reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2009

Igi dostał szału !!! nie chciał się ubrać porwał tapete ze ściany super !!!!! darł się wierzgał nogami ja nie mam sił !!!!!

te porady psychologiczne to mozna sobie w d..e wsadzić ja już sił nie mam !!!!!!! i kto mi da radę na to no kto Niania Frania moze ktos inny mądry !!!! mam dość takiego zycia :-:)-:)-:)-:)-(

za chwilę przybiega i sie tuli do mnie ....

Cleo jeśli chodzi o zachowanie Igiego to mogę ci tylko poradziś jedno - olej go :)
ja tak robię - o ile tylko nie musze gdzieś wyjść to jak Ala fo****e z ubieraniem, zostawiam ją i biorę się za swoje rzeczy. Szkoda mi nerwów. Alicja ma napady średnio 3 razy dziennie, nagle z Aniołka robi się ryczące zwierze, czasem bez łez, czasem łzy kapią na podłogę, ale powodu przeważnie nie ma żadnego.
Rozumiem doskonale jak cię to wkurza, więc naprawdę OLEJ. Po kilku razach przestaniesz nawet słyszeć te ryki i zaczną po tobie spływać.

reklama
cześć :-D:-D

ale u nas zawierucha kosmos... dzisiaj uziemieni w domku jesteśmy do wieczora potem idziemy na bliżej nieokreślone zajęcia dla dzieci w wieku 2-4 lata ciekawe czy Igi będzie zainteresowany tak bardzo bym chciała zeby bez problemu od września do przedszkola poszedł...

dziunka
zdróweczka dla was ale Was zmogło... biedna Julka tyle zajęć dodatkowych fajnych miała mieć chyba w tym tygodniu??

Ania super że Lenka się super rozwija oby tak dalej:tak:

Aza no pięknie hahahahahahaha :-D

cleo ana głowy do góry jutro będzie lepiej musi!!!!

ana Twój mąż pracuje?? (bo pamiętam że z dziewczynkami w domu siedział)

jacek moja bratowa jest Rosjanką i jak wczoraj z nią rozmawiałam to mówiła że w Moskwie -30 a u góry dużo cieplej jakieś -10 mówiła że to wogóle fenomen że ludzie z Moskwy mogą w górę emigrować z powodu pogody a nie jak zwykle na dół :-D:-D strasznie zawile to chyba napisałam

Dziś leniwie zrobiłam tylko naleśniki.. Antek zasnął po zjedzeniu drugiegu obiadku w domu a kot szczerzy kły przez okno balkonowe na wróble.. Gdy tylko jednak pojawiła sie wielka wrona to zwiał za fotel- odważne zwierze;-)

Aza to sie nam wylaszczysz babo;-)pokaz fotki kochana;-)
Agrafka oj jak ja sie ciesze , że wózek już pozegnalismy.. nie dałabym rady
Cleo , anawawka - wczoraj w tv mówili , ze dzis biomet wyjątkowo niekorzystny więc może jutro będzie lepiej?

jacek moja bratowa jest Rosjanką i jak wczoraj z nią rozmawiałam to mówiła że w Moskwie -30 a u góry dużo cieplej jakieś -10 mówiła że to wogóle fenomen że ludzie z Moskwy mogą w górę emigrować z powodu pogody a nie jak zwykle na dół :-D:-D strasznie zawile to chyba napisałam

Trochę Cie wkręciła w Moskwie to wczorajszej nocy to było -15. Generalnie w zeszłym tygodniu mieli ciut większe mrozy niż my. Ale faktycznie jest dziwnie bo jak tu pisałem w Murmańsku od 0 do -2 a na Krymie zwały lodu i morze Azowskie zamarzło. Jestem na bieżąco z pogodą u nich.:-)

A u mnie biomed super uwielbiam taka pogodę tylko coś za ciepło i boimy się chlapy.
Jagoda dzwoniła w poniedziałek do wywozu nieczystości i taka rozmowa:
J: Ile kosztuje wywóz?
p: OK 80 złotych z szamba
J: A z oczyszczalni?
p: 300
J: Dlaczego tyle???:szok:
p: Bo państwo wybieracie co dwa lata
J: Co pół roku
p: No nie wiem, szef tak ustalił
-----------inna firma-------------
p: Nie wywozimy jak jest mróz (130 złotych)
J: Ale u nas można wywieź tylko jak jest mróz albo sucho
p: nic nie poradzę

GENIALNE !:-) Ten kraj mnie nie przestaje fascynować. Czasami się wydaj że nic mnie już nie zdziwi a tu proszę:-D.

Ana co się dzieje...???

ja bym chciała cos napisac ale nie mogę...a tak bardzo bym się wygadała i poużalałą ...ale dobra nieważne...

wkurza mnie ta zima i tyle.wszystko już mnie wkurza i drażni,całe życie itp.wcale tej partnerce Rutkowskiego się nie dziwię ze chciała z okna skoczyć,juz mnie nie dziwią takie rzeczy.

cleo, jak chcesz to pisz na zamknietym, nikt niepowolany cie nie podczyta.
doskonale cie rozumiem,moja tez czasami ma takie jazdy,ze mi tylko rece opadaja i z bezradnosci rycze, a ona wtedy jeszcze przybiega i drze sie,ze mam przestac plakac.moja starsza babcia sasiadka na pewno jest przekonana,ze ja ja maltretuje, bo czasami juz nie mam sil i sie na nia wydre, a tu eszystko slychac....

już nie wrzucajcie tych okropności....

szykuje sie do wyjścia...nawet nie ma co sie umalowac po pada:wściekła/y:Igi pięknie za to zrobił 2 razy kupke sam na nocnik :-)

No widzisz jak Cię "przeprosił kupką" za awanturę :-) BRAWO!

Asia też ma takie ostre napady, tak raz na 2-3 dni, codziennie modlę się by chciała się SPOKOJNIE ubrać, by chciała ubrać te rękawiczki a nie inne, by chciała ubrać ten sweter a nie inny.

U nas jeszcze problem taki, że Julka jest dla niej wielkim autorytetem i wystarczy że sama powie że nie chce czegoś tam to Asia od razu tak samo. Wnerwia mnie to niesamowicie, bo o ile Julce da się wytłumaczyć o tyle Asia uparta jak osioł i nawet straszenie Babą Jagą nie pomaga;-) Zresztą Baba Jaga to jej ostatnio ulubiona postać:-D Do tego kłócą się ostatnio na okrągło i nawet nie wiecie jak cholernie trudno rozwiązywać konflikty sprawiedliwie:cool:

My po obiedzie, Asia ma karę właśnie bo ciągnęła Julię za włosy - pierwszy raz w życiu chyba:szok: chyba od Miłka się nauczyła:confused2:

reklama
Witam,

dziunka ja tez do ostatniej chwili latam ze szmatą:zawstydzona/y:
Męża to wkurza jak nie wiem, prawie codziennie czlowiek sprząta a jak ktoś ma przyjechać to wariacji dostaje. I podobnie jak u Ciebie, jak mama ma przyleciec, moze dlatego, ze Ona ma mega fiola na punkcie porządku (co po Niej odziedziczylam:zawstydzona/y:).

anawawka ja wiem, ze czasami mniej czasu jak sie ma gości, ale zalezy kogo, bo jak mam tesciowa to latam kolo krolowej wiec wtedy mniej czasu i czlowiek bardziej zmeczony ale jak jest np. mama czy teraz babcia to chcą wszystko robić:tak: az mi glupio czasami

martolinka
mnie też wkurza jak mowia o sniegu czy upalach jakby to cos dziwnego było:wściekła/y: a moja tesciowa to ma talent do tego, po 100 razy jedno i to samo:/

Kubus wlasnie spi, siostra mnie podczytuje:-D i tak jakoś leci, Mlody tak się popisuje, ze szkoda gadać:szok: wszystko chce pokazać, pochwalić się itp.

Do góry