reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
A ja po ciężkim dniu, siedzę z Wami, obok mąż i sił na więcej brak;-). Oj dała dziś ferajna popalić.
Zmęczona jakaś jestem, więc zapewne zaraz udam się w stronę sypialni, bo jutro nie będzie taryfy ulgowej i dzieciaki zrobią pobudkę ok. 8.:szok:
Cleo - zazdroszczę tak długich drzemek w ciągu dnia.
Hanka w zasadzie od roku pożegnała drzemki w dzień, musi na serio być wymęczona by paść, Gośka potrafi złapać oko na 10 min. i rządzi do 21.
My do długiego czasu nie świętujemy rocznic... rocznica świętowania czegoś z dwójką moich dzieci przeradza się w lot kamikadze bez zapiętych pasów po bandzie:-D takie z nich dzikie zwierzaki;-);-)

dziewczyny, odparzenia to na zdrowiu czy pielegnacji, bo nie moge znalezc?
zaczelo sie takie byle co, ale po sudokremie mala plakala i juz na widok pieluchy zaczynala uciekac, wiec sypalam maka ziemniaczana i zrobil sie taki syf, ze jak do pon nie przejdzie to ide do lekarza.
sudokrem odpada, bo nie pomaga i chyba ja drazni. kupilam taka ang chyba masc metanium i wydawalo mi sie,ze pomaga a na drugi dzien niewiem po co posmarowalam bephantenem i znowu sie pogorszylo.
czytalam gdzies o nasiadowkach w naparze z kory debu. ktos cos wie? a krochmal to co to dokladnie- zawiesina z maki ziemniaczanej?

czytam was w maire regularnie,ale stracilam wene do pisania, jestem tak przemeczona,ze zwykle zasypial razem z mala o 20-21

cleo, a do anglii juz nie jedziecie?

Banana ja bym dziecku nasiadówki nie robiła, zwłaszcza dziewczynce ale nie znam sie za specjalnie. Krochmal to zagotowana w wodzie mąka ziemniaczana dodana do kapieli. A nie masz clotrimazolinu? może by pomógł, albo mać nagietkowa. Myslę, ze trzeba by ograniczyć ilość kosmetyków przede wszystkim. 0 chusteczek i tlko ta maść co piszesz ze pomaga i niech lata z gołym tyłkiem.

a ten clotrimazol ma miec jakies konkretne stezenie? bo ja mam dla siebie i niewiem czy to mozna dac dziecku

chusteczek rzadko uzywam, zwykle myje w zlewie, bo mi wygodniej

dzieki za odpwoeidz
ps. gratuluje duzego spadku wagi :) super

hehe dzieki :D
chyba jest tylko jeden clotrimazol, ja wlanie myslałam o takim dla siebie. Kiedys Michasiowi smarowałam na polecenie lekarza choc nie pamiętam teraz na co to mu mialo pomoc ale jak sama się odparzę to clotrimazolum używam wlaśnie (albo Michasiowej maści robionej do dupki ;) )

witajcie...
kur jeszcze nie zapiał a ja już siedzę:cool2:otóż mamusia na własne życzenie zaserwowała sobie grypę. Dobrze wiem kiedy sie tak załatwiłam. mam ochote się ukarać.
Gorączka 38.5 i inne super objawy. Nie mogłąm spać niemal całą noc. M parzył mi herbatki , był u mojej mamay po syropki - służba zdrowia zawsze ma w domu poł apteki. Niestety nic nie jest lepiej.
Takze M na basen dzis sam, obiadek a ja leze. Dobrze , ze on jest w domu i mam ten komfort , ze odpoczne
Laseczki to ładnie Was chłopaki zalatwili.Ten mecz , tamten impreza , inny spi. Dzis rozumiem Wy macie wychodne:tak:

Banana tak jak rozmawiacie jedyny sposób to mycie pupy mydłem za kazdym razem no i wietrzenie. Do tego na wielkie odparzenia w PL jest taka maść w aptece jakTORMENTIOL jest rewelacyjna lub zwykły krem PENATEN bardzi ładnie sie przyczepia, nie ślizga i połaczenie tych dwóch rzeczy wyleczyło nam w kilkia dni wyparzoną dziure w pupie - nie wiem jak sie to stało bobek kupy przyczepił sie do jednego miejsca i az dziura była, płacz ogromny a jaki gruby strup ojojojoojjjjj ale na to tormentiol i warstwa penatenu dla ochrony przed pieluchą i pupsko jak nowe. Takie jest moje działanie jak sie biedaczek odparzy az pupa bez skóry jak ja to mówie. A raz nam sie tak dziwnie odparzyło ze była taka wysypka... nie wiem jak to nazwać czerwona plama taka grubsza...... ni to odparzenie ni to wysypka młodego nie bolało.... dziwne. Na to pomogła masc LOCOID hydrocortizoni butyrasa 1 mg/ml (0,1%) po intensywnym miesięcznym stosowaniu....takie silne ustrojstwo to było. Zużyłam 3 tubki maści. Aha jest jeszcze taka maść 4 składnikowa z chydrocortizonem którą przepisuje lekarz do zrobienia w aptece. Marcelowi taki zestaw leków bardzo szybko leczy wszystkie odparzenia i zmiany na skórze

martolinka zdrowia kobieto!!!! dobrze ze przynajmniej łikend to M cie odciazy i szybko sie wykurujesz.

A mój urwis niedawno co flache mleka wciągnął to zażądał jedzenia.....hehe przyniósł śliniaczek, z szafli wyciągnął bułe i otworzył lodówke wołając śeśe. No i nie ma rady ;p wiec je kajzerke z masłem + serek jagodowy :))) dla Marcela dzień bez buły to dzień stracony hehehehehe.

Ostatnia edycja:
Cleo jak on ci tak dlugo spi to ja bym poszla do pracy te pare godzin wytrzyma z tejsciową. jesli dobrze zrozumialam to dwie jestescie w domu tak? Ja chodze do pracy bo bysmy sie tu zameczyly dwie przy jednym dziecu. Dobrze mi z tym, ze pacuje i mam z kim dziecko zostawic

cleo, a do anglii juz nie jedziecie?

tesciowa pracuje tylko teraz na zwolnieniu z powodu operacji.więc chwilowojest w domu.zresztą tu nie ma pracy żadnej.

a co do Angli mój D to wielki panikacz no i trzeba by miec na wyjazd też...chociaż to by się wykołowało ale on nie chce.woli tu zarabiać kokosy WIRTUALNE.

reklama
BanAna - życzę szybkiego pozbycia się odparzeń,,
Martolinka - zdrowia życzę , w zasadzie dobrze, że na weekend Cię dopadło, o ile tak można rzec, bo przynajmniej masz pomoc mężowską.
Cleo - ehh te chłopy, mój nie widzi siebie jako nikogo innego tylko kierowcę:zawstydzona/y:

A dziś w nocy Gosiak zrobił numer chyba roku obudziła mnie wrzskiem "chodź", jak długo nie wstawałam to zaczęła skakać w łóżeczku i je przesunęła z 4 cm w moją stronę... jak już podniosłam swe ciało, dla ułatwienia zadania wskazała koce coś potłumaczyła po swojemu, położyłam ją, zakryłam kocami i powiedziałyśmy sobie "pa":-D:-D

Do góry