hhejka!
Ja mam dzisiaj w domu mężą, w dodatku niepracującego
więc dzie bardzo miły i przytulny. W szoku jestem. W południe poszlismy na cmentarz, po wyniki i po Kube do pzredszkola. Mieliśmy jesczez kilka zeczy ząłatwić ale szlismy w takim tempie tzn ja jakbyym niepelnosprawna była. Z restzą tak się czuję, idę jak stara baba, noga za noga, jak tylko syzbciej nieco tzn tak żeby chociaz w tempie spacerowym było to od razu brzuch strasnzie ciagnie. Lipa. Roznosi mnie nergia, której nie moge spożytkować. Myślałam, ze na zakupy do wawy skoczę w przyszłym tygodniu, na targ bym poszła a tu nie ma mowy, musialby mnei ktos nosic :-( a jak wrócilismy csnienei znow do nieba, ja od razu do łóżka, przespałam pare godzin, wstalam kolowata. Trzeba bylo isc do rodziców, bo rodzina się zjechała (dziś rocznica smierci mojej babci) a ze żadko się widujemy to nie wypadało w wye dalej gnić. Siedziałam jak koka w fotelu i ledwo kojarzyłam co dookoła ehh chłopaki wyszaleli się na maksa z 3,5 letnia kuzynką i omal nie zadeptali innej 8 miesięcznej raczkującej. boże jak ja sobie wyobrazilam, ze ja tak będę musiała za kilka miesiecy chodzic krok w krok za raczkującym dzieckiem i oslaniac, by jej banda nie zdeptała to ... sama nie wiem co alee nie jest to miłe uczucie
posżłabym juz spac a mam robotę, na którą wściekła jestem. Bbakka zamówiła korale i rzerabialam jej juz 3 razy, bo ciagle jej cos nie pasuje. Zmarnowąłam 3 wieczory, a dziś zmarnuję jesczez 4, bo znów jest nie tak i bynajmnije nie z mojej winy tylko "niedokladnie wyjaśniła" generalnie nic nie wyjasnila
ale to dyrektorka teściowej wiec nie wypada nic powiedziec a mam ochote jej tym cisnąć w twarz. A w dodatku cwaniara zapłacila za pierwsyzm razem a potem zaczeła marudzic, teraz po tylu przeróbkach to bym jej cene podniosła.
To jest błędne koło chcieli mnie przyjąc w prywatnej szkole jezyków obcych jako sekretarka, ale nie zrobili tego, bo kierownik bał się, że ucekne im we wrześniu do pracy jako nauczyciel, a tu zonk bo tam nikt mnie nie chce, bo redukują a nie przyjmują. A propo doświadczenia otwierają szkołę poszukują polonistów no pięknie, ale ze stopniem nauczyciela mianowanego, jak mam się nim stać jak nikt nie chce mnie zatrudnić jako nauczyciela stażystę. Mam już dość, a dodatkowo mąz mnie nie rozumie.
a widzisz, u nas tylko stażystów zatrudniają, bo musza im zapłacic duzo mniej niż mianowanemu. Ja jak ostatnio szukalam to wszędzie slysząłam, ze burmistrz nalega na stazystów.
Niestety klawiatura mi szaleje :-( słabo kciuki trzymaliście ;-)Piszę na ekranowej ale to jakaś masakra :-(Julia na basenie - tragedia bo wpadła pod wodę i się podtopiła, a Pani oczywiście nie zauważyła i zajmowała się innymi dziećmi, Julia jakoś wypłynęła, koleżanka jej pomogła, ja to wszystko zza szyby widziałam i na moment serce mi stanęło bo w tym miejscu było najgłębiej. Widzę że dalej zabiera się za pływanie więc uff. No ale za chwilę Pani kazała płynąć dzieciom już bez makaronu i Julia się popłakała ze strachu a ta ją ochrzaniła że jak chce płakać to niech idzie do mamy a jak zachce jej się pływać to ma przyjść...Zaznaczam, że Julia pływać potrafi i byłam pewna że przejdzie do grupy zaawansowanej... a teraz już nie chce na basen chodzić...
co za wredna baba
Dziubasku no właśnie nie miałam okazji, bo zanim skończyły się zajęcia byłyśmy już na obiedzie. Ale siostra A pracuje na basenie i pogada
Maxwell czarownica z Ciebie bo działa coraz lepiej!:-) a z Martusi duża panna :-)
Jak mam firanę wyprasować żeby jej nie spalić? Ona jest taka tiulowata. Przez ręcznik?
wyjmujes mokrą z pralki i od razu na deske, średnio cieplym żelazkiem (bez pary i nawilżacza). Tylko spróbuj najpierw na kawałku, bo mają rózne domieszki i wtedy musi byc chlodniejsze
Ach ale sie rozkleiłam:-
zawstydzona/y:
Właśnie pojechali na lotnisko, ale mi smutno, szkoda gadać:-(
Kuba spi ale jak się obudzi na pewno bedzie szukal ukochanej cioci:-(
Siostra też sobie pobeczała, ach zle mi jak nie wiem...
glowa do góry, cąluski
Ja an 90% będę się przebranżawiać ale jesczez nie mam pomyslo. A. to ciagle mysli i cos mi kombinuje ale ja uważam ze mam czas. Zgodizalm sie na 3 dziecko tylko pod warunkiem urlopu wychowawczego a on teraz juz mnie próbuje w jakis biznes wkręcic, chyba na głowę upadl
aaa a ja mam jutro wychodne!! jutro czwartek, przychodzi ciocia do Michała w ramach przecinania pepowiny a ja ide na pazurki!! jupi \o/
a wieczorem do gina