reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Hej.

Widzę,że coraz więcej z Was bierze się za rodzeństwo dla dzieci :p

My nadal szukamy mieszkania i jest cięzko bo bardzo mało wręcz od ostatniego miesiące az 4 ogłoszenia o wynajem w tym już 2 nieaktualne . Mam nadzieję,że do końca kwietnia coś znajdziemy.

reklama
Witajcie ;)

Moj dzisiaj wstal po 8 na szczescie:-)
a pozniej praktycznie caly dzien na placu zabaw z kolezanka i jej synkiem:-):-)
pogoda byla przepiekna:tak:

mary - synek mojej siostry (8 dni mlodszy od Kuby) ma na imie Borysek ;)
anawawka, martolinka zdrowia dla ojcow
etna ja tez niestety samotny wieczor :( Za godzine Moj jedzie do pracy a teraz jeszcze spi...:(

Kaucja bezzwrotna 1,5tys . Teraz znów chcą 1,5tys za przedłużenie albo 130zł więcej co miesiąc :( Najgorsze ,że ledwo co nas było w tamtym roku stać na tą kaucje i nie chcielismy by to było na umowie bo ona odprowadza to i musielibyśmy jeszcze 150zł dołozyć a na umowie nie było ani słowa o przedłużeniu. Szkoda,że ktoś mówi jedno a robi drugie ( chodzi mi o stwierdzenie - kaucja jednorazowa)

z tego co wiem to kaucje pobieraja wlasciciele na wypadek zniszczen , czy zerwanie umowy przed czasem . Wtedy te kaucje sobie zatrzymuja. Jezeli mieszkanie jest niezniszczone , wszytsko zgodnie z umowa kaucja jest do zwrotu

edit. Mąż nalał mi białego winka . Biore kieliszek i wskakuje do wanny . Teraz M oczyszcza wanne z dzieciecych rekinów , kubeczków i wodnych puzzli.

Ostatnia edycja:
Nie ma tego na umowie więc nic teraz nie zrobimy :(
cóż człowiek uczy się na błedach . Na dodatek w umowie jest ,że : każde uszkodzenie i zniszczenie mieszkania musimy my naprawić i ponieśc koszty.
Ehhh tym razem będziemy madrzejsi o doświadczenia związane z wynajęciem i nigdy nie pozwolimy na kaucje bezzwrotną i brak informacji o przedłużeniu

Właściciele powiedzieli ,że oni też muszą zarobić więc musimy ich zrozumieć. A ja nie rozumiem jak można chciec 700zł za 32m2 w naszym małym mieście- oszaleli. Do samego 30tego mam zamiar trzymać ich w niepewności czy zostajemy czy nie ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
z tego co wiem to kaucje pobieraja wlasciciele na wypadek zniszczen , czy zerwanie umowy przed czasem . Wtedy te kaucje sobie zatrzymuja. Jezeli mieszkanie jest niezniszczone , wszytsko zgodnie z umowa kaucja jest do zwrotu

edit. Mąż nalał mi białego winka . Biore kieliszek i wskakuje do wanny . Teraz M oczyszcza wanne z dzieciecych rekinów , kubeczków i wodnych puzzli.

Teraz to mi przypomnialas że i ja musze iść wylać wodę z wanny i osmiorniczki na brzeg wyciągnąć,
ja to mam ciezko

Dziunka a co z toba? zyjesz?

Jutro urywam sie jednak z pracy i ide z pawlem na kontrole do learza, cos nie moge sie przekonac co do tego kaszlu, no i nie wiem czy brac go na basen w sobote, zobaczymy jutro

Ja też już sama siedze, mała padła po 20.00, mój przed chwila sie zwinął, a ja ogladam piekny i smutny film "Wolność słowa" . Musze sie przyznac ze w pewnym momencie nie mogłam powstrzymać łez. Ah. Polecam do obejrzenia. Teraz lece sie wykąpać, wygrzać w wannie i odpoczać i wracam do ogladania filmu. Miałam iść do koleżanki ale już za późno jest. Dobra lece, miłej nocy, pa

reklama
ech a ja znowu przy usypianiu Olinka padłam, bardzo ciężko było mu usnąć az się denerwował ze nie moze zasnąć, powalał się na mnie z ponad pół godzinki. Mialam z mężem oglądac YCD i wyszło jak zwykle, ech........nawet H przyszedł po mnie wiec chwilę się wybudzilam, mialam wyjsc z sypialni ale Oli znowu zaczął jęczec wiec znowu zostalam i zasnęłam. Teraz wstalam przebrac sie w piżamę, zamknąć kompa i tyle z mojego wieczoru. Muszę zaliczac drzemkę godzinna w ciągu dnia bo wieczorami padam :(

Zjem jeszcze drożdżóweczkę, ech znowu napieklam 14 sztuk :)

Spokojnej nocki dziewczynki!!!

Do góry