reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

kilolek to tak samo ja u nas ;/ nos drożny, troszke obrzęknięty, ale troche mi sie głeboko nie podoba, czasem zafurczy i ta nie dokońca wyraźnie mowi. Niby jest zdrowy ale to jednak nie jest tak jak bylo..... cóz czekamy na wizyte u alergologa.

reklama
Witam sie i ja wieczorową porą/ Miałam zamiar coś mądrego napisać ale trudno tak jakos mi streścic ostatnie miesiace(lata?)... Nawet nie pamietam kiedy ostatnio aktywnie tu urzędowałam :-p

Przeprowadziliśmy sie w końcu chociaż dom nadal w fazie zakupu (dłuuuga historia). Od 2 tyg jestem juz na zwolnieniu w domu z wzgl na zylaki i (uwaga) podskórne wylewy - to nowść dla mnie... poza tym czuje sie... WIELKA - czyli norma ;-)
Sonia, jak to 3latek co raz próbuje na mnie jakiś swoich nowych sztuczek... Mój na morzu znowu no i wlasnie dzis sie dowiedział ze wyprawa sie przedłuży - mial byc w pn a bedzie w sb...
Pokój dla maluszka w polowie urzadozny - brakuje mi łózka/siedziska i cos takiego chce kupic w ikei brimnes-day-bed-frame__0164084_PE319180_S4.JPGbrimnes-day-bed-frame__0159176_PE315614_S4.JPGa kącik dla malucha o taki - ostalo nam sie łóżeczko po Soni, wózek, lezaczek takze sporo wydatków nam tym razem odpadło :)pok B1.jpg

aj Emilce zakładam rajstopki bawełniane,bo staram sie częściej zakładać sukieneczki,spódniczki itp...
a w worku an przebranie zawsze ma przygotowane dresowe spodnie i skarpetki....

na zime musze kupic kombinezon (ogrodniczki i kurtkę) żeby wygodniej jej było samej sie ubrać i rozebrać w przedszkolu....

dziś Emilka w przedszkolu miała ślubowanie.....cudne są takei dzieciaczki
oczywiście sesja zdjeciowa zdrobiona (tylko z telefonu bo aparatu zapomnieliśmy)
łezka zakręciła się w oku ze wzruszenia....

dziś wieczór spędzamy sami
dzieci zabrane przez moich rodziców na weekend
odbieramy w niedziele bo na chrzciny się wybieramy w tamte strony.....tak dziwnie bez dzieci.....

Kilolku będę powtarzać na każdym kroku że JEST CI CUDNIE W TYM KOLORZE WŁOSÓW!!!!!! błagam nie zmieniaj!

mary bardzo ładny pokoik

sawi dzięki. A wiesz, że 90% ludzi mnie nie poznaje? :-)

edit: a dopiero mi się przypomniało czemu te panie w przedszkolu mówiły, ze dzieicom w rajstopkach niewygodnie - bo po leżakowaniu łatwiej jest ząlożyć spodenki niż rajstopki (mój Kuba do tej pory nie umie) a jednak stawiają na samodzielność

a wiesz że ja jadąc autem zwróciłam uwagę na Ciebie po włosach
bo baaaaardzo mi się kolor podoba i rzucił sie w oczy,później na wózek spojrzałam i byłam pewna że to Ty...
gdyby nie włosy możliwe że bym nie zauważyła......
wygladasz bardzo pogodnie w takim kolorze,kolory ciemne nie dla Ciebie

mary super kącik :tak: , no i to prawda że przy drugim dziecku wydatków trochę mniej pod warunkiem że się zostawiło po pierwszym ;-)
kilolek jak po usg??
u mnie pod wieczór zerwał się wiatr który przyciągnął deszcz i po śniegu nie ma prawie śladu :-)

reklama
:-D
tylko blado jakos mi sie wydaje, musze sobie jakies perełki do twarzy kupic, bo ja różu uzywam ale to za mało. Z resztą widziałas jak ja się maluję, pełny makijaż w 2 minuty ;-)

edit: ani napisąłam na innym watku

co do wydatków - mniej, ja zostawiałam wszystko (tylko pożyczałam) i myslałam, ze nic nie będę więcej potrzebowąla a okazało się, ze ubrań za każdym razem musiałam dokupywać, bo każde dziecko inne i np letnie ubrania dobre w zimę a zimowe latem itp

Ostatnia edycja:
Do góry