reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Wittajcie
nie miałam czasu zupelnie zajrzec wczesniej. Z terapii wróciłam wykończona. A tu jeszcze praca w domu: ćwiczenia, rehabilitacje, masaż, kapiele :szok: nie wiem jak ja mam tego dokonac. Podziwiam mamy, które mają napradę chore dzieci muz z nimi ćwiczyc cały dzien
Musialam się w międzyczasie przespac, bo już myślałam, ze wyjdę z siebie - Michał naszczał na kanapę, do klocków, wypił wodę do malowania farbami, a kuba wynalazł nowy sposób malowania - polewał wodą kartkę :baffled:
myślałam, ze eksploduje

Cleo ślicznie!!!!
Agrafka - Gosia w porównaniu z Hanką to mega aniołek, więc mam praktykę ;-), poza tym babcia jest wrażliwiec, dawno małych dzieci nie miała, wnuki to jej jedyne, daleko mieszka i nie zna pewnych uwarunkowań;-). Ogólnie dla mnie to etap w życiu Gosi, a dla niej początek jakby opętania... :baffled: "Nie spotkałam się jeszcze z czymś takim..." słowa babci.
Kikolek - powiedz coś bliżej o tej cenie za tą nerkę ;-), ale tak na poważnie jakie zalecenia macie?

Zasnęłam u dziewczyn, budziłam się od czasu do czasu sprawdzając czy dziewczyny są okryte, zostałam skopana przez Hankę po plecach , ale to norma!
chetna jestes kupic????? ;-)
dzisiaj zczęlismy terapię integrcji sensorycznej ale okazuje się, ze potrzebna jest też terpia słuchu, no i rehbilitacja. Do dziś bylm przekonana, ze tylko nogi, bo od 3 lat rehabilitujemy nogę i nikt nie zwrócil uwagi, ze z ręk jest coś nie tak. Malo tego zdaniem terapeutki Kuba ma zbyt wiotki kręgosłup dltego przykurcza mu obrzeża czyli tu stopę i dloń.

Cleo spokojnie...czemu taka nerwowa jesteś?

mnei tak wszystko drażniło jak brałam tabletki anty,na wszystkich krzyczałam (nawet na mojego tatę bo np. przyniósł nie tą bluzeczkę dla Emilki)
a jak tylko odstawiłam te tabletki to odrazu lepiej

może napij się meliski

mam wrażenie że dziś jest sobota....

martolinka a jaki wózek upatrzyłaś?

jakiś tydzień temu w ddtvn pokazywali różne wózki
i jeden mi sie bardzo spodobał
nie podali nazwy
ale jest to wózek rozsuwany
jak jest jedno dziecko to normalnie jest ustawiony a obok ma koszyk na zakupy
a jak pojawi sie drugie dziecko to się rozsuwa i jest dla 2 dzieci....pewnie miliony kosztuje ale zwrócił moją uwagę (męza też)

moim zdaniem dziekco jeździ jak w koszu na zakupy a ja osobiscie w koszu pod wózkeim to mam wiecznie tony piachu, ze o blocie nie wspomne

za to robisz takie cuda na szydełku że spokojnie na tym zarobisz :tak:

to trzymam mocno &&&&&&&&&&&&& :tak:

oj mój to uwielbia syropy ,tran i inne świństwa normalnie jak mowie że dam syropek to leci jak wariat :tak:

no i obudziła się moja dziewczynka to się na jakiś spacerek wybierzemy bo słoneczko świeci :-)
no penwie, jak tylko wyrosnie mi dodatkowa para rąk i nauczę się machac kilka tygodniowo :-)

Sikamy.
Miłek właśnie do mamy:

"Ja chcę na dwór!!! Wypuść mnie na kilka chwil to zabiorę cię nad Nil":-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D
dobre dobre
ja dzisiaj aze Micgalowi sprzatac a ten tupie noga i do mnie "no ziaras szlak mnie trafi" :szok::baffled: trzeba popracowac nad slownictwem :zawstydzona/y:

my dzisiaj raczej w domu, tylko po ser na kluski wyszłyśmy.
Ala nie lubi wiatru i piszczy, że do domu :). Ale myślę, ze jak będzie taka pogoda to place zabaw u nas podeschną i next week zaczniemy spacerki na plac.

Martolinka, powiem ci że ja też się ciesze opcją dziecka wiosenno/letniego, że będa mogła wyjśc z wózkiem i z Alą na plac czy gdzieś na dwór a nie siedziec w domu albo przedzierac sie przez sniegi. Kidy zaczyna się wychodzic na dwor z dzieckiem urodzinym w takie przyjazne pory roku ? Chyba po paru dniach już można, no nie ?
ja z Mchałem w listopadzie wyszlam w 5 dobie, teraz też napewno nie później

reklama
Witajcie,
Antek wstaje ostatnio o 6.nie pomyśleliśmy o roleatch przy okazji remontu to teraz trzeba myśleć , bo on ledwo jasno się zrobi już jest chętny do zabawy;-)

Etna wózek wczoraj kupiliśmy. Jest po prostu jak nowy. Ta kobieta dużo w chuście nosiła i ledwo 3 razy w samej gondoli malucha miała.Także mamy cały zestaw łącznie z adapterami;-)

Kilolek jak tylko zaczniesz widzieć efekty Waszej ciężkiej pracy będziesz mieć więcej sił czego Ci zyczę. Wierzę , że nie łatwo to wszystko ogarnąć.

Cze
ja na szybciocha, póki nic nie atakuje;-)
Koło 7 pobudka, też musimy mieć rolety, bo się zaczyna jazzda. Wczoraj padłam, a pranie było do powieszenia, przygotowanie prezentu - nagrań ze zdjęciami i wydruk zdjęć i nic nie zrobiłam wrrr , no cóż organizm powiedział stop.
Mamajuli - nie podziwiaj, na serio nie czuję się jakimś super hero;-);-):-D:-D na to wygląda, że miałam się wyspać na zapas przez 5 lat, a teraz 5 lat niedosypiać :-D:-D
Kikolek - jedno co dobre w tym, że masz już jasność i mam nadzieję dobrą diagnozę , myślałaś na temat masaży?? Mam koleżankę, która swojego synka co 2 godziny w pewnym momencie musiała masować.. co do słuchu cholewa gdyby człowiek miał dojścia do kajetan... Wiem, że nie będzie łatwo, ale ja się choć psychicznie wspomogę i jak coś usłyszę od dziewczyn z takimi problemami to Cię powiadomię;-) wiem, że są szkolenia dla rodziców
Martolinka - to teraz tylko odpoczywaj przed godziną W!!! A ja kwietniowe dziecko, więc potwierdzam super!:-D:-D:-D

hej z rana;-)

Martolinka my też rolety musimy kupic,bo w duzym pokoju jasno okropnie od slońca.a jakie ja mam okna brudne:szok:dziś nie umyje bo do pracy ale za tydzień mam nadzieję że się uda.

Etna Twój dopisek...:-D

Witamy i my dziś jedziemy na nocleg do mojego brata, na impreze przywitanie wiosny :tak: Jasiek już szaleje z tatą na dworze piaskownica poszła w ruch, a ja posprzątałam i muszę ugotować jakiś obiadek a nieeeee chce mi się.
Również byłam u fryzjera :-D mąz nie poznał mnie w sklepie hihi, bo się przypadkowo spotkaliśmy. I stwierdził, że mam błysk w oku, którego daaawno nie miałam. A to tylko fryzjer. Dziewczynki polceam super terapia !!!!

MARTOLINKA gratuluję zakupów.

CLEO super fryzurka.

KIKOLKU trzymam kciuki za kubusia będzie dobrze.

Hej, u nas dziś piekna pogoda jupi :-):-)
Maja też wstaje wczesniej i gotowa do zabaw odrazu :-)

Martolinka super ze udało sie kupić wózek. Pochwal sie zdobycza;-)
Kilolek trzymam &&&

Uciekam. Miłej soboty :-)

800 zł to sporo kasy i tak , ale ile zaoszczedzone to moje;-)
U nas takie mega słońce, że plaszcz zimowy można schować;-)

reklama
Hej mamuśki:-)
Mam chwilkę, więc wpadłam się przywitać;-)
Mamajuli - jestem na Dukanie:-)..no i najlepszego dla Julii z okazji urodzin:-)
Etna - rozwaliłaś mnie komentarzem:-D:-D
Cleo - super bombowa frzyurka:tak:
Kilolku, i ja trzymam kciuki z Kubusia, będzie dobrze!!!Dobrze, że to w miarę szybko uchwycili..
Doszła paczuszka?
Martolinka, faktycznie niezła okazja:tak:
Pathanka, udanej imprezki - tak, co by mi tu zima nie wróciła, hihi!!!!!:-D No i dwaj fotkę z nową fryzurką;-)
Edit:
Dlaczego wątek "kolejne dziecko..." jest zamknięty?:baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry