reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Właśnie się dowiedzieliśmy, że dziadek M zmarł :(. Eh...

Przykro mi
[*]:-(

Wpadłam tylko zameldować, ze ostatnie prezenty zakupione, sernik z brzoskwiniami w piekarniku:-) mak do makowca już zmielony dwa razy przez Julię;-)

A co do tych puszek makowych to pokazywali w DDTvn że wszystkie to mają w sobie więcej g.... niż maku więc postanowiłam w tym roku zrobić z suchego.

reklama
M pojechał po szybki obiadek do mojej mamy , bo dziś nie mam weny na obiadowe gotowanie:-p
Ryba po grecku gotowa . Zła jestem bo załozyłam do maszyny zamiast tarczy z grubymi oczkami bardziej drobne i nie wyszło tak do końca. Antek zaraz idzie spać a ja biorę się za sernik

Agrafka współczuję.....

Anawawka nie wiesz czy można gdzieś ten dokument w internecie obejrzeć?
Dziunka ale masz power;-)

aga no niestety Kubie ostatnio mocno się pogorszyło. Nie wiem jak to dalej będzie. Najgorzej jest w kresie grzewczym, bo w lato np wcale nie musiał leków brać.
Normy cukru dla dzieci to na czczo do 100 a 1h po jedzeniu do 135

i ja się biorę za rybę po recku ale biorę sie za nia od rana a wziąść się nie mogę. Na razie pokroiłam rybę... :eek:

Witajcie,

dzisiaj juz na szczescie w lepszym humorze:tak::-)

martolinka juz sama nie wiem czy to przez ciaze czy mam taki nerwowy okres w zyciu:zawstydzona/y::-( wszystko mnie drazni:( i jestem mega wybuchowa.

agrafka bardzo mi przykro z powodu dziadka:-(

Wiecie co, zapomnialam Wam napisac, ze ostatnio byla u mnie kolezanka, ktorej nie widzialam od wrzesnia. Jak wczesniej sie widywalysmy to razem palilysmy:zawstydzona/y: Jest u mnie, pijemy kawke (znaczy Ona:)), i w pewnym momencie mowi, ze wyjdzie na papieroska a ja na to, ze nie ma sprawy a Ona do mnie: "Masz swoje czy Cie poczestować"? Mowie jej, ze nie pale a Ona do mnie:"czemu"? A wiedziala, ze jestem w ciazy, zreszta widać bo sie nawet z moim brzuchem witala , a ja, no bo w ciazy jestem a Ona:" I dlatego rzucilas? Wez, nie przesadzaj, jakbys palila to dziecko mialoby ciemna karnacje":szok::szok::szok::szok: a pozniej pytam jej: chcesz pepsi? No i nalewam jej i sobie a Ona do mnie :" Nie pij pepsi bo dziecko moze byc chore"...

pola, fajna ta kolezanka :szok::no:

agrafka wspolczuje.
wlasnie siostra zadzwonila, ze naszego brata tesciowa umarla na zawal. zupelnie znienacka,mlodsza od naszej mamy, a mama ma 59. ale beda mieli smutne swieta:-(
orientujecie sie, ile kosztuje wieniec? chcemy zamowic

hej
dziunka ale pyszności będziesz mieć w te święta :tak: , aż mi ślinka cieknie
ja mam koleżankę co urodziła mając 16 lat to jak jej córka poszła do pierwszej klasy to nauczycielka na zebraniu się jej zapytała czemu mama sama nie przyszła tylko ją przysłała :-D no i się delikatnie zdziwiła i zmieszała jak powiedziała że to ona jest matką :szok:
agrafka bardzo mi przykro
[*]
kilolku super że sobie zrobiłaś te wagary ,każdej z nas się czasem taki dzień należy :tak:

zaliczyłam dzisiaj jeszcze zakupy i Kuba dostanie jeszcze3 gitare pod choinkę a małej kupiłam lampkę grającą kołysanki :-)
zaraz mojemu dam jeść i uciekam do pracy

edit: Pola gratuluje koleżance pomysłowości :)

Ostatnia edycja:
Banana współczuję:-(

Dziewczyny, jestem zła, bo sernik chyba nie wyszedł tak jak miał wyjść :wściekła/y: mamy w tym mieszkaniu kuchenkę gazową i piec w niej to mega sztuka:dry: makowce dopiero co wyjęłam, ale wyglądają dobrze, a ten przekładaniec jest pyszny:tak:Ewelia przepraszam że dopiero teraz, ale nie nasączałam, biszkopt wyszedł taki w sam raz, ani suchy, ani nie za mokry, po prostu jak dla mnie idealny;-) te blaty ciemne - trochę wydawały się jednak za twarde, ale w całości ciasto jest boskie:tak: Takie inne niż dotychczasowe znane mi smaki...

Jeszcze sałatka czeka, ale chyba zwalę to na A, raniutko śledzie, a ok. 11 jadę ze wszystkim do dziadków i tam z mamą przyszykujemy stół, zapakujemy paczki itd a potem pojadę po A i dzieciaki. Już się nie mogę doczekać reakcji na Mikołaja:-)

Kochane listopadówki życzę Wam spokojnych, radosnych i pełnych niespodzianek Świąt Bożego Narodzenia
yes2.gif

reklama
BanAna bardzo wpsółczuję
[*]
ile wieniec kosztuje to nie wiem, też zależy na pewno gdzie i jaki. Ale na pewno w kwiaciarni możesz powiedzieć ile chcesz wydać i ci zrobią cos za ta cenę - większy lub mniejszy albo odpowiednie kwiaty dobiorą.

Ryba po grecku się dusi tzn duzi się sos ale porażka dziewczyny. Ja powinnam występować w programie typu "Eksteremalne porażki kulinarne czuli co w kuchni da się schrzanić" :eek: ze mnie taka kucharka jak z koziej dupy trąba. A co najciekasze zanim się chłopcy urodzili szlo mi cąlkiem nieźle a później zaczelam iść na łatwiznę i chyba cos mi na umysl padlo. Wyobraźcie sobie, ze ja dzisiaj tą rybę w sosie zaczęłam dusić. COś mnie tknęło na szczęście i zdążylam ją wylowić nim się dobrze zdążyło zagrzać. Trochę namokła, ciekawe czy będzie jadalna :-( oby sosik dobry wyszedł

Do góry