reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

kilolku powodzenia:tak:
Ania niezly lekarz, a u Was nie jest tak jak w UK, ze polozna?? teraz doczytalam - rzeczywiscie troche inaczej, a jak sie czujesz??
etna, ze sie wtrace w temat ciaz jak mozna:-) ja to bylam przeszczeliwa jak prowadzili moja ciaze:tak: nie badaja ginekologicznie:) oczywiscie jak sie cos dziala to jechalam do szpitala i tam tak:tak: bez problemu mozna bylo podjechac kiedy sie chcialo do szpitala ale polozna nie badala co mnie oczywscie cieszylo;-)
ja nogi drugi raz rozlozylam jak bylam juz na porodowce:tak: taki maja zwyczaj i dzieci tez sie rodza zdrowe:tak: ale za to zewnetrznie badaja:/ i brzuszek po wizycie bolal.
tak sie tylko wtracilam, sorki ;)

reklama
Hej dziewczyny, u nas dzis rano było tylko 2st, teraz wyszło sloneczko to pewnie troche cieplej sie zrobi. Ja dzis jade pomagac stroic sale na slub kolezance, troche sie rozerwe hehe
Postanowilam ze zapisze Majke do alergologa lub/i dermatologa tylko u nas w miescinie pewnie takich lekarzy nie znajde. Narazie szukam, zobaczymy.
No i wypatruje @ :zawstydzona/y: jak co miesiąc ;-):confused::baffled::cool2:

Życze wam milego dnia ;-)

Witajcie:tak: u nas niebo jak w Paryżu , słońce a na termometrze tylko 5 stopni!! dobrze , ze nie posadziłąm jeszcze kwiatów na balkonie..
Pójdziemy pewnie na spacer , plac zabaw ,a le nie tak długo jak zawsze.
Kilolku dla różnych ludzi bieda ma inny wymiar. Dla niejednego będzie wtedy kiedy nie ma co do garnka włożyć , dla innego wyjazd do Chorwacji a nie np.do Chin.

cześć mamuski
Widzę że jednak są te odważne co już kolejne dzidzie mają lub są w ciązy :)) serdeczne gratulacje!
U nas prawie że zima. Masakra, siedzenie w domu z dzieckiem, które ciągle chodzi z butami i kurtką w ręku robiąc papapa jest uciążliwe. Wczoraj kupiłam bańki mydlane i myślałam że to na dłużej ją zajmie niż 10 minut :))
Muszę zajrzeć na jakieś zabawy z dzieckiem :))
Idę dzisiaj jeszcze z młodą do szczepienia, bo do tej pory nie mieliśmy jednego z 13 miesiąca, ze względu na zastrzyki. Odpukać to była jak na razie jedyna choroba mojego dziecka :)) tak więc zdrowo.
Zajrzę później bo jestem bardzo ciekawa wszystkich wątków. Widzę że niektóre maleją w oczach a innym brzuszki rosną :))

Witam czwartkowo!
Kubuś jednak przeziębiony chraczy jak 150:-(. Zacznę mu cebion podawać. Wiecie co oprócz witaminy C mogę jeszczę dawać na wzmocnienie? Bo kompletnie nie mam pojęcia. Ani razu nie był chory, żadnych antybiotyków też nie dostawał, może ze trzy razy był przeziębiony ale wtedy właśnie dawałam mu cebion i lekarak kazała podawać też wapno.

cześć Mamuśki!
Aż mi głupio pisać, bo pewnie już o mnie zapomniałyście, ale za sprawą fanty jestem z powrotem. Chciałam oczywiście się wytłumaczyć z mojej nieobecności, ale nie mam nic na swoją obronę. Poza ruchliwym dzieckiem, ciągłym nieskutecznym poszukiwaniem pracy i złym samopoczuciem.
Muszę poczytac co tam się zmieniło u was. Mam nadzieje że same dobre wiadomości. A może już któraś ma kolejnego dzidziusia ??

niunians, fajnie, że się pojawiłaś :tak:. Szkoda, że jeszcze nie ma innych dziewczyn z którymi się non stop pisało jak byłyśmy w ciąży.
Lecę coś przekąsić i później jeszcze do Was zajrzę by nadrobić zaległości, bo jak zawsze duuuuuuuuuużo piszecie ;-):-)

cześć Mamuśki!
Aż mi głupio pisać, bo pewnie już o mnie zapomniałyście, ale za sprawą fanty jestem z powrotem. Chciałam oczywiście się wytłumaczyć z mojej nieobecności, ale nie mam nic na swoją obronę. Poza ruchliwym dzieckiem, ciągłym nieskutecznym poszukiwaniem pracy i złym samopoczuciem.
Muszę poczytac co tam się zmieniło u was. Mam nadzieje że same dobre wiadomości. A może już któraś ma kolejnego dzidziusia ??

Ty to dostaniesz w nos ode mnie, bo się martwiłam że coś się stało!:wściekła/y:

A na poważnie fajnie ze jesteś z powrotem :-)

dziubasek ma

Widze masowe powroty, witam, witam

doznałam dziś sozku i to 2 razy

1) nie raz pisąlam, ze mam strasznie brudno w domu, ze rzadko sprzatam, bo nie mam czasu i siły itd. no więc, jja po prostu nie wiedziałam co to znaczy brudno. Bylam dzisw domu u jednego dziecka i o Matko Święta! Bardzo się staralam ne ubrudzić ale sie nie udąlo :( nie wyobrażąłam sobie, ze mozna mieć taki brud, zwłaszcza, ze widzieli, ze przyjdę
weryfikuję więc opinię o moim mieszkaniu- panuje w nim lekki nieporządek a moim podlogom brak sterylności.

2) spotykam dziś koleżankę z pracy, ktora ma szczęście byc na wychowawczym i ona mówi, ze wraca do pracy, bo bieda, kryzys wiadomo, kasy nie starcza "na nic" a 5 minut póxnniej temat schodzi na wakacje i co oni robią? jeszcze w czerwcu Chorwacja (tanio, objazdowo tylko we dwoje na 10 rocznice slubu) fajnie, spoko, w lipcu już cala rodzina Turcja - 5 osób - 10 tys! szok jak usłyszalam te 10 tysiecy, nie to, że nie mozna, bo pewno że mozna, gratuluję serdecznie tylko jakoś ta "bieda" mi do tego nie pasuje

Powiem Wam po cichu (przed moim mężem), ze zaczyna mnie wciagac ta jego wizja 3 dziecka tylko ten kryzys musi minąc no to sie pytam mojego chlopa ekonomistę europeistę bądź co bądź z wyksztalcenia kiedy będzie lepiej a ten patrzy na mnie jakbym się z kosmosu urwala i calkiem powaznie odpowiada "przeciez już bylo lepiej!!!!" hahahaha

Co do 1) byłam wczoraj u mojego brata i jego dziewczyny i szok. Ja uchodzę w rodzinie za bałaganiarę, ale w domu to mam super sterylnie w porównaniu do nich:szok:

Co do 2) przykładu długo szukać nie muszę, znam osobę, która załamana bo nie stać jej na b.ważne opłaty, a codziennie ubrana w czymś nowym bo z PROMOCJI i żal nie kupić, fryzjer i kosmetyczka co 2 tygodnie, co chwilę "nowy" antyk do domu.

Dziunka ja tam wpadam jak tylko pogoda sie poprawi, bo w taka to ja nie lubie nosa z domu wystawiac. P
rzyjecia sie zaczynaja u nas juz w ta niedziele, potem mamy urodziny chrzesniaka meza i jego brata a potem okragle urodziny mojego szwagra, potem dzien matki i tak imprezowy maj sie szykuje.
.

Czekam, czekam;-) ale Wam się maj szykuje! U nas taki czerwiec:tak: I wtedy październik-styczeń.

Postanowilam ze zapisze Majke do alergologa lub/i dermatologa tylko u nas w miescinie pewnie takich lekarzy nie znajde. Narazie szukam, zobaczymy.
No i wypatruje @ :zawstydzona/y: jak co miesiąc ;-):confused::baffled::cool2:

Życze wam milego dnia ;-)

U nas dermatolog jest - ale żona dyrektora szpitala i co do jej kompetencji są duże watpliwości.
A tak to prywata...

Mój A wyjeżdża 16-tego....

Witam czwartkowo!
Kubuś jednak przeziębiony chraczy jak 150:-(. Zacznę mu cebion podawać. Wiecie co oprócz witaminy C mogę jeszczę dawać na wzmocnienie? Bo kompletnie nie mam pojęcia. Ani razu nie był chory, żadnych antybiotyków też nie dostawał, może ze trzy razy był przeziębiony ale wtedy właśnie dawałam mu cebion i lekarak kazała podawać też wapno.

niunians, fajnie, że się pojawiłaś :tak:. Szkoda, że jeszcze nie ma innych dziewczyn z którymi się non stop pisało jak byłyśmy w ciąży.
Lecę coś przekąsić i później jeszcze do Was zajrzę by nadrobić zaległości, bo jak zawsze duuuuuuuuuużo piszecie ;-):-)

ja jak widze ze cos sie ignacowi zaczyna podaje wit c i syrop prawoslazowy i psikam na smoka tantum verde;)

Antoniusz śpi ;-) ja piję kawę i jednym okiem zaglądam do Dużego Formatu w dzisiejszej wyborczej. Polecam artykuł o Miłoszu jeżeli kogoś intersuje;-)
U nas dziś słońce i śnieg naprzemian .
Leniwie sie zrobiło wiec na obiad tylko spaghetti.
Dziunka 16 wylatuje? to jeszcze zdążymy go łądnie pożegnać:tak:

Konkretnie nie wylatuje, a musi być już w pracy, a jadą tam autem i płyną promem.
No mówił wczoraj że musi się z Wami pożegnać:tak:

reklama
Do góry