reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Cześć mamuśki!!:-)
A ja w końcu dychnęłam..
W sobotę była u nas babcia Seby z ciocią (jej córką) w odwiedzinach, a że teściowa była u nas, więc babka przyjechała do nas na obiad..zażyczyła sobie, żeby przyszedł też brat mojego z rodzinką. Więc trochę się narobiłam przy obiedzie - ale wszystkim smakowało;-).. wręcz się wystraszyłam, że braknie klusek śląskich:-D, tak wcinali wszyscy..ale przynajmniej nic się nie zmarnowało..
Wczoraj byliśmy na 4-tych urodzinach u chrześniaka Seby- impreza była juz od obiadu, więc mi się udało;-).
A dzisiaj w końcu teściowa poszła do drugiego syna.. u nas spędziła 3 tygodnie..uff, już luzik:-)
Byłam dzisiaj w księgarni po książkę dla Seby na święta..kupiłam, wrzuciłam do koszyczka w wózku i wróciłam do auta..Mała do fotelika, a ja skleroza, zapomniałam, że książka w wózku i..zamknęłam wózek:wściekła/y: No i książka trochę się pogniotła:-(

reklama
Uff laseczki wyszło mi 150 stron do druku :) pech chce , że tusz się kończy i jutro będę musiala podjechac z pen drivem do ksero . ledwo na oczka patrze :)
miłego wieczora , jutro zajrze do Was .

Prosze o jakies przepisy na ciasta świateczne :)

Witam!

Synek smacznie spi , mąż pije piwko a ja musze napisac z 200 dyplomow grrrrrrrrrr

Duzo zdrowka dla dzieciatek!!!!!!

Paweł tez dzisiaj bez rajstop i na bluzie z kamizelką :)

Uff laseczki wyszło mi 150 stron do druku :) pech chce , że tusz się kończy i jutro będę musiala podjechac z pen drivem do ksero . ledwo na oczka patrze :)
miłego wieczora , jutro zajrze do Was .

Prosze o jakies przepisy na ciasta świateczne :)

a co ty powiesc jakas poczytna piszesz?:)

kiedys ktoras z dziewczyn polecala taka oto strone z wypiekami:

Moje wypieki

i powiem ci ze jakem byla noga z wypiekow tak wszystko z tego blogu mi wychodzi (o dziwo!) i jest pyszne:)tak wiec polecam!:)

cześć laseczki,

ja po weekendzie u rodziców i tesciów, a dziś praca - przepraszam nie dam rady nadrobić bo padam jakoś.
Jutro popołudniu szczepię Alę 6w1, mała trochę pokasłuje w nocy - nie wiem czy powinnam szczepić, ale może jestem przewrażliwiona...

no nic, obejrzę sobie wczorajszy odcinek "Przepisu na życie" i spać.

Trzymajcie się ciepło - ja dziś się wygolasiłam na spacerze popołudniowym i teraz cała się telepię z zimna.

a co ty powiesc jakas poczytna piszesz?:)
kiedys ktoras z dziewczyn polecala taka oto strone z wypiekami:
Moje wypieki
i powiem ci ze jakem byla noga z wypiekow tak wszystko z tego blogu mi wychodzi (o dziwo!) i jest pyszne:)tak wiec polecam!:)
Kira ja zrobiłam dwie rzeczy z tej strony:
1. Ciasto mocno czekoladowe (seriously rich chocolate cake) - polecam po 10000 kroć :) Na świeta bede robić jeszcze raz.
2. Truflowy sernik z mascarpone - wyszło mniej dobre niż się spodziewałam i juz drugi raz nie upieke.

Co piekłaś i co Ci wyszło? Ja ogólnie dopiero zaczynam moją 'przygodę z kuchnią', wiec chętnie wypytuje.

A strone polecała chyba Ula.

Witam i ja. U nas też dzis byla piekna pogoda, ja na krótki rekaw na spacer sie wybralam, mala też już lekko ubrana: rajstopki, spódniczka, body na dl rekaw i dopiety sweterek. Mam nadzieje ze za bardzo jej nie rozebralam. Od rana na wieczora byłyśmy na dworze, zmeczona jestem strasznie, obejrze jeszcze jakis serial i spac.
Milego wieczorka

Aha juz funkcje nam dodali, wiec teraz grzecznie dziewczyny, zebyśmy mogly sie nauczyć ;-)

Kira ja zrobiłam dwie rzeczy z tej strony:
1. Ciasto mocno czekoladowe (seriously rich chocolate cake) - polecam po 10000 kroć :) Na świeta bede robić jeszcze raz.
2. Truflowy sernik z mascarpone - wyszło mniej dobre niż się spodziewałam i juz drugi raz nie upieke.

Co piekłaś i co Ci wyszło? Ja ogólnie dopiero zaczynam moją 'przygodę z kuchnią', wiec chętnie wypytuje.

A strone polecała chyba Ula.

szczerze polecam:

Murzynek z nutą piernikową
Pełnoziarniste ciasto z owocami
Sernik chałwowy
Old-fashioned cheesecake
Sernik nowojorski (przepis II)
Ciasto do pizzy (przepis III)
Muffinki korzenne z jabłkami i orzechową posypką
Czekoladowa chmura (chocolate cloud cake)

mniej polecam:
Sernik z masłem orzechowym i czekoladą

tez zaczynam i staram sie piec co weekend bo mnie to luzuje jak sie okazuje;)

reklama
Do góry