślałam, ze nie dożyję. Jak wczoraj stalam w czasie burzy na jarmarku (zadaszonym, spoko) to tak sobie myslałam, ze jednak mogloby mnie trzasnąć, poleząlabym sobie... A wogóle jaki mielismy wczoraj zad jarmark. No wiecie jak na nasze pipidowskie warunki, aż żaluję, ze zdjęć nie robiłam ale moze będze jakiś reportarz to Wam pokarzę. To był międzynarodowy jarmark produktów regionalnych. Przyjechały zaprzyjaźnione gminy z austri, litwy, francji i czarnogóry przywieźli zespoły folkowe, stoiska z róznorakim żarełkiem i rękodziełami. Można było pooglądać, popróbować itd niewiele skorzystałam, bo uziemiona z puszką przez calusienki dzien byłam. Wkurzyłam się bo stałam tam jak ta pipa cąły dzien i nikt nic ode mnie nie chciała a musiałam być z tymi papierzyskami, pozwoleniami itd a jak zrobiłam sobie malutką przerwę na (uwaga!) kanapkę ze smalcem to się trail jakis mądrala co zażyczył sobie sprawdzać pozwolenia, obaśnien mnóstwo, wszytsko go interesowało, nawijalam z 10 minut a on dął zlotówkę a w tym czasie mój smalczyk popłynąl sobie w tym skwarze... ale niewieleka strata bo ja robię lepszy. Wogóle to sttrasnzie dużo ludzi mi wczoraj nie dopisało i to ograniczyli się do zostawienia wiadomosci na fb, ze dziecko ma katar :-( nie powaznie ale było minęlo nie ma o jęczeć. Jeszcze Wam powiem na szybko, ze w sobotę popołudniu mając chwile zabraliśmy dzieciaki na korowód historyczny. Dzieciaki ze wszystkich szkól z gminy szły ulicami pokazując historię miasta. Każda grupa miała jakis czasokres, przebierali się, prezentowali w korowodzie a później w parku an scenie jeszcze musieli jakąs częśc artystyczną przedstawic i w ten sposób zaserowali ludziom przegląd historyczny. A dziura dziurą ale historię mamy nie byle jaką i długą, bo gród istnial już w XIw a prawa miejskie mamy blisko 500 lat. No i działo się tu, dzialo przez te 500lat sporo. Jezuuu ależ się rozpisąłam, dobra jesczez Wam wstawię fotki z korowodu, choc akurat nie najlepsze chyba fotograf sie nie przylozył, bo naprawde stroje dzieciaki miały epokowe. http://www.facebook.com/photo.php?f...700.1073741832.118615388203856&type=3&theater
a oto nasz burmistrz z jedna radną http://www.facebook.com/photo.php?f...971.1073741852.170384999781560&type=3&theater

i na razie zmmykam, wpadnę póxniej i jeszcez dopiszę, bo się nazbierało tego ;-) a tymczasem lecę sprzątać, bo zaraz tesciowa chłopaków przyprowadzi, trzeba chociz pozory stwarzać:-)

Ostatnia edycja:
i co nikogo??

dizunka a ty myslisz hol dla Asi czy dla Julki? a nie za mała Asia? ja bym się chyba bala. Kubę bym z chęcią na hol wzięła. Fotelik mamy taki FOTELIK ROWEROWY DLA DZIECI MARKI BABYMAXI PREMIUM (3283379002) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Kuba jeszcze w zeszłym roku w nim jeździł

moje dzieci dzisiaj przyniosly z przedszkola 2 zaproszenia urodzinowe, wiem, ze jutro dostana kolejne 2 i to wszystko na sobotę. Padne trupem, oni przeszczęśliwi, ja w sumie tez się cieszę, ze jakos odnajduja się w grupie tylko czea mnie kupno 4 prezentów :szok:

troche jarmarmarcznych fotek http://www.facebook.com/media/set/?set=a.509958695736188.1073741833.118615388203856&type=1

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry