reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hej
dziunka póki co to on mówi po polsku więc oni go nie rozumieją ale zawsze jak go odbieramy to się pytają co znaczy dane słowo które on często powtarzał w ciągu dnia
martolinka tutaj tylko norweskie przedszkola , no ale on sporo już rozumie -bez problemu wykonuje polecenia które mu dają ,czasami w domu potrafi do Lenki powiedzieć po norwesku że to jego zabawki :tak:,na początku na pewno było mu ciężko ale w końcu jak chodziliśmy do sklepu ,na spacer czy do szczepienia to słyszał że mówią inaczej ;-), a kciuki będę mocno trzymać :tak:
banana gratulacje przedszkola , fajnie jak się dostaje miejsce tam gdzie się chciało :tak:
właśnie skończyłam piec jabłecznik albo szarlotkę jak kto woli ;-) bo jutro mamy polską imprezę po mszy i ksiądz prosił mojego żebyśmy coś przynieśli ,jak widzę jaka ładna mi wyszła to chętnie bym ją sama zjadła :zawstydzona/y:

reklama
hej
czytałam Was przedpołudniem ale nie miałam wenu nic napiisac i teraz nic juz nie pamietam
Całe rano spędzilam z Zuza na spacerze, byłysmy sobie na targu i takie tam. A po południu bylismy u teścia na imieninach. Zuza była bardzo dzielna. Przespała się w drodze powrotnej i w domu juz była wyspana :baffled: niedawno poszła spać. Zjałam bigos i śledzie i zastanawiam się czy zuzolkowego brzunia nie rozwali. Próbowąłam tez napić się winka ale upiłam łyczek po czym wylalam resztę na siebie i Zuzie. Pokarało mnie. Potem śmierdziałyśmy jak 2 żule. :-)

martolinka powodzenia jutro

hmm dzisiaj troche lepiej. Nie wiem czy to efekt wielu godzin na dworze czy tych leków. W sumie cały tydzien spacerowąłyśmy, jak nie dało rady w dzien to nocą. (nawet mam nocne zdjęcia z parku :-)) tylko nie tak długo. Katar ma nadal ale nie jest tak męczący
a kaszel u Kuby zaczyna sie we wrześniu a kończy w maju, oby u Was było lepiej

Etna współczuję serdecznie z tymi chorobami Pawełka, chociaż z drugiej strony na L4 mogłaś z nim trochę pobyć.. Dzielny chłopak z masą solną, zazdroszczę, Ala jest strasznie niecierpliwa, zawsze mam 10 razy wiecej sprzątania niż zabawy :/
kilolku, ty ejsteś niezniszczalna, słowo daję..

a ja robię porządki w zdjeciach , zaraz wykituję chyba... Ali robiłam przez pierwszy rok taki album ze zdjeciamy z rocznic miesiecznych i pomiedzy, fajnie sie go oglądało na pierwszych urodzinach. Mam tam wklejone szpitalne bransoletki, kartki z chrzcin itd. Dla Wohtka też mam już Album ale ani jedno zdjecie nie wywołane :/

Hejo!
A ja mam lenia piśmienniczego jak widać, :-D Nic u nas się nie dzieje, dziewczyny jak zwykle wariują, więc o czym to ja mam pisać.;-)
Pogoda całkiem niezła patrząc przez okno, nie wiem jak jest na serio:-D Trzeba będzie towarzystwo przegonić.
Teraz właśnie przerabiam tragedie w 3 odsłonach, nie chcę plastra, chcę plaster, chcę mały plaster... jassny piernik...
Kikolek - oby Zuziakowi przechodziło.
Martolinka - kciuki zaciśnięte, uprzejmie donieś jak było...;-) i gdzie będzie transmisja.
Dziewczątka zrobiły nam pobudkę po 6:15, zombie to mało powiedziane o tej godzinie byłam, więc jakoś udało mi się podsypiać do 8....;-)Znikam bo ziewaaaam jak mops, trzeba wypić 2 kawę.

ana też mam lenia ale nie tylko piśmienniczego , powinnam robić obiad ale tak mi się nie chce że szok , mój śpi a ja się tak plątam między dziećmi
agrafka moje ostatnie wywołane zdjęcia sa z początku ciąży z Kubą ,niedawno kupiliśmy drukarkę i papier fotograficzny więc może trochę nadrobię , bo generalnie wydrukowałam sobie tylko 2-3 zdjęcia do powieszenia na ściane

Marta trzymam kciuki!

Etna jakie są proporcje do tej masy solnej? Mama często nam robiła jak byliśmy mali:tak:dziewczynom też by się spodobało. Pamiętam jeszcze że robiła coś z gazet, też jakąś masę, kojarzysz może?

Zamówiłam dwie duże dynie w warzywniaku, będą na poniedziałek i zaczynam produkcję dżemu bo schodzi w ogromnych ilościach, zostały mi tylko dwa słoiki:szok: no a druga sprawa że można do ciasta wykorzystać:tak: zamiast jabłka do jabłecznika to ten dżem można dać. No i chcę jeszcze trochę w occie zrobić.

Asia dziś zaczęła dzień od zwędzenia kotleta z piersi kurczaka z lodówki i tak łaziła z takim ogromnym :/ wczoraj na śniadanie jadła rosół z makaronem. Nie wiem co jej odbija ostatnio :/

Ja dzis w nudów lepilam pierogi z miesem. no i tak Tomi podjadał mi farsz.... i jak pierwszy raz zjadl to mowi "mmmmm, piśne... i zdjowe!" hahaha

ja tez dolaczam sie do prosby o ta mase solna :-)

hej ja dzis podczytuje od rana, moze uda mi sie wszystkim odpisac.
agrafka kazda z nas jest niezniszczalna mimo, ze kazdej sie wydaje, ze nie, ze juz nie da rady to i tak kazda zęby zaciska i brniemy dalej
Ja mam dla dzieciaków takie albumy, ksiązki co się opisuje rózne rzeczy, wkleja zdjęcia itp. Kuba ma uzupełnione 2 strony, reszta leży pusta :zawstydzona/y: teraz juz nie do uzupelnienia ale mam pudęłka z [amiątkami a tam pępowinki, pierwsze ubranko, pierwsze włoski, testy, opaski ze szpitala kartki z życzeniami itp. Każdy ma swoje pudełko. A co do zdjęć udalo mi się w wakacje nadrobic prawie 3 lata i juz jestem prawie na bierząco.

Dziunka tu mas zprzepis na masę papierową
Masa papierowa - prosty przepis | Blog | Blog
a tu na solną
Masa solna - przepisy, ozdoby z masy solnej

etna a nie za cięzkie tem "bombkki z masy solnej jak na choinkę? jak to robiliscie? Ja zawsze robie płaskie. W zesżłym roku zrobilismy tyle, ze do końca życia nam starczy ale moze cos innego wykombinuje w tym roku. Szopkę! :-D

cdn.

reklama
ojj tak ze zdjeciami to aj tez jest do tyłu
dawno nei robiłam
a kiedyś to bez aparatu nie umiałam wyjść
i foty co chwila robiłam
biedna Helenka mniej pamiątek bedzie miała

my dziś cały dzień w domu
musieliśmy troche w chałupie ogarnąć bo nei pamietam kiedy ostatnio JA sprzątałam
nacodzień opiekunka sprząta
teraz ogladamy transmisje z Warszawy
dziewczynki sie bawią
a ja chyba pójdę na 30min sie kimnąć

jutro mam rozmowe z nowym właścicielem lokalu

Do góry