reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Dzięki dziewczyny za szybkie przepisy, ciasto pierwsze już w piekarniku, zaczęłam robić jak tylko Lotka wstawiła przepis. Straszne te moje zachcianki:zawstydzona/y: , ciasto zrobiłam z tego co miałam i mam nadzieje że zjedzone na ciepło bedzie smaczne, miałam dwa jabłka tylko ale dodałam trochę musu morelowego zobaczymy, ale pachnie na cały dom. Następne przepisy tez mam zamiar wypróbować :tak:.
W międzyczasie zjadłam śledzie w śmietanie
:rofl2: .
ja ostatnio na cieplo wsunełam prawie połowe <wstyd> heh
az mi sie przypomnial smak połaczenia ciastowo-sledziowego :D mniam :D

reklama
etna wymaz z ucha mam juz dawno. Nie pamiętam nazwy bakterii ale jakas niezbyt szkodliwa, wrażliwa na wszysto i nie wiedzą jakim cudem ona za kazdym razem wraca.
Z okiem jest problem taki, ze jest u nas tylko jedna okulistka co przyjmuje takie małe dzieci, bierze 100zł za trzaśnięcie drzwiami i mówi "masaz pomoże a jak nie pomoże to prosze przyjsc za tydzien" przychdze za tydzien a ona ze moze pomasujmy jeszcze tydzien. No kurde mnie nie stac 400zł na okuliste bulic zeby sobie pogawędzic czy masowac czy nie a pediatra za bardzo nie chce się w to oko wtrącać, bo dziecko pod opieką okulisty (w tej samej przychodni) eraz te krople to od pediatry dostalam, bo okulistka kazala czekac do czerwca ze po operacji sie poprawi a na operacje musi byc zdrowa, ropiejace oko to moim zdaniem jest choroba
za 10 dni jedziemy do kajetan moze tam się nami zajmą jak nalezy

Etna fajowo masz :-D

Wy tak tu o ciastach, ślinka leci, a ja drugi dzień na diecie - i to norweskiej. Taaaaak, ta przeciwniczka wszelkich diet jest na diecie :-D :-D :-D
Ale idzie mi super, piszę po cichu żeby nie zapeszyć ;-) jeszcze tylko 12 dni
:rofl2:

Nie dziękuję ;-)

A chyba mam ten sam jadłospis co Sawi na dietach wklejała. Jajka, grejpfruty, kawa, herbata, warzywa, wołowinka, kurczak, dwa razy przez te 14 dni mam chyba pieczywo. Wszystko w minimalnych ilościach więc w sumie chodzę głodna już o tej porze. Bo w dzień jakoś da się wytrzymać. Piję dużo wody i czekam na cud :-D

Etna a już będziesz mogła wrócić do pracy? Bo myślałam że już do rozwiązania będziesz musiała być na zwolnieniu. Ale się cieszę tą Twoją ciążą :-) i mimo wszystko trzymam kciuki za dziewczynkę :-) Jaki macie plan jeśli chodzi o pomieszczenie się w domu?

Witam porannie

Dzisiaj w planie zupa kalafiorowa :-p

Paweł odstawiony do przedszkola przez męża, a ja mam kolejny dzień lenistwa, ale zwolnienie mam do 17.05 potem jeszcze wracam do pracy.
Czemu jak ja mam czas pogapić się w telewizor to musi byc na TVN ta głupia baba grrrr nie znoszę jej.

P.S. właśnie doczytalam w moim suwaczku że w 8 tyg mojemu dziecku znika ogonek - ale to dziwnie brzmi :)
czyli bedzie dziewczynka ;-)

dziunka uważaj z ta dieta. Oczywiście trzymam kciuki, ale na studiach moja przyjaciolka z która mieszkałam stosowala te diete przy mnie i pod koniec mdlała niestety, ze nie wspomnę o zasypianiu nad notatkami tak była wykonczona. z tego co pamiętam to dieta, w której szybko i dużo spadasz na wadze a to chyba nie jest dobre - efekt yo yo?

etna zycze przed wszystkim zdrowego maluszka:) ja również inaczej przechodzę te druga ciaze, jem o wiele więcej (cholerka!) i to tez takiego niezdrowego jedzenia:( pracuje caly czas, do końca sierpnia mam zamiar. Poki mogę to nie chce siedzieć w domu bo znowu dostane swira;)

miłego dnia!

Meadow ja jestem przeciwna wszelkim dietom, zdaję sobie sprawę jakie spustoszenie sieją w organiźmie, nawet nie czuję się źle ze sobą żeby koniecznie się odchudzać, ale jak mus to mus ;-) nie mieszczę się w kieckę na Komunię ;-) Próbowałam zdrowo z trenerką wellness i niestety, może 3 kg zrzuciłam. A yo-yo niech będzie ale po Komunii :-D
Kolega chodzi do dietetyczki, chudnie fajnie ale razem z portfelem, a ja na razie nie mogę sobie na to pozwolić.

Etna oj teraz hormony Ci szaleją to pewnie w teściową piorunami strzelasz co? :-D

reklama
Witajcie,
Dziunka trzymam za Ciebie kciuki :) ja też chcę zrzucić troche bo sobie pofolgowałam i do moich 68 brakuje niecałe 1,5 kg:tak:może kiedyś 65 będzie:tak:
Etna mówisz , że ciężko we dwie wytrzymać;-)dasz radę :)

Do góry