reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

witam

dziekuje za wszystkie cieple slowa

my walczymy caly dzien, juz teraz wiem co to jest angina u dziecka :(((
Pawel jeszcze dobrze nie zasnal, a ja albo robie inhalacje, albo zbijam goraczke
Padam na pysk, a tu trzeba dalej walczyc .....

reklama
Zdróweczka dla Pawełka, Asi i Alicji. Mam nadzieje, że im szybko poprzechodzą te choróbska...

Dziunka to mówisz, że miodek zrobiłaś? Kurcze, może tez się skusze ale musiałabym gdzieś poszukać kwiatów bo koło nas juz są dmuchawce...

Ja dziś rano odebrałam Konradka od dziadków więc jesteśmy w pełnym składzie :)))

Dzień dobry!!!
Goście jeszcze śpią a Antek od 6 buszuje:cool2:
Mąż wczoraj robił mi pyszne drineczki a dziś nastawia się na piwko grillowe:tak:

Mama wiedziałam , ze jestes u rodziców wiec sie nie martwiłam:tak:
M zostaje z małym a ja lece na łąke zbierac mlecze , bo tu strasza , ze dmuchawce już są:tak:

do napisania

u nas weekend zaczyna sie... 37,7 u Alicji... i lekki mokry kaszel. super.
ale poczekam jeszcze, nie bede szla do lekarza bo Ala humor ma calkiem niezly, moze jakos sama sie z tego wykaraska...

Eh, mialam isc na zakupy bo nie mam co na tyłek włożyć, Ala tez nie bardzo, a tu masz...

Zdrówka dla Pawełka i Alusi!!!
Swoją drogą u nas w przychodni pustki a tu aż trójka dzieci chorych.

U nas w końcu nastała wiekopomna chwila: ASIA ANI RAZU W NOCY NIE POPROSIŁA O PIERŚ!!! :laugh2:Dopiero o 6 rano - ale dałam mleko w butli a potem trochę pocycać.

I pytanie do mam dzieci butelkowych - ile Wasze maluchy piją obecnie i w jakich porach. A konkretnie - rano zawsze też dajecie?

Asia od zawsze o 6 rano je, to jej stała pora i chyba bez sensu z tym walczyć? No a śniadania nie dam o 6 bo to jeszcze środek nocy dla nas :rofl2:

Mój A ma paszport do odbioru więc jak wszystko będzie ok to w środę wyjeżdża:-):szok:

Co do zdrowia - to jest ciut lepiej (oprócz jednej pobudki z mega rzygankiem). A poza tym wszyscy jesteśmy zakatarzeni.

DZIEWCZYNY kupowałyście coś kiedyś przez internet na raty? Jak wygląda ta cała procedura? Bo do sklepu idę, tam wklepują (nie wiem, gdybam) moje dane, ustalamy ratę, potem jest decyzja banku czy udzielają czy nie. Wiem, ze u nas w Avansie nie trzeba mieć zaświadczenia o zarobkach, dają na sam dowód (co mi jest na rękę, bo mój szef chwilowo nieosiągalny). Ale jak to będzie wyglądać gdy kupię w Avansie w necie? Kurier przynosi umowę i oni tak bez niczego tych rat udzielają?

Chcę kupić przez net, bo jest o 600 zł taniej niż w sklepie.

Ostatnia edycja:
No to i ja odpowiem co do butli to Marcel pije od razu jak wstanie i przed snem, potem mycie zębów i lulu. Ilość różna, zależna od apetytu, zebów itp. Ale najmniej robie wody na 210 ml - mleczka wychodzi chyba 230 ml no a czasem i z 240 ml wody [mleka chyba z 270 ml] + do kazdej flachy 2 miarki kaszki o smakach róznych ;] Raczej tych ilości nie przekracza. co do rat to sie nie znam niestety :(

Dziekuje dziewczyny :)

Dla waszych dzieciatek tez duzo zdrowka zycze.

Pawel obudzil sie o 7 z wysoka goraczka i tylko czopek nas uratowal. Potem wypil troszke mleka bo spac poszedl glodny :(
no i inhalacje, potem dosc spore sniadano i zasnal po 10, na razie spi.

Moja mama przyjedzie ok 16 do niego a my sie moze na 2 godzinki wyrwiemy na uridziny blizniakow (to chrzesniak mojego meza jeden)

Jeszcze przed wyjsciem zrobie mu inhalacje i podam inne leki. Juz mi smutno na sama mysl.

Dziunka pawel je teraz mleko 2x210ml, do spania ok 11 i do spania ok 20
Jesli Asia ci zje o 6 to super, potem macie 2 sniadanie, obiad, kolacyjke i mleczko do spania. Pawel je pierwsze sniadanie i potem na drugie mleczko. kaszy dodaje ewentualnie troche na noc, ale mannej bezsmakowej.
Co do rat przez internet to nie mam pojecia :(

reklama
Ja się witam z rana. Mam nadzieje, że z wszystkimi dzieciaczkami będzie coraz lepiej.
Co do mleka to ja daje 2 razy dziennie, rano o 6.30 i przed spaniem o 19.30. Ja leje 220 wody, do tego mleka 6 miarek i 7 pełnych łyżeczek kaszy. Czasem przed spaniem zje połowe bo np. nawpychał za dużo paluszków ale rano je zawsze całość.
Co do rat to niestety tez nie brałam nic przez interenet, zawsze w stacjonarnym sklepie.

Do góry