reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

oh ale mi się tęskno zrobiło, tęz bym sie z checią zaciązyła i tak w napięciu pooczekiwala i w ogóle... fajnie

był u na dzisiaj z wizyta arcybiskup (starszy czlowiek). Fajnie z dziecmi rozmawiał, tlumaczyl im itd i w pewnym momencie poprosil 2 dzieci i odgrywal z nimi scenkę - mówił im na ucho co mają mówić do mikrofonu. Scenta była o tym, ze idą dzieci przez kościól. Starszy chlopiec pokazuje wszystko młodszej siostrzyczce, mądrze tłumaczy, kłaniają się gdzie trzeba, gdzie rzeba klękają i na koniec podchdzą do tabernakulum i mniej więcej szo to tak:
Ch: to tabernakulum, uklęknijmy
dz: po co?
ch: bo to dom Pana Jezusa
dz: on jest w środku?
ch: tak
dz: to niech on do nas wyjdzie
ch: oj glupia ty! jak on ma wyjśc jak on ma czerwone swiatlo?

:D

reklama
Dzięki dziewczyny za informacje! WIdać nie ma reguły więc nadal czekam i żyję normalnie, choć spacery z Olafem coraz krótsze i jak się bawimy to coraz więcej poleguję sobie przy nim...
Trzymajcie kciuki bo się przydadzą i powiem Wam, że skoro już wiem co mnie czeka to się boję jeszcze bardziej niż przed porodem Olafa....

Kikolek - padłam .... buhahahahahaha
Dziubasek - zazdroszczę, trzymam kciuki..., ja właściwie tylko bałam się jak to będzie kiedy mnie nie będzie ;-) , czy nie będzie sytuacji, że Hanka nie będzie miała opieki, w końcu wyszło w sumie nie tak źle, jedynie Gocha była trochę pokrzywdzona, bo kiedy ja spałam po czyszczeniu nią zajmowały się pielęgniarki.

A wczoraj Gośka mi zginęła w hipermarkecie ... myślałam, że na serce zejdę.. skubana postanowiła sobie w czasie kiedy ja chciałam zmierzyć śniegowce pozwiedzać market i odeszła, szybka była, bo zniknęła mi z oczu nim założyłam buta. Mam nadzieję, że to ją coś nauczy, nawet nie płakała jak się odnalazłyśmy, tylko była zdziwiona...

Witajcie,
M w końcy wyprawił się do pracy - ma niesamowicie "długo ogon " :)
dziś odwiedzi nas dziunka :)
podobno maja isc mrozy ? juz sie nie moge doczekac :)Na razie jest troche śniegu i słońce.
Anawawka to miałyscie przygode. Az dziwne , ze mloda nie plakała

hej dziewczynki
jakbyscie sie zastanawialy czemu milczę hehehe to Wam powiem ze znowu piekę :)
jedne kruche ciasteczka, ciasto ma w lodówce 2h leżeć, a drugiej ciasteczka owsiane juz są w piekarniku:
Chrupiące owsiane ciasteczka
jestem maniaczką tego bloga.
hehehehe
wariatka ze mnie....jeszcze sniadania nie jadłam i dlatego tak piekę i w kuchni walczę :)
zmykam na spacerek za chwilę jak sie ciasteczka upieką :)

tez bym chciała isc na spacer :(:(:(:(:( a tu zonk. Wkur***** mnie ci wszyscy zyczliwi ludzie co dzwonią i pytają sie jak ciocia, czy je czy chodzi itp.....a co ich to kur*** obchodzi!!! Chcą wiedziec? to niech przyjdą i zobaczą i sie nią zajmą te 2 godz dziennie zebym miała czas z dzieckiem pobyć/wyjsc na spacer........ Mam coraz bardziej dość tej sytuacji. W nocy nas woła...... spac nie idzie. Nawet jak spie to sni mi sie ze ona woła i sie budze a potem nie wiem czy to serio czy nie.....Dzieko ma kupe ale nie odejde bo przy niej robie, bo ona tego nie rozumie!!! Kombinuje jak kon pod górke a i tak na połowe rzeczy nie mam czasu...........
Powiedzialam sobie ze jak maxymalnie w kwietniu nie dojdzie do siebie tzn nie bedzie mozna ja zostawic bo niech D. załatwia jej jakąś opieke lub robi co chce bo ja tez chce miec zycie. Lubie ją ale mam dość. Najbardziej cisnienie mi podnosi textami " a teraz zrobisz mi kawy, a teraz idziemy do wc. Teraz sie połoze. A dzisiaj ugotujesz mi ..... . No to teraz mozesz isc na góre ale przyjdz za chwile a jak nie to cie zawołam." No ok skoro pomagam to spoko. Ale kur**** czy ja jestem służącą na etacie???? Czasem wypadałoby użyć słowa prosze, dziekuję czy cos takiego ;/;/;/ Dzisiaj mam mega zły humor :(
sorry.musialam gdzies przlelać moją frustrację ;(

Ostatnia edycja:
Mama pora na powazna rozmowe z Twoim chłopem!!! tak nie moze byc. mało masz roboty?

Ula to jakiś ukryty talent :) kto wie moze Mistrzem KUchni zostanie jeszcze!!!

reklama
Witam i ja. Od rana buszuje na allegro, licytuje bujaczek i ciuszki dla malej. Mialam obiad zaczac robic, ale gazu mi zabraknie i musze czekac na mojego, zeby pojechal i kupil ;-) I tak dlugo wytrzymał ten gaz , butle mam od 10.10.2010. Ale data heheheh Milego dnia dziewczyny.

Do góry