reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hej babeczki!!
tez mnie troche nie bylo a Wy tyle naskorbalyscie:-)
Ja 12.03 bylam u gina bo ciagle mam to cholerne plamienie..juz coraz mniej ale mam i jak bylam u gina to widzialam tentno bobaska i ogolenie pomimo plamienie lakarka mowila ze wszystko ok wyglada!!ale mam duphaston brac dalej ehh..babeczki nie wiecie skad sie takie plamienie bierze??
passingby a Ty jak sie czujesz?juz nie ma plamienia w ogole??lezysz caly czas??ciesze sie ze betka ci rosnie:-)
Olica ja tez sie nacisnelam tak jak pisalas i nie boli!!

macie jakies sprawdzone sposoby na mdlosci??:-D:-Dpozdrawiam

reklama
Kasiiula ja wczoraj wymiotowalam chuba dlatego ze zupa mi zaszkodzila...dzis sie ok czuje hehe ale nie wiadomo co bedzie jutro!!tez mam nadzieje ze mdlosci/wymioty mnie omina aby...mowisz ze pochalaniasz tony pomaranczy hmm...z tego co pamietam to nie mozna az tyle cytrusow jest hehe ale spytaj sie lekarza czy tyle pomaranczy mozesz jesc...ja tez w pierwszej ciazy jadlam duzo owocow i naszczescie nie odbila sie to na bobasku...

butterfly27:tak:byłam u gina i jestem na L4,bo boli mnie brzuch i mam mdłości.
Następna wizyta 26.03 może zobaczę serduszko mojej dzidzi ?:-)

Witam wsyzstkie!!!
Chyba za szybko sie cieszylm, ze zadne dolegliwosci mnie nie dopadly, bo zblizam sie do 7 tyg i cały dzien mam mdłosci. :baffled: A jak jestem glodna to juz w ogole! O rany, a jaka zgaga mnie dopada po sosie czosnkowym i po śledziach... Na mdlosci nie moge nic polecic, bo to chyba sprawa indywidualna i sama jeszcze nie wiem jai sobie z tym poradzic, a co do zgagi, to kolezanka polecila mi podjadanie migdalów. podabno moze pomoc

hej babeczki!!
tez mnie troche nie bylo a Wy tyle naskorbalyscie:-)
Ja 12.03 bylam u gina bo ciagle mam to cholerne plamienie..juz coraz mniej ale mam i jak bylam u gina to widzialam tentno bobaska i ogolenie pomimo plamienie lakarka mowila ze wszystko ok wyglada!!ale mam duphaston brac dalej ehh..babeczki nie wiecie skad sie takie plamienie bierze??
passingby a Ty jak sie czujesz?juz nie ma plamienia w ogole??lezysz caly czas??ciesze sie ze betka ci rosnie:-)
Olica ja tez sie nacisnelam tak jak pisalas i nie boli!!

macie jakies sprawdzone sposoby na mdlosci??:-D:-Dpozdrawiam

Widzisz Ty plamisz i bierzesz Duphaston.

Ja nie plamię, ale mam silne bóle brzucha i też dostałam Duphaston.

Tzn od kiedy go biorę brzuch dużo mniej boli-tylko leciutko, ale i tak się martwię, a wizyta dopiero za 1,5 tygodnia...

Jestem w szoku z tymi waszymi mdłościami.

Jestem w ciąży licząc od okresu 7 tygodni tzn dziś zaczęlam 7 tydzień.
Licząc od zapłodnienia dziś zaczęlam 4 tydzień i w ogóle mnie nie mdli, wręcz mam apetyt.

Oby jak najdużej :-)

Napiszcie ile jesteście w ciąży od zapłodnienia, bo chcę porównać do siebie te wasze mdłości :-)

Tzn od kiedy go biorę brzuch dużo mniej boli-tylko leciutko, ale i tak się martwię, a wizyta dopiero za 1,5 tygodnia...

Licząc od zapłodnienia dziś zaczęlam 4 tydzień i w ogóle mnie nie mdli, wręcz mam apetyt.

Napiszcie ile jesteście w ciąży od zapłodnienia, bo chcę porównać do siebie te wasze mdłości :-)
Od okresu w srode zaczne 7 tydz (mamy poniedz.) i cieszylam sie ze nic mi nie jest, a tu masz babo placek... na szczescie nie wymiotuje (obym za szybko tego nie powiedziala), ale nie fajnie sie czuje gdy na mysl o tym co zwykle jadalam mam reakcje wymiotna.

do misia2627
Wiatam serdecznie i gratuluje.Jak bedziesz miala ochote to odezwij sie do mnie na privat(pochodze tez z Pily :)

Do gie-oska to widze ze u Ciebie identycznie jak u mnie tez plamie i to w sumie juz ponad tydzien.Bylam u lekarza,serduszko bilo,wszystko ok a lekarz stwierdzil ze ta krew to pozostalosc po ostatniej@ od samego poczatku ciazy biore progesteron 3x2 poniewaz pierwsza ciaze stracilam :( przestalam sie juz denerwowac faktem ze plamie,skoro lekarz twierdzi ze jest ok no to tak musi byc i Ty tez sie nie denerwuj bedzie dobrze :)

a co do mdlosci to tak ogolnie juz nie moge wytrzymac,coraz gorzej,albo burczy w brzuszku albo mdlosci okropne,no ale skoro to nalezy do objawow ciazy to trzeba przez to przejsc i czekac az sie poprawi :)

4 tydzien od zaplodnienia ;), mdlosci brak :)

reklama
Dziewczyny mam pytanie.. Jakich testów ciążowych używacie?? Bo ja nie jestem jeszcze specjalistką, a dzisiaj wybieram się do apteki i nie wiem jakie kupić :) Doradźcie coś ... :)))

Do góry