reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
To my sie musimy powymieniać - rybki za rośliy bo ja mam dżungle w akwarium

etna u mnie jest to samo - Kuba mówi do mnie babciu ewentualnie "mambciu", po rau godzinach razem mu sie naprawia a i Michal do mnie baba mówi a do teściowej mama i Kuba tez na babcie mama mówi. Oni dobrze wiedza kto jest kto i kochają nas najmocniej na świecie milością bezwaruunkową tylko im sie troche nazwy mieszają.
Czasem to aż mnie ściska jak sa niegrzeczni np lejją się bez opamiętania aż się krew leje ja na nich się wsciekam, nawrzeszcze, kare zadam a oni u mnie pociechy szukają i siie tulą.

Ostatnia edycja:
Nie martw się Etna.Przestanie mówić baba. Tak teraz ma. Co zrobisz.
Usmiechnij się. Jutro będzie lepiej,zobaczysz :-)
Idz spać.Wyśpij się.
wybaczcie, ale usunelam posta
jutro sie wyspie i bede miala nowe sily na życie:)
To my sie musimy powymieniać - rybki za rośliy bo ja mam dżungle w akwarium
jestem za za taka zamianą :)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
etna nie martw się mój też do mnie mówi baba za to do babci ada ;) , jeśli chodzi o teściową to może porozmawiaj z nią , jej się może wydaje że robi to też dla ciebie a nie wie że ty tego nie chcesz , że twój odpoczynek będzie równie dobry jak spędzisz czas z synkiem :)
myślę że to pomoże ;) trzymam kciuki :)

etna nie martw się mój też do mnie mówi baba za to do babci ada ;) , jeśli chodzi o teściową to może porozmawiaj z nią , jej się może wydaje że robi to też dla ciebie a nie wie że ty tego nie chcesz , że twój odpoczynek będzie równie dobry jak spędzisz czas z synkiem :)
myślę że to pomoże ;) trzymam kciuki :)

dzieki :))))
o niczym innym nie mysle tylko o tym zeby byc z nim 24 godz na dobe i nie myslec o tym ze wakacje sie skoncza za dwa miesiace i trzeba bedzie isc do pracy

Dziunka to daj znac co z tym testem. A jakie Ty masz objawy hmm?
ciekawe czy ja bede miec hahahahaha :D
co do mówienia mama, tata to Marcel na nas mówi mamuś i tatuś ewentualnie tati. Ale pomieszało mu sie z babą bo jemu każą mówić baba ja mówie do tej samej osoby mama i on zgłupiał wiec wołał baba mama maba :D wszystko na raz a potem maba :) - połączył sobie dwa wyrazy

Dobrze ze juz wakacje moze moj synek przestanie mowic do mnie baba :((((((((((((((((

Kochana ja też przez to przeszłam z Julką:tak: do tej pory pierwsze dwa dni po przyjeździe od babci Julka do mnie mówi "babciu", a u niej wiem że przez pierwszy dzień "mama". Na zasadzie mylenia się;-)
Asia tak nie robi JESZCZE ale zauważyłam jedną cudowną rzecz u teściowej - nie pozwala sobie na to. Mówi , że jest babcią, a nie mamą, a mama jest w pracy. I powtarza do oporu właśnie jak Asia nawet to "mama" wypowie do sufitu.

Dziunka to daj znac co z tym testem. A jakie Ty masz objawy hmm?
ciekawe czy ja bede miec hahahahaha :D
co do mówienia mama, tata to Marcel na nas mówi mamuś i tatuś ewentualnie tati. Ale pomieszało mu sie z babą bo jemu każą mówić baba ja mówie do tej samej osoby mama i on zgłupiał wiec wołał baba mama maba :D wszystko na raz a potem maba :) - połączył sobie dwa wyrazy

My z moją mamą mówimy sobie tak jakby na Ty, rzadko kiedy mama więc problemu nie ma:-D ale Asia do swojego taty w pewnym momencie zaczęła mówić "ADAM". Przeszło;-)

Co do ciąży - to sikam co chwilę, i czuję takie rozciąganie w podbrzuszu, a także dyskomfort podczas współżycia - jestem sucha jak sahara, mam mocno wyostrzone zmysł smaku i zapachu;-) tylko z Asią jeszcze byłam mega senna:eek: za to z Julią nie...
W każdym razie tak jak przy Asiu już wiedziałam w 2 tyg że jestem w ciąży, tak wychodzi na to że tu też trafiłam. Mój A zje śniadanie i idzie do apteki - baba to sobie pomyśli - w Boże Ciało testy kupować:-D

Jabłecznik pyszny i Asi dzisiejsze śniadanie - kawał jabłecznika + paprykowe chipsy z parapetu julki:szok: mega zdrowo i pożywnie:baffled:

Witajcie:tak:
wysłałam panów na plac zabaw tak na chwile bo u nas tak wieje , ze głowe urywa. Dzis siedzimy w domku . Pojedziemy do mojego tescia z obiadem i to na tyle :) Trzeba troche poleniuchowac:tak:

Etna kochana powiem Ci tak.. Nie wymagajmy od dziecka zeby w pełni kontrolowało nomenklature , której dopiero się uczy. Dla Antka tata to czesto mama i odwrootnie. Uwierz mi , ze Pawełek doskonale sercem czuje kto nosił go pod swoim serduszkiem. Czasem pomyli mu się "nazwa" , bo ma do tego prawo. Z drugiej strony też dobrze , ze wspaniale czuje sie w babci towarzystwie. Co czułabys gdyby rozpaczał za kazdym razem zostajac z nia? Uszy do góry babo i się nie rozczulac prosze- jutro osobscie Ci nakopie. :tak:
M szczesliwy z przeentu :tak: nie spodziewał sie i był bardzo zaskoczony , gdy Antek wreczył mu ramke raniutko:tak:

Dziunka i co i co?

ranyyy ja ciążą czy nieciążą Dziunki tez zyję ;p ale czuję ze chyba nie (wiedzma ze mnie ;p ) bo chyba wyczytalam ze Dziunka okres miala a potem to tylko moglaby przez zapylenie hehehe slyszalam ze bedac w ciązy mozna miec okres ale nikogo takiego nie znalam :) Dziunka no testuj sie bo wszystkie tutaj czekamy :) edit...a aptekę macie dzis otwartą?

Moj Olis wstał o 5.30 z płaczem i nie spał dalej. Teraz po II sniadaniu salatka z makrelą padł przy czytaniu bajeczki :) My z męzem tez padamy i dziemy spać :)

Od rana krzątalam sie po domu, ciągle cos. jakbym nie mogla wstac i zacząc dnia od sniadania, ciagle cos muszę robic (sprzatac, prac, wywieszac itd - rutyna mnie zżera )

Olisia cos ugryzło albo się czyms ukuł i ma dłon spuchniętą ;/ Zdarzyło sie to dwa dni temu i tylko miał jakąs kropkę, na drugi dzien troszkę spuchło a dzis jeszcze bardziej. Na początku myslalam ze to moze roza go ukuła, bo przeciez gdyby jakas osa to spuchłoby od razu, ech...bylam wczoraj u lekarza i dał zyrtex, smaruję fenistilem i mam nadzieje ze się sytuacja unormuje :)

mykam spac :)

Dziunka a co Ty tyle napiekłas ciast? podrzuc mi kawaleczek jabłecznika dla Oliska :)

pomysłu na obiad brak dla małego....ech wczorajsza zupa byla niezjedzona :(

reklama
dziunka i jak??;-)
martolinka super, ze M zadowolony z prezentu:tak: moj jeszcze nie dostal bo spi:( wrocil z pracy po 3 i oczywiscie zanim zjadl, zanim sprawdzil poczte itp. to przed 5 sie polozyl, Kuba rano Go obudzil ale byl nieprzytomny:no:
zreszta ja dzisiaj tez jakas nieprzytomna, nie wyspalam sie kompletnie, zasnelam gdzies po 1 a od 6 spac juz nie moglam, sama nie wiem czemu.
A prezent czeka, Kube wlasnie polozylam bo tez wczesniej dzisiaj wstal i jak wstana na obiad to maz dostanie:-)

a jesli chodzi o mowienie Kuby to do mnie czesto mowi Lala:baffled:
do meza tata, do mnie tez mowi mama ale nie wiem skad On wzial ta lale:szok:
a babcia i dziadek to nie mowi bo nie ma do kogo:( jak ostatnio byl u nas ojciec meza to bardzo ladnie powiedzial Dziadek dwa razy az w szoku bylam bo On malo mowi. W lipcu ma przyleciec znowu babcia (moja mama) wiec moze bedzie mowil baba:-) czesto dwonimy na skype i mu tlumacze, ze do babci czy dziadka ale czy rozumie, sama nie wiem. Nie ma ich na codzien.

Do góry