reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Mama nie mam pojecia , gdzie beda mu przetykac. M jak pojedzie dzis do niego to sie dowie.. Chciałam jechac do niego , ale ojciec zabronił zeby z małym przyjezdzac . Jutro moze siostra przyjdzie to ja pojade

reklama
ECH a ja mialam w koncu usiasc a nie usiądę :-D
nawet na kibelek czasu mi szkoda, na takie dluzsze posiedzenie :-D
od rana jak swiderek, Olis poszedł spać ok 13.40 ja bylam taka padnieta ze myslalam ze z nim zasnę, ale jak tylko zasnął to tłok obowiązków mnie przygarnął i podniósł cisnienie, wiec obrobilam sie i ............ zacznę robic drozdzóweczki kolejny raz.
Ktoras z dziewczynek (przepraszam nie pamietam) pytala sie o stronkę z przepisami z ktorej korzystam -POLECAM, POLECAM, POLECAM - nie jest to trudne, wszystko super opisane, tylko piec. Więc i dzis piekę.
Cały dzien ogarniam mieszkanie a i tak wszystko na wierzchu lezy, normalnie nie potrafię dotrzymac porzadku czy co...co posprzatam sypialnie, wpadnie Olis i wszystko z lozka porozrzuca np, co kocyki ulozę to samo, nie wpomnę o jego pokoju bo tutaj to tornado codziennie przechodzi a dodam ze Olis przeważnie w pokojuz e skosem siedzi z TV albo w kuchni. Wy też tak macie ze sprzatacie i konca nie widac? I ja duzo nie mam, tylko sciany i kanapy, zadnych regałów a i tak wszędzie balagan, wszystko na wierzchu....ech

Dziewczynki w co się bawicie ze swoimi dziecmi? Ja w koncu się ogarnęlam i ograniczam TV (chociaz Olis juz coraz rzadziej na dłuzej zasiądzie na foteliku przed bajką ale są momenty ze TV mi pomaga np. przy przebieraniu pampka - koniecznie Viva, rano kiedy się ogarniam i mieszkanie, robie obiadek, sniadanko no ale ograniczam. Dzis aktywnie spedzilam z malym czas do drzemki, bylismy po spacerku a mi pomysłu na zabawę brakło, bo wiadmo ze jest za mały na jakies bardziej ciekawe zabawy, wiec bawienie się zabawkami, malowanie kredkami, wygłupianie się, klocki - ale to juz mi się przejadło, chcialabym jakos bardziej kreatywnie :zawstydzona/y:

Dziunka to pochwal sie ;-)

My wróciłyśmy ze spacerku, mala zasnela po 14.00 i jeszcze spi. Dziś na obiad ryba. Pogoda jest piekna wiec korzystamy na maxa. Zjemy obiad i pewnie pojedziemy na rowerowa przejażdzke.

Ps. co tak cicho na forum?? Lato poczułyście hehehehe

Dzwoniłam do mamy i w sumie za jej rada tez pojade dzis z młodym. To nie oddział zakazny . Niech sie mlody choc chwile zobaczy z dziadkiem. W razie gdyby cos było nie tak to sobie nie daruje :/ nie wiem skad takie czarne mysli u mnie ..

Martolinka - mogą Was nie wpuścić... różnie oddziały mają. Ja też miałam czarne myśli i niestety niezbyt dobrze poszło, ale .. najważniejsze, że teraz jest ok. Jutro mój tata wychodzi, ale do Gdańska będzie musiał jechać na bypassy.:-(

Dzwoniłam do mamy i w sumie za jej rada tez pojade dzis z młodym. To nie oddział zakazny . Niech sie mlody choc chwile zobaczy z dziadkiem. W razie gdyby cos było nie tak to sobie nie daruje :/ nie wiem skad takie czarne mysli u mnie ..

Zakaźny nie zakaźny ale szpital. A jak wiadomo w szpitalu zarazków pełno. Może lepiej odwiedź teścia sama, ja bym przynajmniej tak zrobiła. Zreszta nie wszedzie chca wpuszczac dzieci na oddział.

hej

Martolinka zdrówka dla teścia
Ula Igi też szybko się nudzi bawiąc zabawkami i ciągle wymyślac trzeba coś nowego.Najbardziej lubi się bawić w chowanego ,jak go ganiam po mieszkaniu uwielbia mi uciekać,gotowanie w kuchni czyli wyjmowanie garnków,wkładanie do nich ziemniaków,noszenie cebuli jest hitem mówię Wam co to dziecko nie wymyśli czasem:-Dnadal hitem są garnki i czajnik taki zwykły co na gaz się stawia:-D

Byliśmy w szpitalu Pan ordynator zaprosił nas do swojej dyżurki i tam spotkaliśmy się z tata. Dosłownie 15 minut , ale lepiej mi , ze go zobaczyłam. Jutro zapadnie decyzja kiedy beda mu udrazniac te zyłe
Ilona rozne mamy maja podejscie do wizyt w szpitalu.. ja mam swoje- nie uwazaam zeby na oddziale kardiologii wiecej mu groziło jak w przychodni :)
Anawawka mój teść nie kwaifikuje sie na bypassyy. Niestety. Sa duze szanse , ze tego nie przeżyje.
A Twój tata do Akademii ma jechac na ten zabieg? Jesli tak to tam sa naprawde profesjonalisci!! Tesc lezy tam.

Nie mowi sie na tym forum o polityce ale Pan Kaczynskie mnie rozwalił " W Biedronce kupuja tylko biedni ludzie"... śmiech na sali

Martolinka - to ludzki ten ordynator... zdrowia i drożnych żył dla teścia.
nie wiem gdzie dokładnie ma jechać mój tata, bo oczywiście tak daleko nie sięgaliśmy, najważniejsze były, aby na razie po założeniu stenta doszedł do siebie. Dopiero dziś z mamą zaczęłyśmy na ten temat gadać , wiadomo, że mama goni do szpitala najszybciej jak może, a przez telefon nie wszystko się poruszy. Musimy włączyć skype by wiedzieć mniej więcej.

reklama
Do góry