reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

o kurcze ale fajowsko tez sie bardzo ciesze i GATULAUJE BLIZNIAKOW
to wspaniala nowina,jestes pierwszy listopadowa mama z blizniakami -super
A co do SKORPIONKOW to bojmy sie za wczas,te zodiaki maja charakterki ;)

reklama
po co kwas dodatkowo?? o ile sie nie myle to prenetal zawiera kwas foliowy nie za dużo tego??

Byłam u lekarza i kazał mi brać kwas foliowy i witaminy, a babka z apteki zaproponował mi prenatal, wiem, że w nim jest już kwas foliowy, ale chyba nie zaszkodzi mi? Idę do lekarza w czwartek i dokładnie go o wszystko wypytam.

kopiła prenatal, bo lekarz kazał mi brać witaminy i kwas foliowy. W aptece babka doradziła mi te, wie kupiłam i jem dwie dziennie bo tak jest napisane na opakowaniu. będę w czwartek u lekarza i o wszystko go wypytam.

Witam :)
ja już po badaniach !! :) miałam zrobione usg i mam pierwsze zdjęcie mojej niuni :) mierzy az 1cm !! :D byłam w lekkim szoku jak mi lekarz powiedział ze to już takie duże super się czuje teraz po badaniu przynajmniej wiem ze już wszytsko jest okej :) teraz na dniach robie badania i w sobote juz ide po karte ciazy :) huraaaaaaaaaaa :D wystawil mi zaswiadczenie ze jestem ciezarna :D i sie pytal czy chce zwolneinie... oczywiscie nie ide moze w pracy wymysla mi lzejsze zajecia :D hehe juz powiedzialam najblizszej rodzince wszyscy szczesliwi ... :) zajrzyjcie na nowy watek... i wstawcie rowniez zdjecia swoich pociech :) buziaczki pozdrawiam !! :)

aaa i widzialam te malutki serduszko :D :))))))))))) az łezka sie zakrecila ....

kasiiula to wspaniala wiadomosc,nawet nie wiesz jak sie ciesze :)
gratulauje serdecznie,
ja ma wizyte jutro jestem dzis w 7tyg takze rozni nas tylko dwa dni,ciekawe jaka moja fasolka bedzie duza :)

Cześć sąsiadeczki :)

Jestem mamą z październikówek 2009. Witam Was jeszcze raz bardzo serdecznie i życzę spokojnych miesięcy oczekiwania na Fasolki.
Chciałam Wam zasygnalizować pewną ważną sprawę, która Was będzie już dotyczyła bezpośrednio. Chodzi o zmianę regulacji prawnych w sprawie wypłat becikowego. Dzisiaj była o niej mowa w teleexpresie, a na tej stronie znajdziecie dokładne informacje
http://www.mps.gov.pl/index.php?gid=6&news_id=1404.
Zapoznajcie się z nimi proszę i spróbujcie przekazywać dalej, np. grudniówkom :)
Musimy sobie pomagać, bo jak nie my, to kto? :)
Serdeczne pozdrowienia

Dziewczynki po przejsciach nie martwcie się, że przed wizytą ustają objawy. Dziewczyny z wątku "ciąża po poronieniu" często tak miały, to psychika płata figielki. Będzie dobrze

Passingby super że wszystko w porządku, no i jak się potwierdzi ze jesteś trójpakiem ;-) to normalnie rewelacja!!!!!!!!!!!!!!

A zazdroszczę wam, że wy już po wizytach, ja mam dopiero 30 marca

ja nie daje rady, dziewczyny zlitujcie się nade mna i nie piszcie tyle ;-)
Kilolek....nie przejmuj się dyrektorką! Jakaś głupia baba.... pierwszy raz słyszę o takiej reakcji pracodawcy....z reguły gratulują, a to co sobie myslą to inna sprawa;-)
Poza tym widzę, że mieszkamy całkiem nie daleko siebie:tak:
ale dzisiaj to dopiero byłqa afera, bo dyra rozgadała po szkole :wściekła/y:a że ja miałąm na 11 to do tej pory wszyscy juz wiedzieli i jak tylko weszłam to mnie napadły. W sumie dobrze, że tak późno przyszłam to trochę ochłonęły, bo ponoć wściekłe były. Jestem już 5 ciiężarna a ciężarnym nie wolno dyżurowac podczas przerw, więc sytale liczba dyżurów im się zwiększa. Ale czy ja im bronię w ciążę zachodzić starym prukwom???????? :wściekła/y: niech sobie zachodzą i tez nie dyżurują! :wściekła/y:
Igi, faktycznie niedaleko mieszkamy :-)

Kurcze...ja miałam straszne bóle brzucha i brązowe plamienie w momencie jak miałam miec teoretycznie miesiączke, ale lekarz mi powiedział ze to nic złego i tak sie zdarza....ale przynajmniej czułam ze coś się dzieje, a teraz nie boli mnie zupełnie nic....nie mam mdłości( w pierszej ciązy tez nie mailam ani razu), nie boli brzuch...wogóle nie czuję ze jestem w ciązy...i to mnie trochę martwi, szczególnie, że nie było tego zarodka na pierwszym usg.

Maa821...no własnie tak to jest jak sie trafi do jakiegos głupiego lekarza...na pewno wszystko bedzie dobrze, ale ja na twoim miejscu z wynikami badan udałabym się do prywatnego jakiegoś poleconego lekarza.

camelia to zapowiada się ze dwójkę dzieci bedziesz miala z listopada. Super!!!

A słuchajcie do mnie dotarło, ze nasze dzieci będą spod znaku skorpina:tak:Co wy na to?:-)Bo ja jestem troszkę przerażona charakterkiem skorpioniastym:baffled:;-):-D
no i słusznie!! ja mam jednego skorpionka! ragedia to dopiero charakterek! Na co dzień jak jestem w pracy to babcie się nim opiekują na zmianę (bo same też pracują) i z czystym sumieniem muszę powiedziec, że porozstawiał babcie po kątach :dry: tańczą jak im zagra!

Nie martw się, ja też miałam palmienia a dziś odebrałam gratulacje od pana laboranta - diagnoza: bliźnięta.
Wynik beta dzieciaków na dziś: 3743 (w niedziele: 789)
Jutro ide do gina - nie wytrzymam do poniedzialku.
garatuluję!!!!!
pierwsze listopadowe bliźniaki! Ktoś jeszcze się przyłaczy? ciekawe...

Passingby gratulacje!!!

Kilolek teraz najwazniejsze jest Twoje zdrowie a nie to co sobie mysla i gadaja kolezanki!!! Conajmniej polowa z nich zapewne Ci zazdrosci ze jestes w ciazy!!!
W pracy usmiechaj sie i ciesz sie swoja Fasolka :-)

reklama
Hej, hej

Ja też nowa tu jestem. Szybciej bym się zarejestrowała ale mąż komputer naprawiał (domorosły informatyk). Jestem przy końcu 6 tygodnia a w czwartek mam pierwszą wizytę i okropnie się boję, bo poprzednie moje maleństwo odeszło w 10 tygodniu ciąży.
No i takie czarne myśli mi po głowie krążą i jakoś nie mogę się ich pozbyć. Za mało czasu minęło, żeby zapomnieć o tamtej tragedii o ile wogóle można mówić o zapomnieniu.

Do góry