reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Passingby ale nowinka, gratuluje podwójnie.
Sylaba-witamy.
Kasiiulek- to super, ze wszystko w porządku.
Ja mam wizytę za tydzień, oby też wszystko było w porządku, czego życzę zresztą wszystkim nam! :tak:
Pozdrowionka.

reklama
Czesc kobiety, jestem po.
Generalnie nie wiem czy sie cieszyć czy smucić...
Po pierwsze - JEDEN pęcherzyk czyli jedno dziecko :(
Po drugie pęcherzyk jest i ma wielkość 8mm (spory)
Po trzecie nie ma jeszcze echa zarodka ani akcji serca - niby na tym etapie jeszcze moze nie być.
Po czwarte - nie widać pęcherzyka żółtkowego - to zła wiadomość
Po piąte - przy taki przyrości ebety mam być spokojna
Po szóstw - następna wizyta 8 kwietnia

passingby - napewno bedzie dobrze, a w ktorym jestes tygodniu od ostatniej @? Nie zrozum mnie źle ale ja bym na Twoim miejscu poszła do innego lekarza z dobrym usg tak za tydzień, nie dlatego ze myśle ze cos moze byc nie tak, ale serduszko powinno sie pojawic na dniach a do 8 kwietnia to strasznie duzo czasu, po co sie martwić

Witam wszystkie zafasolkowane! ja również mam termin na listopad ale jutro dowiem się czegoś więcej bo ide do gina. Jestem w szóstym tygodniu ciąży i narazie czuję się świetnie, żadnych mdłości:tak:

passingby - napewno bedzie dobrze, a w ktorym jestes tygodniu od ostatniej @? Nie zrozum mnie źle ale ja bym na Twoim miejscu poszła do innego lekarza z dobrym usg tak za tydzień, nie dlatego ze myśle ze cos moze byc nie tak, ale serduszko powinno sie pojawic na dniach a do 8 kwietnia to strasznie duzo czasu, po co sie martwić

Dziękuję :) za troskę. Poczytałam sobie i:
Mój pęcherzyk ma 8mm, zarodek i serce powinno byc widac po osiagnieciu przez pecherzyk 10mm (za trzy dni) a patologia jest gsy nie ma go do 25mm czyli za dwa i pol tygodnia do 3,5 tygodnia (przy założeniu wzrostu 0,6 mm dziennie). Nie bede latak do lekarza i na usg. Zakladam ze wszystko jest dobrze, beta ładnie rosnie (3470 na wczoraj), bede ja sprawdzała raz w tygodniu.

A ja mam pęcherzyk 14mm - 21 dni od zapłodnienia i nic nie widać! No i znowu zaczynam się martwić!!!!! :-(

A ja mam pęcherzyk 14mm - 21 dni od zapłodnienia i nic nie widać! No i znowu zaczynam się martwić!!!!! :-(
Nie martw się!! patologia jest gdy nie widac po 25 mm :) a nie 14mm, masz spory pecherzyk ale ciaze niska (ja dzis mam 21 dni po zaplodnieniu a jaki maly pecherzyk) wiec zarodeczek jeszcze malusi :) a wierz mi serducho bedzie walilo i u ciebie i u mnie i u wszystkich listopadowek :)

reklama
Mam nadzieję, że masz rację! Na kolejne usg idę za dwa tygodnie i chyba zwariuję do tego czasu!!!
Chyba ktoś powinien zabrać mi komputer na czas ciąży, bo tylko dobieram sobie do głowy najgorsze scenariusze!

Do góry