reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hej dziewuszki czytam Was przy snaidanku :)

Olis juz przed spacerem chyba byl spiący bo chcialam z nim na miasto jechac to nawet nie chciał wejsc do fotelika w aucie, wiec wyciągnął mnie na spacer na moich rękach do pociągu. Poszlismy tak daleko a wracac myslalam ze mi ręce odpadną bo tylko troszkę chciał chodzic, W dodatku strasznie wieje u nas i jak wracalismy polną drogą kolo torów wiało jak cholera, Olis mi na rękach usypiał. Zaszlismy do sklepu, w domku od razu poleciał do lozeczka. Musialam go namawiac zeby przyszeł na II sniadanie. Zjadł, umyłam go, poszlismy do sypialni a on mnie wygonił, mowi "nie nie nie" i krecił głowką i paluszkiem....tak zawsze robi kiedy robi kupkę i zebym mu nie przeszkadzala kiedy jest w innym pokoju. Wiec wyszłam, zagladam za sekundę a biedak juz spi :)

Dziewczynki dlaczego Was zszokowała zyletka - scinacz do pedicure? W gabinecie się tego uzywa, to cos takiego: SCHOLL Ścinacz do zrogowaceń naskórka Vitasense.pl
taki przyrząd najlepiej usuwa zrogowaciały naskórek pewnie są jakies inne sprzęty ale ja mam cos takiego między innymi.

Dziunka pedicure drogo i niedrogo, u nas pnad 100 zł a ja bez zarobków wiec wolę takie pieniążki przeznaczyc na cos innego, troszkę szkoda na "pięty", kiedy mogę sobie sama zrobic :)

Olis spi a ja nie wiem w co ręce włozyc...a siedzę na BB, ECH!!!

reklama
Uleńka, to fajny spacerek zaliczyłaś..a żyletka - ja pomyślałam o typowej żyletce, a ten ścinacz to mi przypomina..otwieracz do butelek, hihihi..ja tam się nie znam, chodziłam jedynie na manicure..

Ula tak tego się kiedyś używało.Teraz w lepszych salonach nie używa się tak inwazyjnych sprzętów.Jestem kosmetyczką i stylistką paznokci.
Stosując żyletkę szybciej naskórek odrasta.Jest to błędne koło i można sobie krzywdę zrobić.

dzięki Gosiu tak wlasnie zauwazylam ze jeszcze niedawno nie mialam takich pięt jak teraz, winię niestety zyletkę ae po niej stopki są takie sliczne ;p u mnie nadal tego uzywają, chyba ze juz z rok nie bylam i cos sie zmienilo? A co jest teraz na topie? peelingi?

Od ponad trzech lat nie pracuję bo najpierw jedna ciąża,potem druga i siedzenie w domu przymusowe.Teraz z małym więc nie jestem na bierząco ale tak peelingii i rózne kremy zmiękczające naskórek.Po każdej kąpieli wsmarowywanie choćby balsamu.Lepsze są specjalne do stóp,pięt.

hej dziewuszki czytam Was przy snaidanku :)

Olis juz przed spacerem chyba byl spiący bo chcialam z nim na miasto jechac to nawet nie chciał wejsc do fotelika w aucie, wiec wyciągnął mnie na spacer na moich rękach do pociągu. Poszlismy tak daleko a wracac myslalam ze mi ręce odpadną bo tylko troszkę chciał chodzic, W dodatku strasznie wieje u nas i jak wracalismy polną drogą kolo torów wiało jak cholera, Olis mi na rękach usypiał. Zaszlismy do sklepu, w domku od razu poleciał do lozeczka. Musialam go namawiac zeby przyszeł na II sniadanie. Zjadł, umyłam go, poszlismy do sypialni a on mnie wygonił, mowi "nie nie nie" i krecił głowką i paluszkiem....tak zawsze robi kiedy robi kupkę i zebym mu nie przeszkadzala kiedy jest w innym pokoju. Wiec wyszłam, zagladam za sekundę a biedak juz spi :)

Dziewczynki dlaczego Was zszokowała zyletka - scinacz do pedicure? W gabinecie się tego uzywa, to cos takiego: SCHOLL Ścinacz do zrogowaceń naskórka Vitasense.pl
taki przyrząd najlepiej usuwa zrogowaciały naskórek pewnie są jakies inne sprzęty ale ja mam cos takiego między innymi.

Dziunka pedicure drogo i niedrogo, u nas pnad 100 zł a ja bez zarobków wiec wolę takie pieniążki przeznaczyc na cos innego, troszkę szkoda na "pięty", kiedy mogę sobie sama zrobic :)

Olis spi a ja nie wiem w co ręce włozyc...a siedzę na BB, ECH!!!
zawsze mnie ten sprzęt przerażał, na szczęscie nigdy nie miaąlm z nim do czynienia. Ja jak robię sobie sama to uzywam tarki (ale może mam mnie zrogowaciale, no nie wiem) a potem kremów - od razu po z silikonem a codziennie z kwasami Aha i nei jest źle.Ale strasznie drogo u was ten pediciure, u mnie 30zł. Może rozejrrzyj się po tańszych salonach, nie jest powiedzane, ze zrobia gorzej jak za niższą cenę

Kilolek u nas 30 zł to manicure kosztuje :)
pięt nie mam bardzo zrogowaciałych, bo zawsze kosmetyczka mowi ze mam ladne, ale zauwazylam ze po tej zyletce są o wiele fajniejsze, tarka tak ladnie nie zetrze wszystkiego. tylko wlasnie minus-im wiecej stosuje sie tej zyletki tym szybciej wszystko odrasta, to tak jak ze skorkami u paznokci, jak kiedys regularnie wycinalam to rosły bardzo szybko, teraz nie wycinam, paznokcie mam pozal sie Boze ale skorki ok :)
szukam zasłonek dla Olinka a obiad chyba sam sie zrobi ;p

no u mnie też maniciure 30 hmm to moze pediciure 40, nie wiem dokładnie, bo zawsze zacoś tam jeszcze płace, ale na pewno nie wiecej jak 40

Właśnie się zarejestrowałam telefonicznie na to badanie prenatalne po 20 tc..powiedziałam rejestratorce, że mam skierowanie ze względu na wcześniejsze poronienie. Kazała mi przynieść wypis ze szpitala, więc może będę miała to badanie za darmo??
biggrin.gif
W każdym razie mam wizytę tam 14 lipca, a tydzień później, znaczy 20-go lipca zwykłą wizytę u mojej ginki..

reklama
hej laski!!100 lat mnie nie było ale mam jakis szał na sprzatanie i co chwile cos robie. Dzieki organizacji i determinacji mam wszystko czyściutkie - a zawsze coś u mnie kulało. Jak z podłogami i kurzami to to łazienka np brudna itp a teraz lux :D
Kilolku ja zyje napisze Ci wieczorem PW jak bede miała spokój bo teraz pisze na szybko przy plątającym sie Marcelu.
Martolinka ty tez skorpion :D ja tez !! :D z 8 list. jak i Marcel :) widzisz troche szybciej z tez bylibyście z jednego dnia.
U nas wszystko dobrze, młody dokazuje ze hej. Ale dzisiaj go przegoniłam na spacerze ze hoho. Zjadł prawie całą miseczke kaszy gryczanej z gulaszem + prawie pół miseczki zupy. Wow normalnie szacun :D ide poczytac was potem. mam nadzieje ze nie mam co moderowac za bardzo bo nie wiem czy Was nadrobie ;/

Do góry