reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

no Ula takim pociągiem to można z dzieckiem podróżować! super!

A ja z takim pytaniem czy jest coś do spania dla dzieci na podróż w foteliku ? póki młoda jeździła w tym do 25 kg to spoko bo on się rozkładał więc jak zasnęła to luzik, a teraz mamy już ten do 36 kg i on się też rozkłada, ale nie aż tak! a mamy w planach tą podróż w Alpy 1100 km w jedną stronę. tam pojedziemy na dwa etapy bo po drodze do teściowej wstąpimy, ale z powrotem to chcemy machnąć to na raz ( z Anglii jeździliśmy 1800 km i dawaliśmy radę) no, ale nie jeździła z nami wtedy Martysia. na pewno będziemy jechać nocą. przecież nie wyjmę ją z tego fotelika i nie położę i tak się zastanawiam co lepsze to Poduszka na szyję podróżna ROGAL CARS AUTA -50% (2832039636) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy to DISNEY PODUSZKA NA PAS 3 WZORY (2765707583) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
przypominam, ze Martyna to trudne dziecko na podróże :-(dlatego chcemy jechać nocą!

reklama
A więc i ja się witam;-)

Kikolek - u nas niestety planowanie wydatków nie wychodzi, próby zapisu niestety spalają na panewce. :zawstydzona/y: Gdyby dziewczyny były przewidywalne co zjedzą , a co nie to by było lepiej, poza tym sporo rzeczy leci , bo "dobrzy ludzie" nam dowożą np. 2 kg kiełbasy, bo super, hiper, a potem to leży w zamrażalniku kupę czasu i ląduje jako pokarm dla psów.
Ula - podobnież takich połączeń z wagonami dla dzieci jest więcej, na pomorze podobnież też;-)
Gawit - mogę Ci podpowiedzieć nasze rozwiązanie - w związku z tym, że ja nadgorliwa matka, a Hanka podczas jazdy też upierliwa, więc próbowaliśmy tej poduszki rogala nie sprawdzała się, drugiej nie próbowałam, ale ja zabieram podusię, na których one zwykle śpią, poza tym koce , by mogły się pobawić w morze, ;-) a potem je tym też przykrywam
Nie wiem co jeszcze komu, lecę na inne wątki.

Kilolek przepraszam ze się wymądrzę ;-) ale akurat wczoraj czytałam w gazecie że, cytuję, "wigilię andrzejek w 1965 roku zniósł Sobór Watykański II" i z wróżbami czeka się właśnie do 30 listopada :tak: zaskoczyło mnie to.

U Juli były obchodzone w piątek.
:-D:-D:-D no niemal spadłam z krzesla. Napsioczyłam się napsioczyłam a wyszlo na to, ze to ja niedouczona :zawstydzona/y::-D:-D:-D

dziunka z tą wyprawą do szkół/przedszkoli to naprawdę idzie się pochlastać. A może jakies nosidło na plecy? Ja mam ergo infanta, tanie takie jak barszcz ale daje radę. A ile Asia waży?
No i ilez ty na autobus wydasz jak bedziesz tak jeździć w tę i z powrotem. A co z tym domkiem?

hej
nadrobiłam troszkę
gawit u nas poduszka rogal również się nie sprawdziła , ale my mamy dla Kuby nakładkę (mamy cybexa) więc on się nieraz na tym kładł a dokładnie głowe ,
dziunka współczuje podróżowania częstego autobusem , ale może przyzwyczajaj Asię do niespania ??
kilolek ja nie monitoruję wydatków , a oszczędzam tylko wtedy jak nie ide do sklepu więc staram się chodzić jak najrzadziej
ja osobiście nie lubię ryb i nie jadam , D kiedyś chodził łowić bo u nas to wszędzie można i wszędzie blisko woda ale nie miał kto jeść bo on sam to nie przejadał i sobie odpuścił , Kuba lubi rybki ale ja kupuję albo filety albo paluszki rybne , poza tym zjada makrele w pomidorach i z moim wędzonego łososia (ale to sporadycznie) , Lenie kupuje łososia ale szału nie ma

wczoraj mieliśmy gości i Lenka całą noc przeżywała wizytę , było nas w sumie 6 dorosłych i 4 dzieci , no i dziciaki dawały rade :tak:, Kuba dzisiaj miał urodziny w przedszkolu , przyniósł koronę którą tutaj robią dla każdego dziecka ale nie chciał jej założyć i w przedszkolu też nie chciał nosić (tak pani mówiła :-))

Ania, widze ze ten zwyczaj z koroną to własnie funkcjonuje na świecie - my czytamy zAlą taką serię Zuzia, ona jest chyba tłumaczona z mienieckiego i tam też jest korona, urodzinowy pociąg, urodzinowy kalendarz na ścianie w przedszkolu :)

Gawit, jak coś wymyślisz z tą podróżą to daj znać, my też podróżujemy głównie nocą. Ala na razie ma jeszcze fotelik Roemer do 18 kg, więc w sumie już nie za długo jej posłuży chyba, bo waży 14-15kg :/. On się troszkę wychyla tak że jej wygodnie, ten kolejny nie będzie się na pewno wychylał tak bardzo bo przecież nogi już teraz trzyma prawie na zagłówku :)

Dziunka, no masz z tą logistyką ciekawie.. Szczególnie teraz, nawet jak jakieś nosidło założyć to Asia się w nim nie wyśpi bo zwiśnie. Hmm.. Nic ci nie doradzę :/. Ja dziś wziełam Wojtka w gondoli na dół do szatni i słusznie bo Ala się sama ubiera wiec trwa to anwet 40 minut. Ale jest mi okropnie cięzko tę gondolę nieśc i jak dziś próbowałam ją na wózek założyć (z trudem ja tak wysoko unoszę z Wojtkiem w środku) to mi się krzywo wpięła i ani w tą ani w tamtą. Luudzie, musiała mi znajoma mama i pan konserwator się pomóc z tego wykaraskać.

Ania rozbawił mnie Twój sposób na oszczędzanie:-D

Kilolku ale co się martwisz, mnie nie tyle zdziwiło że andrzejki 30 się wyprawia, ale to że wogóle istnieje/istniało coś takiego jak Wigilia Andrzejek:-D więc z dwojga złego ja bardziej niedouczona:-D

Dzisiaj rano młoda miała histerię bo ona się boi i koniec:szok: na siłę ją ubrałam, sama zapinałam płaszcz już na przystanku... Nie wiem o co chodzi, ale teraz od 8 jesteśmy w domu a już czas do przedszkola a Asia nie chce iść i koniec. Nie wiem co mam robić :-(

reklama
oo może się rozkręci. Michal do tej pory z rana wyje, ze nie chce isc do przedszkola. Jak juz się ubierze to leci jak strzala.

Do góry