reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

to było dziwne.. dostała nurofen i już po bólu.. po gorączce nici.
Wczoraj wieczorem też jęki. Nie pomagało mleko , tulenie itp.po przeciwbólowym zasnęła jak kamień:tak:

reklama
ETNA oj biedny Pawełek, trzymam kciuki aby mu przeszło i żeby już nie zaczynał i nie kończył dnia tak jak do tej pory.:tak:

A dla ciebie wielkie brawa za dietkę bo jak patrzę na twój suwak to aż chce się powiedzieć SUPER.:tak:

DZIUNKA toś mnie zszokowała twoja Asiulką, mała gadzina ale myślę że jeszcze parę dni i jej przejdzie- miejmy nadzieję, ale wiem że ci ciężko i serce pęka bo ja też to przy Julce przerabiałam.:tak:

MARTOLINKA pewnie Alicji ząbki dają tak popalić i miejmy nadzieję że to tylko one a nie jakiś wirus.:tak:

ANAWKA nie jesteś sama ja też konta na yt nie mam , a nawet na fejsie też nie.:baffled:

Martolinka - u nas nurofeen działa nawet na podrażnienia skórne u Goni momentalnie kobitka mi zasypia po podaniu.:-D Może Ala z tego gatunku?;-)
Etna - niestety czasami na głowie można stanąć, a nic to nie pomoże. Jeśli wziewy pomagają Pawełkowi ....Suwaczek wagowy super!;-)
Mamajulii - ja tylko na nk mam konto:-D
Lezę spać, bo już powoli literki mi skaczą, poza tym jutro znów ciężki dzień.:zawstydzona/y:Pa

Kiedyś nie lubiłam facebooka mimo że założyłam daaawno temu, nie mogłam tam się odnaleźć ale warto było się go nauczyć:tak: a już wogóle jak oglądam takie cudne fotki jak np. robi Klaudzia. No zauroczona jestem :tak: Na nk już niewiele się dzieje.

Etna ja również jestem pod wrażeniem suwaczka, zawsze chcę Ci to napisać i pogratulować ale zanim nadrobię bb to zapominam:zawstydzona/y: zdróweczka dla Pawełka!

Marta Julka też zawsze po nurofenie padała jak mucha:tak:

Ana na filmik czekam w takim razie z niecierpliwością, marsz do zakładania konta ;-)

No ja też Asią zszokowana jestem, przepraszam że tak marudzę, ale po prostu nie spodziewałam się. Od maja "siedzi" ze mną w domu i chyba niezbyt dobrze nam to zrobiło:-( ale zobaczcie, potrafi zostać na noc, ba! upierać się żeby zostać na noc u osób których wcale często nie widuje. A w przedszkolu na kilka godzin już nie chce:baffled:
Taka odważna pyskula, a jak przyszło co do czego to tchórz ;-)

W każdym razie wczoraj mówiła jak ją odebrałam że koleżanka nie chciała jej na pytania odpowiadać, a dzisiaj jak wyszła z sali to od razu pochwaliła się, że "dziewczynki do mnie mówiły i to pierwsze zaczęły!" :-D

Dobra, koniec już moich wywodów przedszkolnych ;-)

AniaSM jak mi czasem nie po drodze do sklepu to 2-3 dni potrafię nie kupować. Najgorzej tak jak piszesz jest wejść do sklepu i jesteś ich;-)
Dziunka nie zazdtoszcze codziennych maratonów.. W zasadzie nie ma chwili oddechu;-)
no właśnie o to chodzi idę tylko po chleb i mleko a wychodzę z całą torbą ,staram się chodzić właśnie co 2-3 dni a zakupów z listą nie umiem robić bo i tak zawsze mam owiele więcej niż na kartce :zawstydzona/y:
Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Siłą się powstrzymałam by nie wejść do sklepu po wielkiego pączka z bitą śmietaną:zawstydzona/y:
Jestem załamana, chyba jednak zrezygnujemy z tego przedszkola, póki nie mam pracy :-( Jeszcze jutro zobaczę. No tragedia jest.
Do tego, na żłobkach pisałam, rodzice stają z boku sali i przyglądają się dzieciom a ja muszę małą zostawiać i uciekać bo inaczej jest jeszcze gorzej :-( Powinny wypraszać rodziców. Wszyscy się na mnie patrzą jak na jakieś ufo bo mi dziecko wyje.

Ech zaraz mi serce pęknie.
dziunka daj jej trochę czasu , moja koleżanka prowadziła swoją córkę chyba ze 2-3 tygodnie i ona ciągle płakała że nie chce zostać a teraz jest super zadowolona , musi się Asia po prostu przyzwyczaić , zobaczysz będzie dobrze :tak:
Ala po drzemce niespodziewanie ma 39 stopni niemal... kurcze.. rano zaglądałam jej w ząbki i oprócz 2 na dole nie było nic a teraz wyraźnie górna dwójka się przebija..jak do tej pory nie wiedziałam co to bolesne ząbkowanie to chyba teraz się zacznie
u nas ząbkowanie to koszmar :szok::-( , ale ja to przerabiam już po raz drugi , najgorsze że Lena nie reaguje na paracetamol więc tylko ibuprofen ,a po czopku wyje jakbym jej granat wsadziła , normalnie masakra
Kubie pomagał zawsze zimny smoczek
Lecę powiesić pranie , bo właśnie się skończyło, a moje bawią się w przedszkole.:-D
Edit. Kiedyś się dziunka zastanawiałaś jak się dogadują, muszę kiedyś nagrać i słowo w słowo Wam napiszę, boki można zrywać.;-) ( oczywiście jeszcze na yt nie założyłam sobie konta )
nagraj koniecznie :tak:

agrafka no na ścianach mają taką wielką jakby gąsienicę z papieru i tam w każdym kółku są zdjęcia dzieci które w danym miesiącu mają urodziny

Hej :-)
My już po szkole, teraz nie mogę za to Asi dobudzić, jeszcze minutę jej daję i nie ma zmiłuj! Wieczorem mówiła że idzie do przedszkola i płakać nie będzie, a dziś od rana że już jednak nie idzie ;-)

Poznałam koleżankę, już wczoraj, a dziś to się nagadać nie mogłyśmy, dużo starsza ode mnie, z 10 lat na pewno, ale syna ma w wieku Julki w tej samej szkole :-) Także już przyjemniej mi się jeździ :-)

Dziś cieplej, śnieg jednak nie zasypał, co było to już znikło, jest lekka mżaweczka ale da się przeżyć :-)

Witajcie,

noc koszmarna więc oczy mam na zapałki..
Etna a w przedszkolu Pani nie może podać mu tych leków?

a jak podoba Wam się mój suwaczek:-D:-p

reklama
Do góry