reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

ja juz po wizycie...wszystko ok u nas:-)nie mialam usg ale lekarka powiedziala ze wszystko super wyglada i wyniki ok za mc mam przyjsc na badanie polowkowe z usg i jak chcemy to zrobi nam 3d ale ona mowi ze to bajer jest dla rodzicow i juz w sumie nie mam takiego parcia na to kolorowe badanie!!a co Wy mysloce bedziecie robic usg 3d??\

A i nie chcialam nic pisac wczesniej ale od ponad tyg czuje ruchy maluszka:-)rano i wieczorkiej jak juz sobie leze:-)
ja będę robiła na pewno usg 3d razem z genetycznym, bo nie robiłam żadnych innych badań genetycznych więc 1 sierpnia idęna 3d

Cześć baby! Miło, że o mnie nie zapomniałyście :-)
U mnie nic nowego. Byłam dzisiaj na badaniach - robiłam obciążenie glukozą i jeszcze jest mi niedobrze po tym świństwie blee :baffled:
W piątek mam wizytę u gina i okropnie się denerwuję. Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej boję się, że powie mi coś złego. No ale teraz już tak będzie - z każdą wizytą coraz większy stres :-( Ech te moje bliźniaki...
Mi też lekarz wspominał coś o tym badaniu ale to dopiero ok 20 tygodnia. Podobna masakra i na dodatek trzeba godzinę czekać na pobranie krwi :((

reklama
Ja wpadam z południa złożyć wszystkim dziciaczkom naszym w brzuszkach oby rosły zdrowe i duże:tak:
Bura :-D dawno Cię nie było.... bliźniaczki dają ;popalić co nie:-p
ja właśnie z nad oceanu wróciłam.... fakjnie było... hiiii
pokąpałam się i nawet nie było widać że w ciąży jestem;-) ty;-)lko trochę sobie barki spaliłam na słońcu i pieką trochę:crazy::-D

ja jadę nad może 28 czerwca i cały czas myśle czy zmieszcze się jeszcze w jakiś strój kąpielowy, bo nowego nie chce kupować. Czekam tylko na pareo z allegro więc najwyżej nim się będę zasłaniac :))

ja konkretnie nie mogę napisdać jak wygląda mój dzień... bo D robi raz na rano a raz na popołudniu i czasem pilnuję dziecka siostrze
więc w ewentualność wezmę dzień kiedy D ma na rano :tak: bo wte:tak:dy jest najlepiej
więc tak :
8.30 toaleta i spać (on do pracy)
9.30 wstaję , toaleta , telewizja . laptop,
11.30 gotowanie obiadku i czekanie na D:tak:
14.00 obiad, kąpiel i wypad nad wodę lub zakupy :-)
18.00 powrót i wizuta u znajomych
22.00 kąpiel i telewizja
24.00 idę spać

a gdy ma na popołudniu to tak
9.00 pobudka i toaleta
9.30 wypad nad wodę lub zakupy
12.30 powrót
13.00 jestem już sama i idę do znajomych lub na plażę lub siedzę przy laptopie
18.00 gotuję obiad i siedzę ze znajomymi
22.00 jemy obiad i kąśpiel
24.00 śpimy

jeśli chodzi o pranie czy sprzątanie to obowiązki D :rofl2: więc nie wliczam ich w plan dnia bo robię to rzadko....

Mi też lekarz wspominał coś o tym badaniu ale to dopiero ok 20 tygodnia. Podobna masakra i na dodatek trzeba godzinę czekać na pobranie krwi :((
tez mi szwagierka mowila ze fuj :(
a i mialam wam powiedziec ze mam ochote na sama cytryne :D :szok: i bym tak mogla jedna na raz zjesc.. bez cukru bez niczego...
co do 3d nie mialam w kolorze a zwykle czarnobiałe 3d- jedynie przepływy były w kolorze... 3d mialam w 14tyg, i bede miec na pewno w 22 tyg... moze bajer... ale moja babka uwaza ze trzeba i do innych lekarzy podsyla :nerd:

Ja chciałabym mieć to 3d ale nie wiem czy będę miała możliwość lecieć do pl.

niunians a ja mieszkam nad oceanem :-D więc jeździć nie muszę bo mam kilka metrów do oceanu... znczy z 15-20 m więc chodę kiedy tylko mi się znudzi siedzenie w domu:-D
a gdzy D jest w domu jeździmy gdzoieś dalej

Ja na początku miałam non stop ochotę na kwaśne - cytrynę, kwaśne śmiejżelki itp. Teraz wszystko mi wchodzi.

Co do 3D to nie wiem... Jeżeli lekarz poda wyraźną różnicę, to tak. Jeżeli jest to potrzebne to zrobię, a jeżeli nie, to nie. Może wyjdę na sknerę, ale nie chce mi się wydawać dodatkowych pieniędzy jeżeli nie muszę. Wolę przeznaczyć je np na ubranko dla dziecka.

Ale Ci dobrze... Mój Ł czasami pozmywa, rozwiesi pranie (wolę żeby prania nie robił, bo ostatnio jego białe skarpetki i moja koronkowa bielizna wyszły różowe :confused2:). Obiadki zazwyczaj jemy u mamy, chyba że w weekend coś zrobimy (gotujemy razem). No i Ł łózko ściele, bo to dużo noszenia. U nas pościel nie mieści się w szufladkach i musimy ją nosić do przyszłego pokoiku dziecięcego. Dlatego teraz to jego jedyny obowiązek ;-)

reklama
Witajcie dziewczyny
czy przyjmiecie mnie do swojego grona. Mam termin wg USG na 30 listopada, troszkę pozno Was tu znalazłam i mam sporo do nadrobienia. Mam 30 lat i jestem ze Śląska.

Do góry