reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Etna pisałam z nia wczoraj i mówiła , ze koło 15 ma byc w domu. Dam jej troche czasu i koło 16 zadzwonie:)

Moja siostra sie smiała , ze powinnam tam z M robic. Wyjsc na miasto uwalać sie w jakimś soku i cóź robić ... w mokrym i brudbym nie moge chodzic wiec sruuuu do sklepu :p

reklama
hej laseczki :)

my dzis pospalismy do 9 ;D i o 14 Olis zasnął przy moim czytaniu bajek :)
Ja dokonczyłam zupkę buraczkową, podczytalam listopad, piję kawkę capuccino marcepanową, jem male pączusie i mykam do wyrka.....juz nozkami przebieram :) u mnie pada od rana non stop :/

napisze tylko ze dzis od rana OLis mnie zaskakuje pozytywnie, wstał o 9 zrobilam flaszkę mleka na pepti z kaszką malinową 200 ml a On chce więcej, a ze nie mialam juz pepti to zrobilam 80 ml mleczno ryzowej waniliowej a On chce jeszcze wiec zrobilam drugie 80 ml albo i wiecej - suma Olis zjadł na sniadanie (a jadł tez o 5) ok 400 ml butli - no sama uwierzyc nie mogłam hehehe
przed drzemką zjadł II sniadanie ok 14 i poszeł spac. po snie dam mu zupke i nie podaruję bo taka pyszna! drugiego dania dla niego nie mam wiec jak nie zje nie wiem co mu dam ;/
drugie zaskoczenie to to ze Olisia zostawilam z babcią na godzinę a sama skoczylam po mleko, zakupy itd a Olis byl mega grzeczny, jak przyjechalam bawił sie sam z godzinkę non stop w kuchni w szafkach rękawiczkami jednorazowymi, koszem na zakupy i pojemniczkami na zywnosc z ikea, kupilam ich z 17 sztuk roznej wielkosci. potem bawil sie kolejką z ikea i innymi rzeczami a ja moglamw szystko zrobic, bawilam sie co jakis czas z nim ale widzialam ze mnie nie potrzebuje :)

Dziunka wrocilas juz do zdrowka?

edit...dziewczynki a co sie stało z mamą wrzesniową, cos doczytalam ze miala isc na operację kciuka? co się stało? Boze jakie to smutne!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Etna, ja staram się nie rozpamiętywać takich smutnych wydarzeń, bo jestem katastrofistką jeśli chodzi o sposób myślenia i obawiam się, ze mogła bym od tego zwariować, albo wpaść w jakąś depresję.

I też czasem jak pomyślę o czymś takim jak śmierć tej dziewczyny z wrześniówek (Pati która zginęła w zeszłym roku też była z tego forum) to patrzę na Alę i wyć mi się chce.
Najgorsze jest to, że mam też takie myśli związane z drugą ciążą, strasznie się boję że coś będzie nie tak, że będę musiała iść do szpitala, albo, ze będzie jakieś zagrożenie...

Martolinka, no to do roboty!! :-)
Ja dopiero w poniedzialek mam gina, to i zobacze, co mi powie ;-)

Milego popoludnia, lece rybke przyprawiac ;-)

Dziewczyny to jest normalne że boimy się o swoje dzieci.Ja też się boję i nie wyobrażam że mogłoby mnie zabrakną.Nie mogę znieśc myśli że Kacper mógłby zostać sam.Dlatego też chcę mieć jeszcze jedno dziecku.Zawsze łatwiej jak się ma rodzeństwo.

Lotka ja tez mam dzisiaj rybke :) normalnie mojemu w panierce smaze a dla siebie jeszcze nie wiem........

Echhhhhhhhhhh laski nie współpracujecie. Pisałam i to pogrubionym żebyście rzucały pomysłami kogo widzicie na moderatora lub moze sa jakies chetne? kurde a tu zero :( tylko martolinka wskazała anawawka i tyle....... chyba zostane sama.....

hej
ech życie jest kruche niestety ,nigdy nie wiadomo co nas może spotkać , dlatego ja nie czytam takich rzeczy bo potem mi to w głowie siedzi
agrafka wyciągnij sobie wkładkę ze swoich butów i zmierz ją , a potem sobie kup buty z podobną wielkością wkładki i powinny pasować ;)
martolinka do dzieła :)))
narzekacie na pogodę a u mnie tak jest ciągle :) ale już przywykłam ,mam dobrą kurtkę p/deszczową (Kuba też) jemu zakładam kalosze a sobie adidasy i śmigamy po polku :) bo inaczej to bym mało z domu wychodziła :)
zabieram się zaraz za obiad -dziś pierogi z borówkami :)

mama ja proponuję Pole :tak:

U mnie miały być dzisiaj pierogi z soczewicą ale nie ma postu więc będzie jakieś mięcho.Mąż pracuje do 20 więc wtedy zjemy.
Kurcze nie mogłabym w Anglii mieszkać.

Mama nic nie podpowiem.Najlepiej żeby któraś się zgłosiła na ochotnika:-)

mama jezeli chodzi o mnie to mi to obojętne jest kto bedzie modem...moze jest jakas chętna dziewczyna i obejdzie bez sond, wyborów itd bo dla mnie to zbyteczne No chyba ze bedzie 3 dziewczyny, ktore będą taaak bardzo chciały byc modami wtedy spolecznosc listopadowa wybierze :) a jak jest chętna tylko 1 lub dwie to moim zdaniem niech będą. Dziunka kiedys byla i ostatnio cos wspominala ze tez moze byc..czy mi sie pomerdalo?
Kto chętny na moda rączka w gorę :) ja dziękuję :)
Kilolek? Marta nie chciala kiedys, a teraz? Anawawka? , Azza? Etna? Lotka?

reklama
Do góry