reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

a ja z innej paki ;/;/;/
ale mam z d***y dzien :( nie dość ze nic mi sie nie chce, siedze i tyle roboty a ja nic......mam dosc głupich sytuacji z moim pseudo mężem to jeszcze Marcel miączy i płacze pół dnia [i nie zanosi się aby przestał]....coś nie dało mu spac. pokimał ledwo godzine. Zajrzałam w paszcze a tam coraz wiecej wgłębień w dziąsłach na dwójkach dolnych czyli to one go męczą no i nadal wychodzi druga połowa czwórki.........pewnie od dwójek ten katar bo u nas kazdej przebijającej się i wchodzącej jedynce i dwójce towarzyszył katar...........oby do końca.
mama Kubie idą 4 i ciągle ma katar przy tych zębach , a wcześniej tak nie było ,zauważyłam też że przy górnych więcej cierpi i marudzi na całego , dolne wychodzą lżej
ech pogoda do bani nic się nie chce , na obiad spagetti to będe mieć z głowy na dwa dni :-)

reklama
Michał pospał tylko godzinkę (brat go obudził) a teraz wyje, będę juz osić do nocy :(

ja polozylam malego przed vivą, dalam lyzeczkę i zrobilam przegląd buzi. I tak
trojka dolna chyba nam idzie, do tego czworka w kolejnym msc sie przebila. Zobaczylam tez co moze byc skutkiem troszkę zmienionego oddechu u malego, mały ma lekki biały nalot na języczku, nie plamy itd ale nalocik. Wczesniej mial piękny języczek czerwony. To chyba nie plesniawki, moj jęzor tez nie jest idealnie czerwony-daje wiele do zyczenia i chyba mały ma cos podobnego, Wogole jak wyglądają plesniawki?nigdy tego nie mielismy a lekarz zawsze sie dziwił ze taką ladną buzię mamy.
Do tego załzawione oczka, widac ze cos katarek bo nosek jakby zasuszony solą. przyszedł zmykam :)

AsiaSm no widzisz a u nas przy jedynkach i dwójkach katarzysko było od momentu jak szły w dziąsłach do czasu az nie wylazły. Przy czwórce tego nie zauważyłam. Ale teraz wszystko by sie zgadzało..od tygodnia katar a dzisiaj wgłębienia w dziąsłach [dolne dwójki] no i marudny, płaczliwy do tego więcej kupek. To sie raczej wyjaśniło....gardło ma ok bo zaglądalam dzisiaj i jest ok. Moze wczoraj od wrzasków miał czerwone a moze to to nasze extra wieczorne światło.......bynajmniej sie ciesze ze to nie choroba. Obserwuje i jestem czujna na zapaszek z buźki........ a jak Uleńka napisała o nalocie to od razu sprawdziłam haha, u nas OK śliczny różowo-czerwony języczek bez niczego niepokojącego. A moze to od tego ze w niedziele w gościach pojadł kiełbasy he? kurde tak mu troszke zalatuje z ust jakby kiełbasą własne hehehehehehehe

Ostatnia edycja:
no wlasnie nie ;/ tez bede obserwowoac, dalam ibum i zasnął juz drugi raz choc jęczy. zmieniony w oczkach, oczka załzawione, katarek moze głęboko, czasami cos wyleci bo ma zasolone dziurki w nosie. ech...ja jestem tez czujna, meczy sie wiec dalam ibum chociaz nie bylo temperaturki ale wlasnie o tej porze wczoraj tez Olinka zlamało, dzis juz widzialam zmianę i wczesniej podalam ibum. ide do niego polezec i dam mu mleko przez sen bo zjadł mi tylko 1/3 sloiczka indyka z dynią.

edit.pisalam ze zasnął...no to go zbudzilam dając mleko...idę sie pochlastac ;p

Ostatnia edycja:
Ula czemu dajesz mu jeść przez sen?
Antek pospał 3,5 godziny!!!! obudził się z rykiem , bo jedyne co jadł od rana to kaszka o 8 i soczek 150 ml. Zjadł barszczyk z mamy talerza , bo z wlasengo nie smakował:)
Czekam na meza i czuje , ze musze sie przewietrzyc troche bo zwariuje :)

Marta dlatego ze zasnął glodny prawdopodobnie jak usnął słyszalam w jego brzuszku burczenie a wczesniej obiadu nie chcial i tak i tak (widzialam co zjadł i kiedy ostatnio zjadł mleko) i kiedy zasnąłby na dłuzej obudził by sie z takim wrzaskiem i nic by nie zjadł tylko butlę wiec wolalam mu dac przez sen zeby pospał dłuzej...ale widać ze przedobrzyłam i i tak sie obudził.

EDIT. Marta a Ty jak malego nakarmilas o 8 i polozylas ok 11-12 to nie dawalas mu przed spaniem jesc? Moj by nie usnął głodny a jakby usnął to by wstał za 10 minut z rykiem.
Ja muszę wziąć sie za mojego z jedzeniem, ok 8 on kaszkę ciągnie, ok 12 tez do snu chcialabym mu tutaj dac zupkę ale on juz jest tak spiący ze jej w zyciu nie zje, jak wstalby zjadłby II danie a tak wiecznie mleko, bo przed spaniem mleko, a przewaznie po spaniu jest juz tak glodny ze opbiadu nie ruszy tylko mleko. Mi w koncu lekarz przestanie przepisywac to mleko bo wiecznie mleko i mleko. Kanapek i innych rzeczy to on zje dwa kęsy ale nie tak zeby sie najesc ;/

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry