reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Ula ja bym na Twoim miejscu poszła do lekarza.

Kilolku wlasnie zajrzalam w buziaka i znowu kolo 4 widzę pęknięcie, wczoraj tego nie było. Nie chce za bardzo leciec do lekarza bo jak to ząbkowanie i jest osłabiony to cos mi zlapie nie daj Boże. Obserwuję i pilnuję. Dobrze ze dzis srodek tygodnia to mam jeszcze czas. Jak nie bedzie poprawy do piatku a sie nie pogorszy pojdę do lekarza.
Chcialabym jeszcze gardło sprawdzic bo tylko to mnie niepokoi czy wszytsko ok. Tyle ze przy zapaleniu bylaby gorączka powazna i cały czas, prawda? a poza tym nie mialby ochoty na jedzenie? U nas ochotą jest na mleczko, nie odmawia jego. Teraz przegłodzę go troszkę i dam słoiczek taki papkowaty, bo jezeli to zęby to nie bedzie chcial gryźć.
My dzis wyjątkowo po 6 wstalismy, o 9-11 pospalismy i penwie czeka nas jeszcze jedna drzemka.
Kurczę ze tez moj lekarz nie chce juz przylazic na wizyty, nie pałętałabym się z małym po przychdoniach, a tutaj dziura wiec zaden inny lekarz nie wchodzi w grę.
Posmarowalam tą 4 Olinkowi dentinoxem.

reklama
Uffff jak dobrze, że z Filipkiem wszystko juz dobrze.

A u nas psocenie Jaśka nadal trwa i wymuszanie. Już mężowi zapowiedziałam, że ma ignorować. ale Jasiek chodzi na dół do dziadków i tam pozwalają mu na wszystko juz nie wiem jak mam im tłumaczyć żeby nie dawali mu wszystkiego i zwracali uwagę jak robi coś źle, ale to jak grochem o ściane bo on przecież taki malutki.

Ulenka - biedny Oli:( ale sie musi nameczyc, jak mu nie przejdzie to lepiej jedz z Nim do lekarza. Ach te zeby:( Moj tez teraz przed drzemka wsunal butle mleka bo na nic innego nie ma ochoty, ida zabki a oprocz tego ma to zapalenie ucha:( marudny bardzo
Kasiiula - zdrowka dla Pawelka :)
Mam nadzieje, ze u dziubaska wszystko w porzadku, Filipek juz po operacji?! Szybko zadzialali, teraz juz bedzie tylko lepiej, zdrowka dla Filipka!

Ja sie wlasnie biore za obiad. Jeszcze sie dzisiaj przyplatala@, i juz mam dosc.

Pola u nas tez jak 4 wychodziły bolało uszko, ylismy u laryngologa i on do konca nie byl przekonany czy dac antybiotylk a jednak dał, a akurat Olinkowi sie polepszylo ale dalam, okazalo sie ze po braniu antybiotyku ok 2 dni mial mega biegunkę i poszlam znowu do laryngologa ktory powiedzial ze jednak sie nie rozwinęło zapalenie a przeszło a jak ma biegunkę to odstawic. Po prostu uszka bardzo bolały od ząbkowania ale przeszło samo a lekarz za szybko zadziałał.
U Was tez może od ząbków.

Ula my nie mamy antybiotyku, w UK zeby dostac antybiotyk to trzeba byc powaznie chorym;)
z jednej strony dobrze bo nie daja szybko i na byle co ale z drugiej...ja tez myslalam, ze to od zabkow, dajemy mu tylko na zbicie goraczki bo ja ma niestety:( ale dzisiaj juz troszke lepiej.

Kasiiula - jak tam u logopedy? i co u WAS? bo takie zdawkowe potraktowanie forum..... ;-)
Ula - Hanka przy 4 miewała gorączkę w nocy przez 2-3 godziny i 2-3 dni.... potem jej wyłaziło..
Polaa - niestety @ to nic przyjemnego...:zawstydzona/y: byłam szczęśliwa, gdy nie miałam:-D:-D

A ja po pracy znów próbuję coś znaleźć na siebie - jakąś kiecę albo co.... potem buty, biustonosz... ło matko....:szok: wykończy mnie łażenie i szukanie czegoś na mnie...:zawstydzona/y:

Ula moi maja anginę a nie mają goraczki i jedza w miare normalnie (o ile u michalamożna mówić o normalności)

mam sekunde, bo chlopaki jeżdżą windą :D tzn zamykają się w szafie, tam stoja foteliki i oni sobie na nich siedza po chwili rozsuwają drzwi i wychodzą, zamykają, udają,z e czekają i znów wchodzą :D
lepsze to niż ślizg na patelni uskuteczniany od rana :/

Hej niunie, pamiętacie mnie jeszcze?

Nie mam nawet kiedy Was nadrobić. Chodzimy teraz wieczorami na długie, mroźne spacery, dobrze nam to robi, dziewczyny lepiej śpią - i my też ;-)

DZIUBASKU GRATULUJĘ! A co było z Filipkiem? Bo tak gdzies tu mi się rzuciło w oczy.

Byłam u endo - co z moim guzem to niewiadomo, może to już rak, biopsja nie daje jednoznacznego wyniku, dopiero po usunięciu guza wraz z płatem tarczycy i zbadaniu będzie wiadomo co to jest:-( Prawdopodobnie bedzie też wycięty drugi płat, no chyba, że napiszę pismo gdzieś tam i się nie zgodzę na własną odpowiedzialność. Także hormony do końca życia. Do maja muszę zaszczepić się na żółtaczkę, zrobić jeszcze raz TSH i FT4. A jak wyjdzie że to nowotwór to....:szok:

Joasia się rozgadała, powtarza różne nasze słowa, np. "MONK" (haha, z serialu):-D
Wszystko kuma, o co jej nie poproszę to to zrobi/pokaże.

Ech ogólnie nie chce mi się nic...no włosy sobie zrobiłam, 2,5 godziny u fryzjera, ściąganie farby, rozjaśnianie, farbowanie, parę refleksów do tego i strzyżenie...w między czasie skoczyłam na depilację brwi ;-)

reklama
My byliśmy na drugim spacerze :) Zrobie dzis paszteciki z kapusta i grzybami na bazie ciasta francuskiego- aza dzieki Tobie zaczełam cos z tego robic :)
Dziunka dawaj fotke !!!
Kasiul a Ty sie nie bocz na nas tylko pisz co słychać!!!

Do góry