reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Mama spokojnie:tak::tak:
nie denerwuj sie tak;-)
mi tez czesto cos wypada z lodowki ale glownie z mojej winy:zawstydzona/y:

kilolek spodnie supeer, mam bardzo podobne ;) teraz juz troche za duze bo kupilam jej kilka msc temu ale czulam sie w nich bardzo dobrze:-)
wielki plus tych spodni to to, ze maja gumke w pasie i moj mega "zgrabny" brzuszek tak nie wystaje:-D

reklama
kilolek super spodnie !!!! musze kurcze obliczyc budżet i tez takie kupuje normalnie :D:D chociaz podobają mi sie tez takie z długimi nogawkami a ze sciagaczami - bratowa ma takie i sa swietne..........tylko nie wiem jakby one wygladały na takim kurduplu jak ja

Ostatnia edycja:
Zapomniałam Wam napisać ze w końcu zeszłam do tego sklepu z dziewczynkami, wychodzimy już z niego, mówię "Do widzenia" i nagle staje Asia, odwraca się do pani i macha i mówi "NENIA", a Pani też jej odpowiedziała więc się nie przesłyszałam:-D

no spodnie faje tylko dla szczuplaka, dlatego się tremuje

Michaldzisiiajj powiedzial "maku" co w wolnym tłumaczeniu mialo znaczyc kuba. DO tej pory nie umial kuby nazwac i bardzo sie z tym biedzil

edit...wywalilo mi posta wiec w skrocie:)

hej dzieczynki
jestem w szoku bo dopiero teraz weszlam na bb ;/

oszalalam znowu i biorę sie pwoażnie za jedzonko małego :)
moja siostra korzystala kiedys z książki pięciu przemian Anny Ciesielskiej http://centrumanna.pl/
ja podglądam bloga kobiet ktore wprowadzily cos podobnego dla dzieci:
http://kuchniapieciuprzemiandladzieci.blog.onet.pl/ mają książkę ale chyba tylkow wersji elektronicznej: http://www.escapemagazine.pl/369695-kuchnia-pieciu-przemian-dla-dzieci-zdrowych-i-alergicznych
podglądam tez bloga mamy ktora dosc fajnie moim zdaniem gotuje dla coreczki:
http://www.escapemagazine.pl/369695-kuchnia-pieciu-przemian-dla-dzieci-zdrowych-i-alergicznych dzis ugotowalam tą zupkę oraz robię jabłuszko pieczone z bananem i jagodami dla Olinka.

dalej zapomnialam co mialam napisac wiec mykam :)

aha blog http://wczesnaedukacjaantkaikuby.blogspot.com/search/label/20%20miesi%C4%99cy%28months%29 mi dal kopa do dzialania, na zdjęciu chłopiec jest parwie w wieku naszych dzici a jakie ma cudne zajęcie :)

Ostatnia edycja:
Mama wyślę Ci obiadek jak tylko skończysz dietkę:tak:
Kilolku spodnie super!!! bajka:tak:

A my z Antkiem zaliczylismy juz ksiegarnie i zrobilismy prezent na jutrzejszy dzień taty. Kupiłąm Ramke i odrysowałam małego raczke a on juz kilka swpich kresek domalował. Podpisałam , oprawiłąm i SI:-D M chyba bedzie zadowolony

prawie zapomniałabym ze jutro sklepy zamkniete

ja muszę zakupy jeszcze zrobic i prezent dla taty kupic, jakos tylko A. mysllalam ale chyba te czekoladki rozdziele dzisiejsze.

Ulaa macie ciiastoline? Moi to uwielbiają, wyciskaja, formuja, no babrza sie na calego (wlacznie z kotem) Michał widze lepszy w te klocki od kuby jest. W sumiesa na tym samym poziomie a 2 lata roznicy miedzy nimi

Zapomniałam Wam napisać ze w końcu zeszłam do tego sklepu z dziewczynkami, wychodzimy już z niego, mówię "Do widzenia" i nagle staje Asia, odwraca się do pani i macha i mówi "NENIA", a Pani też jej odpowiedziała więc się nie przesłyszałam:-D

Dziunka, ala ostataio tak samo mnie zaskoczyła. Mam mały sklepik pod blokiem do ktorego teraz często muszę wstępwoac jak wracamy z placu zabaw bo raz wstąpilam i kupiła Ali bułkę, wiec teraz jest za każdym razem "bułka, bułka kup kup".

Ostatnio wychodzę, mówię do widzenia a Alutka "DZIENIA" :)

Dziś też się nieźle uśmiałam - mówię daj mi garnuszek to nasypię ci płatków. Ala daje i mówi "PROCHA" :) zdaje się, ze chodziło o proszę :))))

ja muszę zakupy jeszcze zrobic i prezent dla taty kupic, jakos tylko A. mysllalam ale chyba te czekoladki rozdziele dzisiejsze.

Ulaa macie ciiastoline? Moi to uwielbiają, wyciskaja, formuja, no babrza sie na calego (wlacznie z kotem) Michał widze lepszy w te klocki od kuby jest. W sumiesa na tym samym poziomie a 2 lata roznicy miedzy nimi

Kilolek wczoraj kupilam taką w naszym osiedlowym sklepie, jakis kubeczki itd podobno mozna odciskac itd. Kurczę tylko to ok 7 zł kosztowalo boje sie zeby mu nie zaszkodziło jak paluszki np. weźmie do buzi. Bede pilnować. I jak sie spodoba kupię taką z prawdziwego zdarzenia, chociaz nie wiem czy on jesczez nie za maly na te wyciskane stwory.

zupka pyszna........dla nas zrobilam grzanki z ziolami prowansalskimi. Jestem ciekawa jak dziedzicowi zasmakuje. Narazie spi bo dzis pospalismy do 9.30!!! szok szok szok :)

reklama
Fajnie że nam dzieciaki tak teraz zaczynają mówić:tak: chociaż u nas to w większości także powtarzanie. Dziś Julia wałkowała z młodą 'jeden, dwa, trzy" i młoda już wie że po jedynce jest dwa. Zapamiętała:tak:a brzmi to tak "ede, dła, tci":-D ale dam sobie głowę obciąć że jutro już nie będzie pamiętać:tak:

Ula nie jestem przekonana do tej zwykłej ciastoliny:no: tym bardziej dla takich maluchów.

Do góry