reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

WItam sie po paru dniach :-)
weekend mialam zjazd na uczelni, wiec bylismy w krk :-) kocham to miasto :-)
dwa dni temu pojechalismy do poznania do ikei i ...............w koncu po 2 latach mieszkania mam szafki w kuchni!! precz z kartonami!! :-) smieje sie sama do siebie, chociaz to dopiero meble bez frontow - one sa najdrozsze i musimy troszke poczekac, wiec same szafki otwarte wisza, ale jestem super zadowolona, bo w koncu cos sie ruszylo :-)
niestety tomiego cos zawialo na tej "wycieczce" i drugi dzien go trzymam w domu, moze jutro wyjdziemy, bo niby mu sie troszke poprawia i nie chce go bardziej rozchorowac.... katar ma juz mniejszy i nie pokasłuje....
milego dnia! a ja lece nadrabiac watki :-)

reklama
Haha wracamy do życia.......... maaaaaaaaatko siedze z Marcelem i ziewamy. Co za dzień. Właśnie wstalismy z drzemki od 10.30 do 14 :) ohooo chyba walnął kupsko wiec lece go przebrac i dać obiadek a potem moze w koncu sie za cos zabiore bo póki co spałam razem z młodym :D

Martolinka - upsssssss, alem rombła jak łysy o kant stołu... :zawstydzona/y: jak zwykle najpierw napiszę, a potem pojmę,,,:-D:-D
anawawka powiem Ci , ze rozbawiłąs mnie swoim postem i bardzo Ci za to dziękuję :)

Panowie z zakupami juz byli . Antek juz po obiedzie a ja poszukuję miesa które młody porwał z mojego talerza i nie miał szansy go zjesc w minute. Szukam bo zjadłabym obiad w końcu. Z drugiej strony na pewno za pare dni poczuje gdzie miesko jest :p
Szkoda , ze mój kot nie nalezy do tych tropiacych :p

Ja mimo wszytsko będę uczyła młodego żeby się dzielił , w ramach rozsądku oczywiście. Za dużo w tym świecie podziału to jest moje a to twoje i wara od tego :) łudze się , że takimi małymi kroczkami można coś zmienić - zaczynając od własnego podwórka

martus oczywiscie ze tak:) jak najbardziej tez chce zeby igi byl dobrym czlowiekiem, ale dzielil sie z rozsadkiem, tez myslal o sobie:) widze w przedszkolu ze jako rodzice popelniamy troche bledow na samym poczatku, a potem probujemy to nadrobic...np glupie "poprosze" i "dziekuje"...w moim domu moja mama bedaca non stop z igim uczy go "daj"..rozumiem ze to maly szybko zalapie jako sylabe i rzeczywiscie zalapal...ale doszlismy do wniosku ze do tego "daj" mozna dodaz "poprosze" i juz na przyszlosc mozemy byc spokojni ze "poprosze" bedzie za kazdym razem z "daj":)

widze staranka niedlugo...ech

Kira bo jest taka cienka granica miedzy wychowaniem małego egoisty a z drugiej strony człowieka , który o sobie na samym końcu mysli . Kto znajdzie ten złoty srodek wejdzie na wyzyny wychowawczej góry :)
Staranka całkiem blisko. Pierwszy lipcowy cykl nasz :) im blizej tym bardziej sie zasatanawiam , przy Antku tego nie było , ale teraz moze po prostu wiem co mnie czeka :p

Kira bo jest taka cienka granica miedzy wychowaniem małego egoisty a z drugiej strony człowieka , który o sobie na samym końcu mysli . Kto znajdzie ten złoty srodek wejdzie na wyzyny wychowawczej góry :)
Staranka całkiem blisko. Pierwszy lipcowy cykl nasz :) im blizej tym bardziej sie zasatanawiam , przy Antku tego nie było , ale teraz moze po prostu wiem co mnie czeka :p

jeju ja juz teraz bym chciala:/ a ja wlasnie z uplywem czasu coraz mniej sie zastanawiam i mysle ze gotowam na kolejne:) z roznych wzgledow musimy jeszcze poczekac...powodzenia i trzymam kciuki zeby sie udalo wszystkim, i starajacym sie i tym ktorym sie juz udalo!:)

"Helołłłł"

Byłam w solarium i już mi lepiej- brakowało mi tego ciepełka :p

Patryk śpi ale pewnie zaraz wstanie ,bo to już 2 h idzie mu:tak:, byłam na zakupach na mieście kupiłam małemu kurteczke cienką i spodnie dresowe.

Przeraża mnie fakt,że najprawdopodobniej będziemy mieszkać z teściami . Szukamy mieszkania do 700zł z czynszem( to małe miesto jest) ale niestety mało ogłoszeń a dużo chętnych . Wiadomo co za tym idzie - większa cena. Nie jestem tak zdesperowana żeby przepłacać...

jeju ja juz teraz bym chciala:/ a ja wlasnie z uplywem czasu coraz mniej sie zastanawiam i mysle ze gotowam na kolejne:) z roznych wzgledow musimy jeszcze poczekac...powodzenia i trzymam kciuki zeby sie udalo wszystkim, i starajacym sie i tym ktorym sie juz udalo!:)

a ja własnie nastawiona byłam ze drugie kiedy bedzie to bedzie, im zybciej tym lepiej - a mam coraz wiecej watpliwosci teraz.

- Po pierwsze duzo bardziej sie boje czy bedzie zdrowe.
- Po drugie boje sie czy dam rade - chyba jednak bede sie musiala nastawic na nianie jakas do pomocy, bo calkiem sama z 2.. nie wiem czy dam rade, szczególnie jeśli drugie będzie miało charakterek Alicji :)

Może gdybyśmy mieli z M szansę wyjść gdzieś sami po raz pierwszy od prawie 1,5 roku jakoś bym zaczęła myśleć o tym bardziej optymistycznie :)

reklama
Do góry