reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Biofer biorę już długo ponad miesiąc i gin każe mi go brać nadal, żeby morfologia nie spadła, dostałam skierowanie na kolejne wyniki, idę 15 czerwca, wiec zobaczę czy coś się podniosła i czy w ogóle nie spadła, bo jak spadła to już nie zjem ani jednej więcej tabletki, bo mam masakralne zatwardzenia, boję się że urodzę przy wypróźnianiu- przepraszam za szczerość, ale męczy mnie to bardzo:szok:

Ide poszukac suszonych śliwek w jakimś otwartm sklepie, bo dziś święto i większość pozamykana, sok pomidorowy też kupię. Oby pomogło.

A co do ruchów dziecka w brzuszku, to moje na pewno się rusza aktywnie, bo na detektorze tetna to słyszałam, ale jeszcze nie czuję i gin powiedział mi, że około 20 tyg. powinnam czuć:-) juz nie mogę się doczekać.

A jeszcze miałam zapytać Was czy na piersiach tez macie tak jak ja duże i bardzo wyraźne żyły? jedna od spodu to mam fioletową i nie wiem czy to od za małego stanika czy ona się wylała- nie mam pojęcia, a zuważyłam po wizycie u lekarza i mu nie pokazałam, a sam nigdy nie proponował mi badania piersi.
Gdzieś czytalam, \ze od pewnego tyg ciązy żyły robia sie coraz wyrazniejsze i to normalne z powodu produkcji mleka czy cos. Ja tez od pewnego czasu mam nieco wyrazniejsze.

reklama
ej kobietki zauwazylam wlasnie na brodawkach takie malutkie kropeczki przezroczystego plynu. :eek: z tego co wiem to ze w ciazy wlasnie sie pojawia taki plyn ale czy to nie za wczesnie? :confused:

kaśka k
jak tam zdrówko, wracasz do żywych?? :tak:Jak maleństwo to zniosło

natalunia
komuś został tydzień i 5 dni do ślubu, wszystko dopięte już na przysłowiowy ostatni guzik? No i jak tam bukiet?

Etna suknię odbieram 2 dni przed ślubem, buty mam zamówione, w tracie szycia i welon będzie i reszta dodatków. Zostało mi tylko kupić świeczki, kobierzec, ikonę. Bukiet zamówiłam. Ale niestety nie mam żadnej fotki, bo w katalogu w kwiaciarni wybrałam (w końcu wiedziałam, że to właśnie ten bukiet chcę). A reszta zalatwiona. Tylko do spowiedzi pójść ;-) Dopiero wczoraj doszlo do mnie że za mąż wychodzę ;-)

Dla mnie to tez chore z tym chrztem, bo jesli nie ma przeszkód na ślub (tzn oboje rodzice sa wolni) to robia problemy, a np jesli facet jest juz żonaty to ochrzczą bez wiekszych problemów:baffled: My braliśmy cywilny tylko dlatego ze sie źle czułam w ciązy i nie chcialam brac ślubu koscielnego na siłe i ze wzgledu na to ze mam miec dziecko:no: ale jak najszybciej chcialam go wziąść, bo przez ten czas (zanim doszlam do siebie po porodzie, przygotowania i inne tez trwaly) to czulam sie jak kryminalistka jakaś:baffled: ani do spowiedzi nie moglam isc ani do Komuni św. To chore bo niby jak sie mieszka ze sobą to sie grzeszy a jak nie mieszka sie razem to oczywiscie nie:-D

Jesli chodzi o "co łaska" to nie wiem jak jest gdzie indziej ale u nas ślub KOSZTUJE ponad 1200zł:szok:

Natalunia - a jak samopoczucie?? Nerwy troche są??

Dziewczyny na zatwardzenie sa dobre sliwki, ale o swierze teraz ciezko. Babcia mi ostatnio powiedziala ze dobre sa kiwi i po nich mi lepiej, nie wiem czy to zbieg okolicznosci:sorry: No i jablka surowe tez dobre podobno. Ja jem ich duzo ostatnio i nie mam problemow. Ogolnie to chyba wiekszosc owocow pomaga bo maja duzo blonnika

Ale mam pytanie czy Wy tez po witaminach macie takie czarne kupki:-D

z tymi kupkami to racja. U mnie bardzo często są czarne i nie wiedziałam od czego.

Nerwów nie ma. jakos oboje się nie boimy i jest nam z tym dobrze. Inni to z nerwów maja biegunki przez tydzień i płaczą. My nie bierzemy do głowy. Pewnie dopiero w dzień ślubu będzie nerwówka ;-)

Co do chrztu i "co łaska" to u nas naprawdę jest co łaska. Każdy daje ile może dać. Ja należę do parafii przy klasztorze NMP w Supraślu, więc tu ejst trochę inaczej niż w parafiach, gdzie są baciuszkowie (księża mający żony). U nas da się wyczuć klasztorny nastrój i skromność. Jest magia w tym wszystkim. Dlatego dziwię się, jak znajomi mowia, że nie dostali rozgrzeszenia (nie ludzie osądzają innych tylko Bog, a Bóg każe wybaczać). Ale co wiara to inne obyczaje :tak: Zawsze trzeba być tolerancyjnym. A w naszym przypadku to chyba najlepiej widać - ja jestem prawoslawna, a moj Ł katolicki. I nie ma z niczym problemów. podwójnie obchodzimy święta :-p

W dzien ślubu raczej nerwow nie będziesz miała, bo jest tyle spraw "na ostatnią chwile" że nie ma kiedy sie zastanowić:-D Mnie jedynie dopadło zdenerwowanie wieczór przed, jak juz szłam spać i pomyślałam co bedzie nazajutrz, to dopiero były motylki w brzuchu:-D

Pewnie tak ;-) Znając życie to ja też przeddzień ślubu bedę się denerwować, że to już jutro. A pewnie tak to szybko minie, że zostanie tylko obrączka na palcu :tak:

reklama
Milencia - moja kolezanka od poczatku ciazy miala siare i nieraz rano budzila sie zalana:tak: Ja nie mialam wcale do konca ciazy, ale teraz jak juz bylam w ciazy to karmilam jeszcze córke i sama mówila "ble" jak mleczko płynelo - pewnie juz siara sie pojawila:tak: Takze roznie to bywa

Do góry