reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

a ja tez mam national geographic, i jakis nat geo wild i jakis discovery worl i kupe tego. jedne zwykłe inne z dopiskiem HD i co innego leci. duzo tego jest na polsacie a i tak ogladam zone reality bo tam ciekawe rzeczy o dziwnych chorobach czy szpitalach takie cus mnie interesuje, ewentualnie TLC.

A ja w Polsacie nie miałam ale Ty może masz jakiś droższy abonametnt bo ja płaciłam 39 zł i nie miałam national geographic. Widzę, że oglądamy te same programy hehe...

reklama
hej dziewczynki
zdrzemnęlam sie z Olim i mialam taki zły sen ze do tej pory mi niedobrze.
Posmarowalam Olinkowi plamki na spanie tormentiolem zeby troszkę przysuszyc a go chyba tak bardzo to zaczęlo swędziec ze przez całą drzemkę tarł sobie policzki przez sen, mam nadzieje ze tego sie nie najadł...
tak wiec spałam z przerwami bo Oli sie kręcił i znowu wracalam do mojego snu. Snilo mi sie ze mam duzy brzuch i cos w nim lata, przez cały sen brzuch mi falował. Zaczęłam sie zastanawiac czy czasem w ciąży nie jestem a przeciez mam okres itd.
Boże skąd te sny???? One dla mnie sa strasznie męczące bo pokazują stan emocjonalny zupełnie odwrrotny niż kiedy byłam w ciąży z Olim, przeraża mnie to. Co mi w głowie siedzi? Przecież kompletnie o ciąży nie myslę, nie boję sie ze w nią zajdę, nie mam takich podejrzeń. Muszę się otrząsnąć bo dojsc do siebie nie mogę ;/

Małego nakarmię i jedziemy po babcię a potem na dwor albo na kulki. Słoneczko u nas zaczyna czasami swiecić ale wiatr wieje ze hoho.

ech źle mi ;/ dobrze ze w realu jest ok :)

hej dziewczynki
zdrzemnęlam sie z Olim i mialam taki zły sen ze do tej pory mi niedobrze.
Posmarowalam Olinkowi plamki na spanie tormentiolem zeby troszkę przysuszyc a go chyba tak bardzo to zaczęlo swędziec ze przez całą drzemkę tarł sobie policzki przez sen, mam nadzieje ze tego sie nie najadł...
tak wiec spałam z przerwami bo Oli sie kręcił i znowu wracalam do mojego snu. Snilo mi sie ze mam duzy brzuch i cos w nim lata, przez cały sen brzuch mi falował. Zaczęłam sie zastanawiac czy czasem w ciąży nie jestem a przeciez mam okres itd.
Boże skąd te sny???? One dla mnie sa strasznie męczące bo pokazują stan emocjonalny zupełnie odwrrotny niż kiedy byłam w ciąży z Olim, przeraża mnie to. Co mi w głowie siedzi? Przecież kompletnie o ciąży nie myslę, nie boję sie ze w nią zajdę, nie mam takich podejrzeń. Muszę się otrząsnąć bo dojsc do siebie nie mogę ;/

Małego nakarmię i jedziemy po babcię a potem na dwor albo na kulki. Słoneczko u nas zaczyna czasami swiecić ale wiatr wieje ze hoho.

ech źle mi ;/ dobrze ze w realu jest ok :)

Nie wiem dlaczego masz koszmary, może jakiś film oglądałaś albo coś przeżywasz/o coś się martwisz? Może czytałaś coś niedawno co Tobą wstrząsnęło? edit: a to są koszmary, bo czytam jeszcze raz Twój post i nie wiem?

Jeśli chodzi o sny w ciąży - to tylko w tym czasie ma się je takie piękne, kolorowe, bardzo realistyczne, albo na odwrót - mocne koszmary, zmory. Często pamiętasz później o nich, a poza ciążą często zapominasz szybko o czym śniłaś. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, słyszałam o tym już bardzo dawno, zresztą też tak miałam, wygooglałam taki artykuł, przeczytaj sobie http://www.erodzina.com/index.php?id=31,366,0,0,1,0

A propos śniłaś mi się ostatnio:tak:

hehehe
Dziunka to nie sa w sumie koszmary ale sny w ktorych stan bycie w ciąży jest dla mnie czyms nieprzyjemnym?! Dziwne to dla mnie uczucie i nie podoba mi sie bo swoją ciążę pielegnowałam i dbałam o nią od pierwszej minutki :)
Po tych snach czasami podejrzewam co czują kobiety w niechcianej ciąży, to mnie przeraża ;/ bo ciąża zawsze powinna byc chciana, bo tutaj chodzi tez o dziecko ktore czuje to co my ;/

Co do snow w ciąży, nie zauwazylam u mnie czegos podobnego. Zawsze snię i pamietam przeważnie co mi sie sniło.

ale jezeli chodzi o sny w snach jak sie boję to na zabój, jak mam orgazm to taki jakiego nigdy nie mialam, jak sie cieszę to tez bardzo mocno. W snach moich te wszystkie uczucia są o 10000% z większą mocą niż w realu :) dlatego po bardzo przyjemnych snach mam dreszcze po brzebudzeniu :) nie zapomnę snu z Eminemem buehehhehehheheheehhehehhehehehehhe nie pytajcie dlatczego wlasnie on, nigdy o nim nie myslalam, nie mialam tv z vivą a jednak ;p

mi osttanio tez sie sniło i czułam jak mi dziecko sie rusza i w szoku bylam taka ciaza z zaskoczenia ;P a osttanio siedze i czuje jak mi w brzuchu sie cos rusza i zaczelam myslec czy oby nie w ciazy ;P durnowata jakas ;]

hehehe
Dziunka to nie sa w sumie koszmary ale sny w ktorych stan bycie w ciąży jest dla mnie czyms nieprzyjemnym?! Dziwne to dla mnie uczucie i nie podoba mi sie bo swoją ciążę pielegnowałam i dbałam o nią od pierwszej minutki :)
Po tych snach czasami podejrzewam co czują kobiety w niechcianej ciąży, to mnie przeraża ;/ bo ciąża zawsze powinna byc chciana, bo tutaj chodzi tez o dziecko ktore czuje to co my ;/

Co do snow w ciąży, nie zauwazylam u mnie czegos podobnego. Zawsze snię i pamietam przeważnie co mi sie sniło.

ale jezeli chodzi o sny w snach jak sie boję to na zabój, jak mam orgazm to taki jakiego nigdy nie mialam, jak sie cieszę to tez bardzo mocno. W snach moich te wszystkie uczucia są o 10000% z większą mocą niż w realu :) dlatego po bardzo przyjemnych snach mam dreszcze po brzebudzeniu :) nie zapomnę snu z Eminemem buehehhehehheheheehhehehhehehehehhe nie pytajcie dlatczego wlasnie on, nigdy o nim nie myslalam, nie mialam tv z vivą a jednak ;p

Mi poza ciążą z kolei rzadko śni się coś co potem pamiętam i rzadko sen jest taki konkretny. Przeważnie zbitek różnych wydarzeń:tak:
A może o siostrzyczkę lub braciszka dla Olinka się postarajcie :tak:

A ja w Polsacie nie miałam ale Ty może masz jakiś droższy abonametnt bo ja płaciłam 39 zł i nie miałam national geographic. Widzę, że oglądamy te same programy hehe...

AZA sie specjalnie D. pytałam i mamy abonament za 39 zł. Nie wiem od czego to zależy ze Ty nie miałaś a my mamy..... i widze ze podobne gusta mamy :) Aaaaa i podoba mi sie Twoja fryzura, od dawna marzę o takiej grzywce tylko ludziska albo mówią ze mi nie pasuje bo mam drobny dziób i juz w ogóle nie byłoby nic widać albo nie potrafią się określić czy wyglądałabym w tej fryzie jakoś "wyjściowo"...... w przeciagu 3 m-cy musze cos ze soba zrobic zeby na ciepłe dni wyglądać jak ludź ;p

hejka
my bylismy od 19 do 20 na kulkach, dopiero wrocilismy i Olis się juz z tatusiem kąpie.
Pierwszym razem na kulkach bylismy sami, nie było tez zadnego dziecka i Olinek sie bawił super, biegał wszedzie itd
Dzis akurat był aerobik, a ze to wszystko jets na jednej sali Olis prawie cały czas sie gapił na baby skaczące i sam podrygiwał. Juz mielismy wyjsc po 15 min bo nie chcial wogole sie bawic tylko stał i się patrzył heheheh Pozniej cos pobiegał z tatą po tym małpim gaju ale to nie było to samo jak bylismy całkiem sami. Dlatego też bede z małym chodzic w innych godzinach, a myslalam ze bedzie fajnie czas z tata spedzic ;/
Zmęczona jestem ;/
Na kulkach była chrychająca dziewczynka przed nami i ja teraz oczywiscie mam sraczkę zeby Olis nie załapał....ech...wiem wiem zarazki są wszędzie ale sraczkę mam hehehhehehhe Tfu...mam nadzieje ze bedzie wszystko ok :) po ostatniej chorobie mam mega dosc!

Dobranoc dziewczynki!!!!!!!!!!

reklama
Do góry