reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

ja nutelli swoim jeszcze nie dawałam, choc wiele razy miałam ochote ale obawiam się, ze jak się zorientują, ze można dostać kanapkę z czekoladą to nic innego nie bedą chcieli jesc. Z resztą na Michaa kupę to nie wskkazane wiec niech na razie zyją w błogiej nieświiadomości

reklama
dzięki dziewczyny :)

Sawi
a ile ma Twoja młodsza Córka? Bo wiesz , łatwo mówić, że się nie daje dziecku już kaszek w wieku 3 lat skoro dziecko samo odstawiło mleko :rofl2: Zobaczymy jak będzie u Twojej młodszej, skoro tak lubi te kaszki, spóbuj je odstawić skoro takie one niedobre :rofl2: Zobaczymy czy bedzie Ci łatwo przestawić córkę na normalne jedzonko skoro teraz je 5x butlę, a propos czy to nie za dużo? to niemowlaki tyle razy butlę ciągną ;-) nawet z samym mlekiem, przeciez może z kubeczka pić.

edit..u mnie rosół prawie gotowy, z kury i mięsa wołowego, od razu widać różnicę i czuć.

daję jej tyle tego mleko bo często choruje i nic poza tym nie chce jeść i robie to z lenistwa (po części)
myślę że jak się uprę to oduczę
ale młodsza córka je normalne jedzonko też (tylko przez choroby straciła apetyt)
i nie ma tez takiego parcia na kaszki,tylko na mleko
ona jeszcze nie da rady pic ze zwykłego kubka
a to czy dam z niekapka czy z butli dla mnie bez różnicy (tyle samo wypije)
a ma 1,6msc

EEEE chciałam coś napisać ale chyba nie ma sensu walczyć z wiatrakami ;-)

Odpowiem tylko na pytanie jak to rano u nas wygląda. Julka zjada rano płatki z mlekiem na zmianę z chlebem z serem/nutellą/dżemem/wędliną itp, a Joasia nic. Wstaje o 7 (chyba że Julia ma na rano to o 6, ale potem sobie do 8 dosypia), prowadzę ją na 8 do przedszkola, o 9 mają śniadanie, o 12 zupę a potem podwieczorek. Potem je w domu z nami obiad i kolację.

Mam w domu i niejadka i dziecko jedzące wszystko. Obie mają super wyniki, w Julię nic nie pcham, niech sama decyduje. Nie żebym się nie martwiła, martwię się jak każda matka żeby w końcu w jakąś anoreksję nie popadła ale nie panikuję, nie zmuszam. Butlę odstawiłyśmy jak nie miała jeszcze roku.

wiecie co ,ja bym Helusie oduczała ale widze że ona jest zupełnie inna jak Emi
od wrześnie choruje,teraz się uspokoiło (tfu tfu) a tak to non stop antybiotyk i miałabym jeszcze ją stresować .....
Emilka już w jej wieku sama piła z kubeczka ale ona jeszcze nie kuma....
każde nasze oduczanie dziecka czy to od butli,czy od smoka w większosci zależy od Nas

Co za leniwa niedziela... chorzy jesteśmy wszyscy, no oprócz Julki szczęściary. Chociaż ją udało mi się porządnie zahartować:-D
Toteż siedzimy w domu...nie jestem w stanie nosa wystawić za drzwi, A zaraz ma wyjść z Asią na dwór by złapała trochę świeżego powietrza przed spaniem, dobrze jej to robi na kaszel:tak:

Julka jutro zaczyna półkolonie i czekają ją jeszcze dwa bale przebierańców :-)

reklama
Do góry