reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Słyszałyście o szczurze w kaszce Bobobity, którego znalazła mama z Lublina?
kaszka nestle to była,ale fałszywy alarm

dziewczyny poradzcie, dzis piekne slonce, ignasiowi skonczyla sie goraczka w piatek z tego zapalenia, szaleje i czuje sie dobrze, dzisiaj nie udalo mi sie dostac do lekarza na kontrole, pojde jutro ale czy myslicie ze moge choc na chwile pojsc z nim na dwor? szkoda mi sloneczka:/ a w ogole to krople do ucha skonczyly mi sie juz w sobote:/
jesli nie ma temperatury ja bym wyszła
nam lekarz zabrania wychodzić kiedy temperatura pow.38st
i jak zapalenie płuc

reklama
hej
martolinka
Gratulacje nocki :tak:
ec53ec8797fbdafa8e825af47271d03a.jpg
w czasie sztormu woda przelewa się z jednej strony na drugą , mój był i mówi że widok niesamowity ,więc kiedyś też bym chciała to zobaczyć
dziunka no jest co oglądać ,ale żeby język mieli prostszy to by było super ;-)
zdrówka dla dziewczyn , u nas z katarem to dzieciaki do przedszkola chodzą inaczej było by pusto
prace zbieram te najbardziej wartościowe ,za to D jak złapie to wszystko w piecu ląduje

Lenka drzemie , czekam na D bo o 12 ma przyjechać i on z Leną do lekarza a ja z Kubą ide do przychodni na te 3 latkowe badania

Ostatnia edycja:
halo wracam wracam:-DIgi wrócił od dziadków,ja week pracujący ...sorki sob wolną miałam i spedziłam na sprzątaniu,spaniu,ogladaniu Mś w biegach...ach ta Marit:wściekła/y:

pamiętacie moje zbieranie do słoika na wakacje...??:-Dzostał nominał 5gr-20gr:-D..wczoraj postanowił D to policzyc z ciekawości...wyszło prawie 90 zł;-)co kupilismy za to na zakupach....Igi mnie meczył o to od 2 tygodni:-D

Ania boski widok!! dawno nie widziałam czegoś tak pięknego:tak:
Dziunka ja się sama zastanawiałam nad tym , czy lekarz potrzebnie przepisał mi antybiotyk. Po 3 dawkach już nic mi nie było. Wierzę , że po prostu był tak dobrze dobrany:tak:

Ania wow ale ślicznie!!!!!!!!! cudo!

dziunka Martyna w listopadzie po dwóch dawkach antybiotyku cudownie ozdrowiała! no, ale wiem, że dobrze trafiliśmy, bo wcześniej ze 3 tyg leczyliśmy ją róznymi lekami, w końcu dostała antybiotyk po którym nie było lepiej no i na końcu ten zinnat! dwie dawki i jak nowo narodzona, a pani dr powiedziała, że nie wiele brakowało, a by już zapalenie oskrzeli było! bo już jakieś szmery w oskrzelach miała!
No ważne, że dziecko zdrowieje :-)

Hejka;-)
Martolinka, ja, jak miałam w styczniu zapalenie gardła, to lekarz też mi przepisał taki antybiotyk 3-dniowy ..pomógł szybko - na szczescie:-) myślę, że po prostu dobrze dobrany:tak:
AniaSm, Dziunka i inne Pomorzanki - zazdroszczę Wam widoku morza...choć i góry uwielbiam;-)
Cleo, to co fajnego kupiliście? Ja dzisiaj fundnęłam dziewczynom te pufki-skrytki..obum kupiłam piratów:-p ciekawe, ile wytrzymają:-)

U nas weekend przeleciał szybko i imprezowo..w sobotę była moja przyjaciółka z rodzinką na spóźnioną urodzinową kawkę, a wczoraj kuzyn z żonką..znow niestety bylo obżarstwo plus winko;-) A co tam...wagę teraz omijam z daleka:-p

No ja o dziwo schudłam, 1kg i mam 6 z przodu :-D :-D :-D to sprzątanie u dziadków dało mi w kość:-D

Mój A będzie późno dzisiaj więc ćwiczę cierpliwość, tym bardziej że to drugi dzień @:baffled: teraz dziewczynom podsunęłam pomysł na zabawę w sklep i póki co nie ma kłótni;-)

Pranie mi wyschło na dworze :-) jak fajnie :-)

hej dziewczyny :)

piszę szybko bo przeczytałam 2 strony i zaraz zapomnę :)
maxwell, u nas też ten dzień otwarty bedzie o 9.30 i szczerze mówić uważam, ze to jest bez sensu, bo przecież ogromnej większosci rodziców nie uda się przyjść i dzieciom tylko przykro bedzie :/. Ja pewnie pójdę, ale będę musiałą Alę zabrać bo ona na pewno tedy już nie zostanie - tak samo było u nas na pasowaniu i na dniu babci i dziadka, większość dzieci była zabierana, a te które zostawały płakały. O jakich pufkach skrytkach piszesz ? ja mam taką która kiedyś była w biedronce i świetna jest, ja na niej siadam i działa :)

dziunka - nieźle z tymi kapciami, u nas zdarzało się wychodzenie w kapciach jesienią, wtedy zganiałam to na to, ze panie nie ogarniają jeszcze dzieci. Ale Ala 1,5 tygodnia temu była bez kurtki na dworze (!). Miała pod kurtką taką puchatą bluzę z lidla i panie chyba stwierdziły że to już kurtka - tylko, ze ona ma ten sam zestw przez całą zimę. Ala mówi ze mówiłą paniom, ze nie ma kurtki, ale to zingorowały - i to mnie wkurza strasznie, bo to akuratnnie pierwszy raz kiedy jej ktoś nie słucha. Kiedyś wyszła w bluzce od pizamy, bo panie nie posłuchały jak mówiła że miałą inną na sobie przed spaniem.

marta - gratuluję przespanej nocy... u mnie wrecz przeciwnie, Wojtek się budzi, kręgosłup mnie boli strasznie od spania z nim..
kilolek, Zuzia już zdrowa ? Kurcze niesamowicie silna jest, Wojtek dopiero przymierza się do raczkowania, dziś ma zły dzień - chyba skok rozwojowy by akurat tu pasował, ale próbuje klękać, opiera się na rączkach i .. nie wie co dalej. Dziś zobie jeszcze jedną łapką drugą przycisnął, oparl się swoim cieżarem i wzywał mnie na ratunek :)

Ania - przepiękny widok !! bardzo bym chciiałą kiedyś tam pojechać..

hmm.. przepraszam, jeśli kogoś pominęłam ale już zapomniałam :/
Byliśmy na weekend u rodziców i w sobotę byłam z M w kinie pierwszy raz od roku :). Na Syberiadzie. Piękna muzyka i widoki, ale jeśli chodzi o recenzję to w 100% zgadzam sie z tą: Syberiada polska - recenzja filmu | Film.org.pl
Ale książkę przeczytam z chęcią.

Idę pod prysznic.

----
przypomniało mi się - słyszałyscie o tej dziewczynce 2,5 letniej, która zmarła ? Dżizas, zatłukłabym tego dyspozytora i wszystkich po kolei :((((. Ja już nie wiem co robić żeby ratowac swoje dziecko, jak można do 42 stopni gorączki u dziecka nie wysłać karetki ??? Nie wiem, wydaje mi się że poprostru trzeba kłamać, że dzieje się coś jeszcze.
K...a do pijaka na trawniku karetka przyjedzie a do dziecka nie, nóż się w kieszeni otwiera.

Ostatnia edycja:
hej

Agrafka słyszłam o tej dziewczynce i co gorsza o tym 3,5 miesiecznym maluszku ...co też rodzice mieli ganianine po lekarzac i nie udało sie uratować...:-(

a z tymi pijakami racja.Tecsiowa mi nie raz opowiada ze piajków przywiozza to wszystkie badania musza im zrobic,bo to nie wiadomo nigdy co z takim oprócz tego ze nawalony w trzy dupy.a pacjenci czekają długie kolejki chocby na badania w tomografie ( chyba dobrze napisałam..)..a takiemgo trzeba przebadać od stóp do głow...czesto na koszt podatników bo nieubezpeczony nawet...

Igi w przedszkolu teraz ma przedłuzony pobyt moze siedzic ile chce 100 zł wiecej ale ja mam wiecej luzu i D może w niektóre dni wiecej popracować :-)

reklama
Witajcie,
właśnie wróciłam z Alą z morfologi. Nawet nie zapłakała. Też mam dla siebie skierowanie i pójdę razem z Antkiem na jego pobranie- może jak dam mu przykład łatwiej mu będzie.
PO południu mamy spotkanie z rehabilitantką. Ala kilka razy dziennie zaczyna przybierać pozycję do raczkowania więc jakis postęp jest . Pełza jak perszing .Mimo to martwię się

Cleo to faktycznie masz więcej luzu i Igor więcej atrakcji:tak:

Do góry