reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Anawawka dobrze że już macie 2 dzieci bo po ospię w dorosłym życiu mężczyźni chyba mają problemy po ospie, ale pewnie to jakies wyjatki

Ja zakupilam już bilety jupiii!!! Na Listy do M na 31.12 na g.19.30 na sylwestra pod chmurką dojedziemy ale się cieszę

Martolinka udanego wypadu Super że gdzieś ruszacie!!!!

Dziunka to masz trochę ubrać, super

jadę po mężą dzisiaj kolęda i mamy kolacje trzeba zabrac się do roboty

reklama
Ewelia pocieszę Cię bo kuzyn Asi miesiąc starszy w październiku nie potrafił nawet "mama" powiedzieć, a teraz przyjechał i nawija jak leci (a muszę zaznaczyć że siedzi z mamą w domu i głównie ogląda "Kiepskich",nie ma kontaktu z norweskim, a z pl tyle co z najbliższą rodziną), może jeszcze nie tak jak Asia ale wszystko potrafi powtórzyć.
Asia mówi zdaniami, ale nie ma czegoś takiego żeby buzia jej się nie zamykała. Co więcej, czasem trudno ją zrozumieć, tzn ja rozumiem każdy wyraz, ale już obca osoba może mieć problem. Ale lekarka powiedziała że to normalne, jedne dzieci od razu mówią wyraźnie, innym trochę czasu to zajmuje. I faktycznie, jeszcze niedawno "wujek" był "wuwu" a teraz już bardzo wyraźnie wymawia. Tak samo Julia już nie jest "Ajlą" a "Julią" po prostu. A ja już się martwiłam że będzie mieć wadę wymowy:baffled:
A co doktorka mówiła na bilansie? Bo jest m.in. pytanie czy dziecko łączy dwa wyrazy w zdaniu.

Ogólnie z tych pytań się śmiałam, już pomijając mówienie, bo tu fakt, różnie jest, ale np "Czy dziecko biega i skacze?" albo "Czy zna dwie części ciała?". Nasze dzieci z bb są chyba bardzo do przodu :-D Asia np. zna chyba już wszystkie możliwe miejsca na swoim ciele:tak:

Hej :)

Cleo zdrówka i powodzenia w nowej pracy:tak:

aga ja wczoraj przed snem sobie to wlaczylam bo wrzucilas na fb, to sobie pobeczałam:-( i zasnąć nie mogłam:zawstydzona/y:
coś pięknego:tak: Ja sobie nie wyobrażam, jakby mi moj gdzies wyjechał, Kuba chyba by się zabeczał:-(
On tylko tata i tata, jak wraca z pracy to leci do drzwi, o razu buziaczki przytula i "opowiada:, co mu mam zabroniła:zawstydzona/y:

anawawka zdrowia dla męza życzę:tak:

Martolinka baw się dobrze:-) kurcze nie pamiętam gdzie wyjezdzasz:zawstydzona/y:

Co d choinki to nasza jeszcze na szczęście w dobrm stanie:tak:
zwierząt nie mamy:-D a Kube jakos nie secjalnie interesuje, jak robi się ciemno przypomina, żeby ją zaświecić

Dziunka- nasz bilans to było milion pytań naraz, coś w stylu "biega, skacze, mówi?" No zdążyłam tylko powiedzieć że mówić to nie za bardzo, tylko mama, tata, baba, brum, i takie tam. Nic nie powiedziała lekarka na to. Wiem, że dzieci z tą mową to różnie się rozwijają, ale Wasze tak ładnie już mówią.:zawstydzona/y: Ale dobrze, że wiem że nie ma problemów ze słuchem, bo np piosenki bardzo ładnie "spiewa", używa przy tym swoich słów albo e a i, ale melodię pięknie powtarza. Czasem mam wrażenie że bardzo chce coś powiedzieć, i w ostatniej chwili stopuje. Czasem jak mu się zachce to cały alfabet za mną powtórzy, czasem powie kot, pies, dom, Zuzia. Ale to musi mu się zachcieć. A i nieraz słyszę jak Zuzia go czegoś uczy to za nią powtarza nawet trudne wyrazy.

U nas choinka dzieci nie wzrusza, czasem Julek jak się psoci to pociągnie specjalnie albo coś zdejmie. Pies jak już wspomniałam przegryzł raz lampki i od tej pory się nie zbliża.

Nie uwierzycie na czym przyłapałam moją córkę. Stałam na balkonie i wieszałam pranie, patrzę, a Asia wchodzi do pokoju, zdejmuje rajstopy, majtki, siada na nocnik i robi siusiu. Wstaje, ubiera się, zagląda w nocnik i.......................................moczy palec w siuśkach i go oblizuje:szok: jak zapukałam w okno to od razu zwiała do swojego pokoju:-D

U mnie siostrzenice A, jedna młodsza z dziewczynkami szaleje a ze starszą zrobiłyśmy dwa ciasta na jutrzejsze urodziny mojej mamy, a że zostało sporo drożdży to bierzemy się za pizzę. Tylko muszę gówniarki do łóżek położyć.

U nas Oli padł o 16 i spi do teraz................moglam go przetrzymac to juz spałby na noc a tak będzie szalał do nocy. Nawte teraz nie mam sumienia go budzic :zawstydzona/y:

Ula nic tylko teraz trzymam kciuki za udany wieczór we troje :-D:-D:-D dacie radę

My ciągle czekamy na kolędę, jeszcze paweł się nie doczeka, albo mi go obudzą w trakcie usypiania grrrr

Nie uwierzycie na czym przyłapałam moją córkę. Stałam na balkonie i wieszałam pranie, patrzę, a Asia wchodzi do pokoju, zdejmuje rajstopy, majtki, siada na nocnik i robi siusiu. Wstaje, ubiera się, zagląda w nocnik i.......................................moczy palec w siuśkach i go oblizuje:szok: jak zapukałam w okno to od razu zwiała do swojego pokoju:-D

.

:-D:-D:-D:-D:-D:-Do matko ale z niej agentka:-Dno ciekawe dziecko smaku pewnie więcej nie posmakuje bo nie dobre:-D

reklama
Do góry