reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witajcie,
banana podsypywałam mase na tort zwykła maka i tak sie kleiła i wyszło do du..;-)na szczescie goscie nie marudzili. Antek dziś potwierdził teorię , ze niezależnie kiedy sie go położy to i tak wstanie o 7...zasnął po 22 a 7.10 już był na nogach

Maxweel i jak rosół nie wygnał małej? co za uparciuszek malutki;-)
Dziunka zaczęłaś maraton urodzinowy?;-)
Aza powodzenia w pisaniu!!!

reklama
Martolinka Bartek pyta wczoraj pawła o 22: Ty wiesz, która jest już godzina (Pawel wyszedl z lozeczka i poszedl rysowac:eek:) na to Pawel: wyciąga rękę (udaje ze sprawdza godzinę) kiwa głową i mówi że: NIE i wzrusza ramionami dalej rysując. Myślałam że ze śmiechu padniemy co za madrala nam rośnie

Dziunka a gdzie Wy się chcecie przeprowadzać co? (no chyba że blizej trojmiasta;-))

Kilolku ja Ci się wcale nie dziwie, troche lenistwa musisz miec

Ana a u Was co znowu sie przyplatało? :-(duzo zdrowka

Hej dziewczynki,

u mnie dwa dni byli rodzice, suuuper :) Zajęli się Alusią, ugotowali obiad, bosko. Dziś bylam ztatą w ikei, kupiliśmy dla Ali prezenty urodzinowe - stolik z krzese l Mamut i łóżko dla lali. Kuchnia już kupione, czeka u tescia.

Kurcze Ala przeziębiona od miesiaca i coraz gorzej jest, a ja mam akurat taki tydzień ze zupelnie nie wiem co robić, nie za bardzo mam jak wziać wolne a i tak we wtorek cały ranek w plecy bo idę do poradni na usg... W dodatku ciągle jej ten wirus w brzuszku chyba siedzi bo kupy takie paskudne robi lepiące i bąki sadzi takie że paśc można :/

A u nas niedziela leniwa, oj bardzo. Obiad miałam z wczoraj wiec luz.
Marcel rządzi od 5 rano wiec sie po południu wszyscy zdrzemnęliśmy. Z racji wczorajszej wieczornej gorączki nie wychodziliśmy dzisiaj. Jednak jestem spokojna bo to od zębów. Dzisiaj utrzymuje sie takie 37 - 37,5 kresek. Porządnie do tego pęka lewa dolna 5.
A wiecie co? Robie jabłka smażone w cieście. To mnie naszło :-D Ale bynajmniej Marcelek podjada bo obiadu dzisiaj tylko pare łyzek polizał. Dobrze ze chociaz solidne sniadanie zjadł

Tata kąpie małego a ja mam nadzieję, że jutro będzie ładniejsza pogoda , bo dziś "barowa".

Etna zapisuj te "Pawłowe mądrości":-D
Mama a dasz przepis na te jabłuszka?;-)

Cześć laseczki z rana
biggrin.gif
Co za cisza tu ostatnio??
Ja nadal w dwupaku, ale..noc to była masakra..w pewnym momencie skurcze co 12-15 minut, więc właściwie nie przespana nocka..non stop chciało mi się siku plus parcie na "2"..ale o 4.00 padłam ze zmęczenia i skurcze też wygasły. Jednak czuję się, jakbym miała pęknąć, brzuch napięty jak struna.
Zobaczymy, co dalej z tego wyniknie
embarrassed.gif
yes2.gif

Etna, Twój Pawełek ma niezłe te teksty!!!Może się razem z Mamy Marcelkiem konsultują telefonicznie??:-D
Agrafka, jak po wizycie w teatrze?

Martolinka Bartek pyta wczoraj pawła o 22: Ty wiesz, która jest już godzina (Pawel wyszedl z lozeczka i poszedl rysowac:eek:) na to Pawel: wyciąga rękę (udaje ze sprawdza godzinę) kiwa głową i mówi że: NIE i wzrusza ramionami dalej rysując. Myślałam że ze śmiechu padniemy co za madrala nam rośnie

Hahahaaha dobre:-D
Niestety Julka do szkoły chodzi więc nie mamy zbyt dużego obszaru do wybrania jeśli chodzi o mieszkanie. A w maju już do naszego starego mieszkania, do Strzebielina - ale pod warunkiem że dorobimy się auta do tego czasu;-)

Cześć laseczki z rana
biggrin.gif
Co za cisza tu ostatnio??
Ja nadal w dwupaku, ale..noc to była masakra..w pewnym momencie skurcze co 12-15 minut, więc właściwie nie przespana nocka..non stop chciało mi się siku plus parcie na "2"..ale o 4.00 padłam ze zmęczenia i skurcze też wygasły. Jednak czuję się, jakbym miała pęknąć, brzuch napięty jak struna.
Zobaczymy, co dalej z tego wyniknie
embarrassed.gif
yes2.gif

WoW, WoW, WoW ZACZYNA SIĘ!!!!!! Trzymam kciuki za szybki i bezbolesny;-)

Ja już w pracy, dziś co prawda słonka nie ma, ale jest cieplutko, Asia pojechała w jesiennej kurtce a jeszcze spocona była. O mnie już nawet nie wspomnę:baffled:

Wczorajsze urodziny przebiegły ok, choć jakoś tak mało pod dziecko, nawet balonów nie było ani nikt sto lat nie zaśpiewał:baffled: grunt że wódka na stole:sorry2::baffled:

Podziwiam bratową A bo ona za miesiąc rodzi,a tu z roczniakiem na ręku jeszcze talerze pełne jedzenia nosiła. Nieźle...

A ja dziś cieszę się że w ciąży nie jestem, bo chyba bym poroniła od tych porannych i popołudniowych maratonów. I do tego 4 piętro. Brzuch mnie boli z wysiłku i bez fasolki w środku.

Wiecie co, bo się ugryzę w tyłek:wściekła/y: 19 listopada była "Biała sobota" w Clinice - Medyce w Gdyni. Darmowe konsultacje specjalistów dziecięcych: pediatry, laryngologa, ortopedy ( w tym usg bioderek), dermatologa, usg jamy brzusznej.:angry: a ja oczywiście plakat zobaczyłam dziś. Ale widzę na fb że w październiku też mieli taką akcję, więc może w grudniu zrobią. Ech.
Z chęcią bym skorzystała z dermatologa...

edit: a nie, jednak 19 listopada tylko buuuuuuuuuuuuuuuu

Witajcie,
czekam na moją kolezankę Alę , która odwiedzi nas pourodzinowo ;-)
Dziunka słyszałam o tej akcji , ale z racji Antkowych urodzin byśmy się nie wyrobili. Może jeszcze coś takiego będzie.

Maxweel to już naprawdę ostatnie metry:tak:

reklama
mam pytanie do naszych specjlistek IT :-) nie mam polskich znakow, probowalam wszystkiego, googlowalam itp. zmienilam ustawienia na jezyk polski programisty, wylaczylam graphics hotkeys,ktore czasami blokuja alta i dalej nic. mam windows 7.wczesniej mialam vista i bylo to samo :wściekła/y: prosze o odp na pw,zeby nie zasmiecac forum.

dzieki laski.

maxwell, powodzenia, juz niedlugo :tak:

my po bilansie, mloda sie swietnie rozwija, mowa wybiega sporo do przodu,a przeciez do marcela jej daleko:-) dzis przychodzi babka jeszcze ja zmierzyc i zwazyc, bo skarzylismy sie,ze malo je.

ostatnio wracalam od ciezanrnej kolezanki, ktora miala termin na piatek i w samochodzie tlumaczylam,ze ciocia bedzie miala malego dzidziusia. na to amela mysli i mysli i : mummy, can we have a baby, please....:-D:szok:
(czy my tez mozemy iec dzidziusia?) tatus bardziej niz chetny,ale ja na razie podziekuje :-p

Do góry