reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2009

dziewczyny dla rozluznienia przypomnialo mi sie :-D:-D:-D

sie ze wczoraj na kasie przychodzi starsza Pani i mówi do mnie pytając..

" Proszę Pani ja bardzo lubie zieloną herbatę ale tej jeszcze nie piłam i nie wiem co to jest ten green, znam tylko taką zwykłą":-D:-D:-D:-D

mnie sytuacja rozbawiła,wytłumaczyłam że green to zielony ale wcale się staruszce nie dziwię...bo żadnego napisu po polsku nie było ,jedynie było widac herbatę że jest ta której szuka czyli zielona...:-)

reklama
Witajcie,
Cleo ja obserwując Antka uważam , że przedszkole mu służy. Niesamowicie się rozwija - śpiewa mi piosenki , pokazuje nowe zabawy , uczy nowego słownictwa, ma swoją ulubioną koleżankę;-) Nie jestem sama w stanie zapewnić mu tylu atrakcji , stymulacji w domu. Chyba , ze nie robiłabym niczego innego:-pBędę się bardzo cieszyć jak dostanie się do przedszkola i uważam , że nic lepszego dla niego nie mogę zrobić.
Małą będę musiała oddać do żłobka , bo chcę iść do pracy . Inaczej zasilę szeregi pacjentów na Srebrzysku;-)

Kilolek tak jak pisał Jacek- łatwiej powiedzieć , że dziecko ma ADHD niż samemu włożyć trochę wysiłku i "popracować" nad dzieckiem . Swoją diagnozą zdjęły z siebie obowiązek i odpowiedzialność , którą zrzuciły na Ciebie. komentarz na temat Twojej ciąży? Żenujący i bardzo wiele mówi o charakterze owej pani

Kilolek współczuję sytuacji, trzymaj się babo, twarda kobita z Ciebie! Babami się nie przejmuj, zawsze znajdzie się ktoś nieprzychylny.
Ja byłam pewna że Julka ma ADHD, chociażby ze względu na jej agresję i problemy z koncentracją, ale psycholog orzekła że nie i bardzo nam pomogła:tak:
Teraz tylko zostały nam problemy ze spaniem, ale pracujemy.

Dzwoni wczoraj mój brat czy może wpaść na kawę na godzinkę. Było to o 13. Wpadł ze swoją o 15 i siedzieli do ..... 23:szok::angry: a ja rano z dzieciakami muszę wstać, A do pracy:angry: nic nie pomagały aluzje że już późno, położyłam się przy nich z wykończonymi dziewczynami o 21 a oni nic:szok: w końcu wyprosiłam do pokoju obok ale to też nie dało im do myślenia, poszli dopiero jak się piwo skończyło:sorry2:ja już dawno spałam.

A mnie wkurza bo od tygodnia coś mi "skakał" i chyba myślał że jego zadanie kończy się na dokręceniu kranów i powieszeniu żyrandoli więc wczoraj mu dogadałam a dziś, proszę: pozmywane, bułeczki na śniadanie dla dziewcząt zakupione, śmieci wyniesione. :cool2:

wrrr cos ostatnio mam pecha z zakupami online. przez tydzien walczylam, zeby dostac towar z allegro z wygranej liytacji, łaskawie wczoraj nadali kuriera - wpierw oczywiscie postraszylam, ze ide na policje, zobaczymy czy nie dostane kota w worku heh
a drugie - zamowilam mezowi na urodziny puzzle, ale to z innego sklepu, nie allegro. wplata oczywiscie od razu, a z ich strony najpierw odwlekanie wysylki, a teraz zero kontaktu, na emaile nie odpisuja, telefonu nie odbieraja... napisalam wlasnie smsa, ze jak nie wyjasnia mi dzis co sie dzieje, to policja a potem pewnie dopisze, ze dodatkowo ich obsmaruje na internecie zeby ostrzec ludzi...
maz juz dostal inny prezent, a ja czekam jak ta glupia....
jak ktoras chce to na priv moge podac kto to taki z allegro - sprzedaja duzo ciekawych ubran, no i jaki to sklep z puzzlami, zeby sie inni nie nacieli...
ehhh ide po kawe, relaks mi sie w koncu nalezy ;-)

A jakie maja komentarze?
ten z allegro ma ok 500 negatowyw i 800 neutrali, ALE mają ok 435000 pozytywow, wiec ogolnie nie jest źle. z tego co teraz zauwazylam, to maja taka "taktyke" - wszystko wystawiaja BCM a jak im sie cena koncowa nie spodoba to najpierw zwlekaja, a potem informuja ludzi, ze sprawdzili magazyny i nie ma tego na stanie i potem sa tygodnie czekania na zwrot kasy..... wiec nie za fajnie...

a wlasnie dostalam raport, ze sms do tych od puzzli doszedl, czyli ze w koncu wlaczyli telefon... ciekawe jak zareaguja, czy wogole jakos... ;-)

Hej
Cleo nie martw się.Są dzieciaczki małe które świetnie się odnajdują w żłobkach,przedszkolach..Mało jest takich dzieci ale są..Większość jednak jest tak wrażliwa że trzeba dużo czasu żeby się zaklimatyzowały.Pamiętam jak dostałam nową grupę maluchów.Dzieci miały 3latka ale były tez takie poniżej 3lat.Matko jak one płakały a jeden z nich płakał i pocieszał innych mówiąc 'Nie płaczcie mama po nas przyjdzie" i w bek.... Ja właśnie stawiałam przede wszystkim na zabawę,na ciepłą atmosferę.

Ana oczywiścei jestem przeciwna...
Dziunka oj wkurzona bym była.
Lotka współczuję. Nigdy nie kupuję u tych którzy mają tyle negatywów...Boję się.

dzieńdoberek :)

kilolku, zgroza to co piszesz o tym waszym przedszkolu.. ja też uwazam, ze dyrektorka jest ddddddddddddddddddddo ciebie i Kuby uprzedzona i to jest w ogole jakiś skandal to jej zachowanie. I to ze znajac dziecko, wiedzac ze dziecko jest wrazliwe i nadpobudliwe daja mu takie duze role w przedstawieniu i narazaja na stres. wcale bym sie nie zdziwila jesli jest tak jak myslisz, czyli, ze chcialy ci cos udowodnic..
no skandal naprawde...
a toja mama tez ma niezle podejscie, boze nie dziwie sie ze sie denerwujesz, uh..

kilolku w Ali zlobku jedna z mam zajmuje si eintegracja sensoryczna u dzieci i juz kilkoro dzieci diagnozowala - nie ejst nawet tak bardzo droga, chyba 3 spotkania to 200 zl. Ona obserwuje dziecko przez 2 spotkania chyba i potem ewentualnie cos stwierdza. Jeśli chcesz moge zdobyc do niej namiar tylko ze to tutaj w Warszawie.

Jesli chodzi o żłobek/przedszkole to ja też uważam ze Alicji służy, ale uważam też ze to zależy od dziecka.. Są dzieci bardziej i mniej wrażliwe, Ala mimo tego, ze jest ze mną baardzo związana i przecież tyle ją karmiłam w żłobku się szybko odnalazła i zaczęła bardzo szybko uczyc nowych rzeczy. Natomiast boje sie troche przedszkola i ciagle zastanawiam czynnie zostawic jej jeszcze rok w żlobku. tylko z drugiej strony potem w przedszkolu w grupie dzieci beda sie juz znaly a ona bedzie nowa.

reklama
ja nie mam na dzisiaj obiadu i nie bedzie, nie mam siły. Michał przed spaneim dostanie sloik (został mi jeszcze jeden, stoi nie wiem juz ile w szafce, trzeba wykorzystac ;-)) a potem cos z nami jeszcze moze zje, nie wiem cos kupie po drodze z przedszkola. Nie otruja sie, przezyja jakos
Ograniczyłam sie dzisiaj do nastawienia prania.

Dzięki agrafka mamy w grodzisku poradnie od IS, nawet mam tam znajomą. i chyba pójdę. Tylko u nas to jest za diagnozę 150zł za spotkanie a do diagnozy potrzeba 3 spotkania a potem paca z dziekciem to juz jakos sporo taniej 50 zł chyba za godiizne ale fakt, ze diagnoza trwa kilka godzin dziennie. w przedszkolu ma być szkolenia dla rodzicw z integracji i oboje z A. się zapisalismy. W sumie sama nie wiem czy dobrze zrobilam, bo moze sobie pomyslaly ze nic nie wiem a powinnam ale zawsze mozna odswiezyc, no i zeby nie bylo ze sie nie interesuje, bo a. to wiadomo zielony jest to pierwszy sie rwał :-)

niedawno był mój tata. odwiózł dzisiaj Kube do przedszkola (jednak) ale przyszedł z pretensjami czemu ja dziisiaj go do przedszkola wyslałam po takim stresie. A temu, ze dzisiaj dzieci w nagrode za wczorajszy wystep szly do teatru! a co nie nalezalo mu sie? Pyta siie czy przezywał ja mówie, ze tak ze płakał w nocy i ze mama niepotrzebnie sie wtracila. to wiecie co uslyszalam? zebym nic mamie nie mówiła, bo sie zestresuje! szkoda, ze nie ma emoty walącej glowa w biurko bo bym ją właśnie tu wstawiła

no dobra, ale juz koniec bo smece i smece i tylko nerwy z tego nic wiecej

Do góry