reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

" czy mnie jeszcze pamiętasz...." Forum BB
Pewnie że pamiętamy :-) co do pracy to grunt to dobra organizacja:tak: ale pewnie na początku było trudno co?

Ja musze Wam powiedziec ze jak jechaliśmy na bilans 2-latka rano autobusem było w nim kupe licealnej [tak mi sie wydaje] młodzieży. Szybko sie wybierałam i nie miałam ani obrączki ani makijażu itp. Słyszałam z dala jakies komentarze na temat młodej dziewczyny-matki. Chłopak mówił "od zawsze chciałem byc młodym ojcem" itp itp :eek: Ja tam to zlewam ale zeby wiedzieli ze jestem z 10 lat od nich starsza :-D:-D

Oj na mnie się też tak patrzą, w ogóle jak jeszcze z Julką idę, albo się dowiedzą że mam córkę 7-latkę:-D

Z chęcią bym się cofnęła do lat nastu, jak tak patrzę na siostrzenice A to zawsze im zazdroszcze tych "wielkich" problemów i dziwię się dlaczego im tak się spieszy do dorosłości.

Ząb mnie nie boli więc suuuper :-)

Asia dziś powiedziała swoje najdłuższe zdanie: "Piotruś śpi jeszcze w łóżeczku":-)

reklama
Witajcie,

swieże wieści z sopockiej tragedii Matka 3-latki, która utonęła przy molo zatrzymana przez policję; Weronika, utonęła, utonięcie, śmierć, matka, prokuratura, policja, molo Gdańsk, Gdynia, Sopot :-(

Jak ma przyjść po nas pani z kosą to przyjdzie niezależnie od tego ile mamy lat... Memento mori. Powiało optymizmem z rana;-)

Dziunka myslałas o antykoncepcji dla Asi?:-D
Maxweel masz jeszcze chwilę do terminu więc cierpliowsci- tez bedziesz mi tak pisac.
Alicja z rana kopie mamę aż miło.

Młody w nocy już nie miał goraczki , ale jeszcze dziś zostaniemy w domu. Wolę żeby na urodziny się nie rozłożył. Może to był jakiś jednodniowy wirus?Ja tez mam sie juz lepiej

Gosiulek - ja mam 36 i wcale się nie czuję na ten wiek;-) pocieszam się, że są starsze jeszcze od nas i żyją mają się dobrze:-D:-D a jak niektóre wyglądają, fiu, fiu, bez skalpela i botoksu;-)
Mama - fajne komentarze nie ma co.;-)
Maxwell - moje wychodziły wcześniej, ale ... uparciuchy z nich niewąskie, więc nie wiem dlaczego na ten świat tak szybko chciały wyjść..;-) aaaaaaa chyba żeby mamusi dokopać jeszcze więcej niż w brzuchu:-D:-D:-D
Dziunka - ja chciałabym mieć 21-22 lata,,, jak to było dawno, a jak było fajnie;-)

Moje już od 7 grasują, a ja nietomna byłam jak się zwlekałam, teraz jakoś lepiej, słonko pięknie świeci więc mam inne podejście do świata;-)

Hihi, Martolinka, wspomnę Ci, wspomnę:-D:-p:-)..Czyli stanęło na Alicji? Ślicznie - moja bratanica ma tak na imię..a mówią jej Alutka;-)
Anawawka, moja mama mnie i moich dwóch bracików rodziła szybciej (jednego brata i mnie na dwa tygodnie przed terminem, a drugi brat to w ogóle był wcześniak, bo urodził się pod koniec 7 m-ca)..i niby się gada, że córka rodzi podobnie jak mama:zawstydzona/y::-(..

Martolinka - no niezłe jaja z tą kobietą i jej córką... ciekawe co ustalą, jakie motywy w razie co nią kierowały itp.
Maxwell - wg tego to nie jestem córką swojej mamy;-);-):-D, bo mama mnie urodziła dzień po planowanym terminie, moja Hanka prawie 2 tyg wcześniej się urodziła niż wg planowanego terminu, Gośka 3 dni wcześniej.

martolinka no to b. ładne imię. bymajmniej nie b. oklepane jak sie słyszy z tych wczesniejszych szałów wszedzie zuzie, wiktorie, natalie itp. Chociaz na kazde są takie szały. Teraz zas królują zosie, tosie itp.

Jak juz o mamach mowa to moja mama rodziła bracika 2 tyg wczesniej - jak ja Marcela. Z tym ze ona miała takie sprinty ze nie zdązyła wygodnie usiąśc i przygotowac sie do porodu a dziecko juz na wierzchu :-D u mnie to juz inksza historia bo ja wczesniak jestem z 29 tyg :tak:

Mnie mama bardzo długo rodziła i ja tak samo Julią, z tymże Julia była równo w terminie, a ja dużo po. Za to chłopacy wyskoczyli z niej jak z procy i to przed terminem:rofl2: w ogóle z Matim - jej przyjaciółka była miesiąc wyżej w ciąży z Pawłem i urodziła 4 grudnia, jak moja mama to usłyszała to z nerwów aż na porodówę trafiła i Mati przyszedł na swiat 5-tego:-D

Mama z 29-tygodnia?:szok:WOW :-)

Martolinka - dokładnie dostałam opiekę , Hanka ma antybiotyk:wściekła/y: , więc siedzimy w domu,
Mama - wow , nieźle 29 tydzień, a jaka z Ciebie kobitka wyrosła.. super

Hanka właśnie przyszła do mnie z tekstem "mama opieraj się" w domyśle świeci słonko, mi to przeszkadza, a przy okazji poczytam, Gonia się zajęła lalą.

reklama
Mama kurcze jak dobrze się u Ciebie skończyło i to ileś tam lat temu....Mi Karolka niestety nie uratowali a też się rodził na przełomie 28/29tyg.:-(

A ja ..no tak 38lat niestety.Prawdą też jest to że nie wyglądam na tyle.Ale u nas to rodzinne.:-)

Do góry