reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Etna do jesieni chodziliśmy.Teraz mniej ze względu na te jego choroby...Na pewno wrócimy choć on biega wszędzie i trochę mnie to wkurza...ale nic to.W każdym razie jestem jak najbardziej za...Super że Pawełek taki już obeznany...Aż Ci zazdroszczę że tak razem chodzicie.

reklama
Gosiu powiedz mezowi ze juz wysłałam moją prywatną sową tą karpatkę :-)

Maxwell ja nie pomogę bo OLi nie miał ciemieniuszki, ale moze jakis płyn specjalny kup w aptece na ciemieniuszkę, albo postępuj tak jak przy włoskach czyli oliwka

Wiecie niby nasze dzieci mają tylko dwa latka ale ja juz nie pamiętam jak to było, chciałam cos kolezance podpowiedziec o masowaniu brzuszka, co ile karmic butlą i takie tam rozne ale wszystko z głowy wyleciało i zostały tylko strzępki tego co się pamięta :-(sklerotyczka ze mnie ze szok!

Moja babcia dzis upadła i złamała kosc w miednicy, no tragedia po prostu. Kobieta ma juz swoje lata po 80 pewnie gdzies tak. Mieszka sama w domku, ale na podworku jeszcze jej wnuczka mieszka bo syn zmarł w tym roku. Podobno ok 7 upadła a znalazł ją dzis moj tata, ktory miał tam w ogole nie jechac, lezala biedna 5h na podłodze wyjąc z bolu. Co się strachu najedli to szok! Tata dobijał sie do niej, pewnie juz w glowie miał same straszne rzeczy, siostra wchodziła lufcikiem ech. Teraz jest w szpitalu :(

Uleńka, zdrówka dla Twojej babci!!!Biedna..
A z tą sklerozą - to ja mam podobnie..tylu rzeczy nie pamiętam, przypominają mi się jakieś strzępy i to czasami po fakcie..ostatnio kombinowałam właśnie z masażem brzuszka, coś mi sie kojarzyło, że trzeba w którąś stronę kręcić kółka nóżkami, ale nie pamiętałam w którą:tak:..i wiele innych sytuacji..

Maxwell marcel miał ciemieniuche straszna na głowie, czole i brwiach. Wyglądał jak mikołaj normalnie szok. Niczym sie tego nie dało zniszczyć normalnymi preparatami. Co sie pozbyłam to rano było to samo ;/ Ale to ze wzgledu na alergie - wtedy ponoc ciemieniucha jest wzmożona. No i myśmy mieli robioną masć salicylową. Spytaj lekarza jesli jest ta ciemieniucha uparta. Ona kosztuje 5 zł a nam w 1,5 tyg zeszła ciemieniucha wielka jak grube strupy :dry:. A jesli nie to po prostu traktuj to tak jak główke. Nawilżaj kilka razy dziennie jakims preparatem tłustym. A później to co odchodzi po prostu przecieraj tetrówką [no bo grzebieniem nie bardzo]. ważne być to słuszczone wycierała by sie nie nawarstwiało no i systematyczność az do skutku.
Mi własnie tak lekarka kazała - wręcz paznokciem delikatnie wyskubywac - to co odmoczyło sie oczywiscie. Bo u nas wyczesywanie nie wchodziło w gre bo Młody kudłaty był fest a ciemieniucha twarda i gruba jak strupy.....

Maxwell albo jeszcze z tego co kojarzę to są ogólnie dostępne preparaty dla niemowląt chyba nawet firmy mustella które zawierają w swoim składzie kwas salicylowy. Bo właśnie on działa intensywnie złuszczająco na ciemieniuchę.

Ostatnia edycja:
Etna do jesieni chodziliśmy.Teraz mniej ze względu na te jego choroby...Na pewno wrócimy choć on biega wszędzie i trochę mnie to wkurza...ale nic to.W każdym razie jestem jak najbardziej za...Super że Pawełek taki już obeznany...Aż Ci zazdroszczę że tak razem chodzicie.

Wiesz może przez to ,że pawel chodzi systematycznie, a moze to przypadek, ale złego słowa nie można na niego powiedzieć w kościele. Mamy sporo śmiesznych sytuacji do opowiadania ale wszystko w granicach przyzwoitosci. Jak na święta idziemy np. drugi czy trzeci dzien z rzedu do kościoła to się wtedy strasznie cieszy bo pamięta wszystko bardzo dobrze z poprzedniego dnia (a tak po 7 dniach to troche zapomina szczegolow :-D)

ja tez znikam do męza :-D wypiłam dwa drinki malibui i sobie spiewam piosenkę przy ktorej wczoraj w sylwestra tanczylismy z Olinkiem "FACET TO SWINIA "

OJ a ja do kosioła chyba drogę zapomniałam......nigdy nie chodziłam regularrnie. Z OLim tez nie chodzimy, chociaz chciałabym mu pokazac szopkę. Jakos mi nie po drodze tam ;/ a jak juz jestem w kosciele dziwnie się tam czuję :( Nie podoba mi sie atmosfera - wszystkie piesni smutne, nikt sie nie cieszy, tylko mam wrazenie ze odklepuje na pamięc wszystko. Moze kiedys zmienię zdanie, chcialabym.

Ostatnia edycja:
Cze
szczęścia, zdrowia i słodyczy na 2012 rok tego Wam anawawka życzy:-D

Jakaś zmęczona jestem, wczoraj dziewczyny jednak niespokojnie spały, przy tych wystrzałach, ja przy nich leżałam, a po 24 niestety obudziły się, przysypiały i się budziły, a od 3 do 3:30 zrobiliśmy im bal z muzyczką i padły nam , spały do prawie 9.
Kikolek - sto lat dla małżona, mam nadzieję, że zadowolony z torta:-)
Maxwell - nie pomogę z tą ciemieniuchą, ja próbowałam smarować preparatem, ale to nic prawie nie dawało.:szok: Trzymam kciuki za odpieluchowywanie.
Cleo - za 1-wszy dzień pracy kciukaszę.
Martolinka - dobrze, że z teściem ok.
Ula - zdrowia dla babci, zazdroszczę malibu;-) i karpatki....
Gosiulek - niezłe zachcianki...;-)
Etna - fajnie, że tak razem chodzicie do Kościoła, moje wariowały , jak wytrzymywały góra 20 min. to było super:zawstydzona/y:

reklama
maxwell mojej też ciemieniucha brwi łapała ale przemywałam przegotowaną wodą i smarowałam kremem i zeszło , jednak u Kuby używałam na głowę AVENE PEDIATRIL - ŻEL NA CIEMIENIUCHĘ 40 ML - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl teraz też koleżanka używała i super pomaga :tak:
etna my też chodzimy do kościoła co niedziele i Kuba daje rade :tak: ,biorę mu czasem jakieś picie czy ciastko i daje rade :-)
Ula biedna babcia , współczuje :-(

Do góry